Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 10:09 - Борисов: "Когато се обяснява на олигофрени аз разбирам"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3505 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 11.06.2015 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно 50 часа ви разшифровах поредното енерГЕПИйно послание от "Олигархът Прокопиев: "Като на олигофрени ви го обяснявам бе!" 2" Есенцията на посланието се съдържа в краткия но кристално ясен цитат от тематична статия в последния брой на Прокопиев-ия в-к "Капитал":

"Това няма да зарадва потребителите, които искат да купуват електроенергия само от АЕЦ "Козлодуй", но със сигурност отразява по-добре картината на енергийния пазар у нас. КЕВР дори е направил революция в практиката си - посочил е някои от елементите на решението си, които могат да объркат сметките."

И за да е гаврата с читателите-олигофрени пълна е показана следната инфо-графика (за по-добър прочит кликнете с мишката върху нея):

image

"
Видно от графиката делът на АЕЦ-а в енергийния микс от малък става нищожен, а на държавната ТЕЦ от смешен стана ни-как-ъв."

Това ви го показах и разказах преди 50 часа. Но какво се случи 26 часа след това?
Проведе се редовното заседание на министерски съвет. И? И премиерът Борисов демонстрира 100% разбиране на разшифровката, която ви предложих. Точно така - 100% и разбиране и съ-гла-си-е!
От къде става ясно това ли? От стенограмата на вчерашното заседание на МС, публикувана 1:1 от инфо-агенция БЛИЦ, в материала:

Борисов за новите цени на тока: Бизнесът и Лукарски ще подскочат!
Примиерът притеснен, иска обяснение от министър Теменужка Петкова


Който иска може да чете лигавите обяснения на титана на математиката (преди ДВА месеца тя "поевтини" тока от американските АЕЦ с цели 31%, но сега всички са забравили за това - вижте в "
Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!") Теменужка, но истинкия ХИТ се вижда в самият край на стенограмата, където Борисов заявява буквално следното:

"
Това, което се предлага в момента, за мен не е добро. Вдигне ли се цената на тока, особено за индустрията, не се регулират дори и пазарните дялове. Държавните предприятия и „Козлодуй” и „ТЕЦ-2” на „Марица” се изключват от микса. Не можа на държавната компания за капиталови ремонти да се дават 48 стотинки, а на частната 1500 лева за едно и също нещо."

НАЙС? А! Важно е да се отбележи, че НИТО ЕДНА от (из)родните медии не са забелязали това попадение!!!

Специални благодарности на екипа на WWW.EuroChicago.COM, за своевременното изпращане на стенограмата!

Само за някакви си 26 часа Борисов показа завидна реакция!!! Не само че е разбрал разшифровката ми на посланието, отправено от Прокопиев-ите "Капитал"-исти към целокупното олигофрен и реагира светкавично. Но следва ли нещо хубаво за нас от всичко това? За съжаление трябва да ви разочаровам.
Непосредствено преди гениалното си прозрение Борисов произнася дълга тирада, изпращайки трима от министрите си в парламента, да разговарят с комисиите по енерГЕПИка (две постоянни и една временна), за да убеждават енергийния регулатор да приразгледа решението си за поскъпването. Проблемът е в това, че и трите енерГЕПИйни комисии НЕ РА-БО-ТЯТ. Практически от тях не произлиза никаква полза и тук многократно съм ви разказвал и показвал това. Черешката на тортата е практическото 100%-но засекретяване на дейноста на ключовата от трите комисии, тази която уж разследва престъпленията в сектор енерГЕПИка, но на практика ги прикрива и разширява (вижте в "
Как принудих депутати да скрият стенограмите от престъпните си седянки???"). Така "гениалното прозрение" на Борисов е засенчено от характерният му популистки подход, да изпраща престъпници да си говорят с други престъпници, заблуждавайки олигофрено-населението, че се "грижи" за него.

За да не се съмнявате в това ще ви припомня само един подобен, класически, пример от времето на първият му мандат:

image

Тези двамата бяха изпратени от Борисов да инспектират всички язовирни стени в страната, след трагедията в село Бисер, преди повече от 4 години. Виждате как те си запълват командировката. След тази "инспекция" се случиха още десетки потопи, загинаха много хора, а десетки хиляди загубиха много неща.
Сегашните "посланици" на Борисов в парламента, да спасяват цената на тока, ще доведе до още по-трагични последствия.

Георги Котев



Гласувай:
6



1. ok3223 - Тези са за ... рая.
11.06.2015 19:06
Стига да има кой да ги прати там.
Чаак тогава може да се случи нещо добро и у нас.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873097
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930