Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2015 16:54 - BLOG.BG - Двете VV-та от Трънско. И вторият.
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1996 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е VenciValery1951 – Име Присмехулник Тодоров/ възраст: 64/ Пол: мъж/ Град София/ Професия икономист

Vencivaleri1951 явно е роден в 1951 година, започнал е блога си в 2010-та и е нормален блогър – има 443 бр. постинги (по 73 на година) и 825 хиляди посещения, т.е. всеки негов постинг е прочетен средно по 1862 пъти. Значи по този показател vv1951 e 2,6 пъти по-добър “продуцент” от varg1 – първото трънско VV, който има около 730 прочитания средно.

Иначе и двамата Вятър ги Вее на тъмночервенокафява кобила.

Защо казвам, че Венци/Валери е от Трънско след като той е посочил за свой град София? Ами, защото сам си е написал, че едната му баба – оная, дето разбрала Маркс Карл, без да го е чела – е от Трънско. А и в началото на този месец във връзка с подписката “Да подарим земята си на Русия за военна база”, подета от Първия Трънчанин Varg1 в неговия сайт “Котел Нюз” (Нерде Ямбол, нерде Стамбул), Вторият Трънчанин VV1951 също дарява своите собствени декари наследствена трънска земя Путину. Ех, непредпазливци... Ами ако Путин направи някаква такава връзка трънско-трънки и се обиди? И вземе, та сбърка Трън с Дрън!?

Друго какво да кажа за Венци преди да го почна? Освен да копирам няколкото завършващи думи от предния мой постинг, посветен на първия трънчанин и неразривно свързан с този – за втория трънчанин:

Уникален блогър е Венци/Валери! Такава простодушна простотия рядко може да се срещне. Той се гордее с нея! Непонятно е - да ме прощавате за преценката ми. Но поне му извира отвътре.  Две самопризнания. Първото: “За тези които ще ме обвинят, че правописът ми куца, ще им кажа, че повечето от тях нямаше и да могат да пишат имайки моите  ментални особености.... До завършване на гимназията аз сричах.” И второто:  “Да , но баба без да знае добре четмото и писмото, с природната си интелегентност бе разбрала Маркс за разлика от мен съветския възпитаник, бъдещ кин/днес доктор/  и т н.”

Ужас! От менталист без правописни знания до кандидат на икономическите науки. Само при комунизма е възможно такова нещо. Е, как да не го браниш тоз комунизъм!?

Ето доказателствата според мен, излезли изпод ръката на Кин-а; само за първата половина на тази 2015 година. 

Слушайте. Избрани подпури от менталистки постинги. Правописът запазен!

18.01.2015 – “Защо зарад ненавистта на определени среди към Русия/платена или "от сърце"/ сме готови да погубим децата си???

“Преди няколко дни се разгоря ожесточен спор във връзка с налаганата методика за сексуално възпитание  на децата от страна на различни структури и лобита в ЕС. Да отричаш интимната стеснителност, да толерираш свободния секс във всичките му разновидности е най-верния път да опустошиш детската душа. Веднага някои ще ме обвинят в това , че съм изостанал във времето. Че сега нещата са други, и децата трябва да знаят всичко за интемните отношения, различности...и може би да пробват всичко това. Как едно дете опустушено от педофилия, от посегателство срещу душевноста му в някои затворени училища/пък били и под патронажа на църквата или други обществени структури/ ще възприема след това света. Какво общо има несъгласието  с подобна методика, с това дали си "русофил" и "русофоб"?
Нима ако сме радетели на западната пазарна държава/Защото Русия също е пазарна
 държава, /трябва да имаме задължително разбитата психика на Смит породена най-вероятно от специфичната му привързаност към майка си./нека го наречем така/ Или трябва задължитебно да бъдем бисексуални като иначе великолепния Кейнс? Защо палячото Олан/по израз на предшественика му/ на висок глас каза , че ще бойкотира Олимпиадата в Сочи зарад приетия закон на Думата в който се забранява всякаква реклама на нетрадиционна сексуална орентираност пред малолетни. Един силен президент/какъвто безспорно е Путин/ , независим от електоралната тежест на сексуално различните на висок глас каза, че  няма да позволи различни гей общества  да развращават подрастващите и се превърна в нарушител на човешките права. И това е така, и е политика, защото морално рухналия човек няма претенции, няма сили да се бори с въпиющата несправедливост, с безпрецедентното неравенство .

Срещу определен брой "сребърници" журналисти, медиатори и всякакви други ни убеждават , че това е нормално. Нормална е партията на педофилите, нормално е едни да ровят в боклука, а други да издеватлестват над хората. Нормално е корупция, престъпност, наркомания... Усещат се едва когато  детето им посегне към спринцовката, когато някой полудел за дрога наркоман направи нещо ужасно с близките им или самите тях. Разбират го когато станат излишни и "сребърниците" секнат. Пълно е с такива хора които отчаяно протестират, че са "изпуснали влака" смятайки, че мястото им във "влака стрела" е пожизнено запазен. Помислете "мили хора"...Утре ще бъде късно!”

И два избрани коментара изпод този постинг. Иначе няма да съм аз! А, и обърнете внимание на подчертаните от мен тяхни думи

10. vishnichka - Ех, господин Венци, колко деликатен човек си! Предполагам, че сте се запознали в блог.бг, но Икономиста е истински късметлия да има теб за приятел! Майната им на правописните грешки, толкова пъти си го обяснявал това, вече не е необходимо... Поздрави!:)

11. theeconomist - Права си Виши, късметлия съм. Защото Венци е не само деликатен човек, а Човек с широка култура, християнска търпимост, самарянски дух, просветителски ентусиазъм и същевременно, човек с ясни позиции. Венци е човек стъпил здраво на краката си. СВОИТЕ! За разлика от тези, които не знаят даже какво е дислексия, но се опитват да го уязвят за написаното от него не по същество, а заради здравният проблем. Това са истинските ПЕДЕРАСТИ, които нямат да ти развалят 5 лева на два по два и петдесет, но се дуят като мазни тахтаби. Нещастници бозали и бозаещи цял живот от жалки държавни службици и писарушки клиентелисти. Той, за разлика от мен има силата и спокойствието да обяснява на духовно сакатите преторианци на криворазбраната демокрация. Венци, послушай Икономиста, те си мислят че са активни, а в същност до един са ПАСИНВИ! Пропускай си ги покрай......библиотеката!:-))))

09.05.2015 - С праздником Вова, с праздником дружок!

“Отговорен към миналото, отговорен към настоящето, отговорен към Бъдещето!”

За да не сбъркаме кой е Вова, vencivaleri1951 е поставил снимката на Путин! Представяте ли си аз да илюстрирам някой свой постинг със снимка на Обама да речем, или на канцлера на Германия?! Леле, боже! Аз – фашист, те – комунисти.

Някои коментари отдолу:

1. theeconomist - Честит празник, кореш! С Великой Победой! Хлебньем по 100 фронтовых на память павшых и на славу жывим!

3. 4udovi6teto - Поклон пред победителите! Честит празник!

8. andrei - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!  Вдигам чаща за победата над хитлерофашизма. Слава на героите отдали животът си за ПОБЕДАТА!!!

18. lidislidis - Честит празник, Венци

23. blackpredator - Честит Празник и от мене Венци! Честит и на Икономиста, че аз в блогове с модерация не коментирам. ;) Моите деди са от Балкана, праили са грънци, не ибрици. Дедите на кратунковците, дето са ти коментирали, са ибрикчийствали преди да има Шипка, а ако не бяха за втори път руснаците, щяха да целуват задника на някой немски бюргер второ поколение я от Банки, я от Драгалевци. Както и сега го правят с нашенските бюргери...  Да поздравим руснаците с победата За Родину!

26. freeoldmen - Здравей, Венци! Обръщам се към теб, защото ти се възхищавам от способността да приемаш изключително злостни и мерзки мнения, и да се опитваш с факти и преживяни ситуации да примириш различните мнения. И още търпиш великодушно мерзавците, чиято цел е само да калят всичко, за да се приближи до душевният им мир. Неоправдано снизходителен си към измекярите.

7. slavimirgenchev1953 - Не знам каква победа празнувате и си честитите след като светът - Европа, САЩ, Австралия, Канада, ЕС, НАТО и т.н. - са фашистки страни и организации, а България се управлява от фашистка хунта? Което обаче не ви пречи да сте преуспели бизнесмени, икономисти, русофили и друзья и да се хвалите едни други какви сте гении без портфейл. Не се заяждам, просто отбелязвам странното противоречие...

На което трънчанин II отговаря така: (Подчертаното естествено е от мен. Да обърнете внимание, че дислектът ви плаши с “Валтер”!)

10. vencivaleri1951 - Ще ти го обясня простичко.

Празнувам орден за Храброст и "медал за отвагу" на баща си и мисля си че е достатъчно само това че е останла живе е достатъчно за празник. Празнуваме и рождения ден на съпругата ми. И точно в нейна чест "пуснах един пълнител от трофейния "Лугер". За по натам има и "Валтер":)

17.05.2015 - Ако си мъж, напсува ли Путин като се събуди?

“Упражненията върху личността на руския президент са се превърнали вече в национален спорт сред гражданите на някои държави. В повечето случаи тези държави в по голямата си част са на крачка от фалита-Прибалтийските, Украйна, Румъния, България, Молдова... Представете си за момент, че вместо за Путин се "дърляме" в блог бг за Плевнелиев. Какво и колко можем да кажем за него? Дори не можем да го напсуваме след изцепките му, защото той най-вероятно с псувня е заченат вместо по познатия начин:) Виж Путин е друга бира. Ставаш сутрин с глава цимент от снощната "каменарка" и разбираш и , че путиновият резидент "цар Киро" ти е пробутал поредното менте-Ах Путин...мамето ти!!! Търчиш с пълен"бойлер" към тоалетната, а вътре се залостила жена ти и зяпа и се кефи на снимки на президента руски -гол до кръста на кон, летящ с жерави, влизащ в подводница. Взимаш каишката да разходиш кучето, кучето го няма. Бойко го подарил на Путин и сега ще ни наложат глоба, че сме нарушили санкциите срещу Русия и няма да има пари за нови магистрали. Няма ли нови магистрали, няма да има и ремонти. Няма ли ремонти рухва икономиката. Щото у нас икономиката е магистрална от четвърт век-или строиш  или стоиш в удобна поза и чакаш клиенти. Няма клиенти когато няма магистрали, а сега май ще трябва да цакаме пари и за непродадените Мистрали Ах Путин...мамето ти!!!”

Какво ще кажете, а? Този откъдето и да почне – секса, спорта, доматите, USA-риана, Гети, Вмирчо, децата, жената, кучето, кенефа... – стига все до сърбежа на кушелиатите: кога ще идва Путин да измете тез соросчета!

10.06.2015 - За обезпаметяването на България

Край Витиня има паметна плоча на двама големи български/и след това всичко останало/ футболисти-"Гунди" и "Котето. В един злокобен ден осъзнах, че те повече никога няма да сложат бутонките. Защо пиша това? Кой се интересува от моите преживявания освен фамилията и няколко близки приятели? Абсолютно никой. Аз обаче се интересувам от това което става в страната ми. Паметната плоча често е обругавана от парадиращи за фенове на ЦСКА безмозъчни и бездушевни същества. Просто тези примати не разбират че във футбола, а и в живота израстваш с опонента си. Мисля си обаче, че тези болшинството необразовани и със слабо възпитание момичета и момчета са следствие на опонентоненавистноста която битува в цялото ни общество. Едно от първите неща които са правили варварите превземайки един град или държава е било да унищожат светилищата и паметните места на победените. и да осквернят паметта на мъртвите. Най добре ако може въобще да я заличат Това правим днес и ние, макар, че ако някой ни каже варвари ще се съдим до дупка.Чета полемиката в медии и блогове тези дни за паметника на Самуил. Едната страна сякаш е готова да бъде разрушен, другата да го защитава с телата си. Не е далеч денят в който този български владетел да бъде заклеймен я като русофил , я като русофоб...или поне автора на паметника. Едно е сигурно, няма да се размине на"Светещоглазия без да бъде изрисуван. Както изрисуваха костницата на руските войници в Лозенец наскоро...и както изрисуваха мемориала на разстрелянито от Народния съд пред НДК. Един ще показва среден пръст на  Исус, друг на Апостола./Апостолов ще псува всички:)/ Едно ченге комплексирано от биографията си преди промените / и най-вече намерил ниша за битието си след тях/събира лузъри пред ПСА да шарят по гранит и фигури, да мятат павета и искат разрушаването му/ , друго ченге пък иска да бъде махната паметната плоча на загиналите американски летци...въобще ченгета в действие. Всичко това се разпростира по градове, градчета, села, паланки и всеки нещо иска да изрисува , да бутне... или поне напсува.”

Чета и не вярвам на ушите си. КОМУНИСТЪТ се възмущава от факта, че като дойдел някой на власт и започвал да руши паметниците на опонентите си. Я, ако сте не съвсем младички, кажете ми колко царски паметници комунистите оставиха живи? Говоря за “убийство” на неживите неща. Не отварям дума за убийствата на живите им опоненти, както свенливо е написал тоз ... тарикат. Макар, че мерзавец е по-точна дума.

Знаете ли какво е написал vencivaleri1951 под постинга на един друг такъв като него – kostas “Копелетата на Сорос”? (12 юни 2015)

“Всичко е казано. Няма какво да се добави. Поздравлевия!”

Да-а-а... Какво мога да направя аз.

Написах преди горе-долу месец един постинг http://dobronameren.blog.bg/history/2015/06/01/zapiski-po-bylgarskite-vyprosi.1365706, чийто смисъл е, че какъвто и да е въпроса, отговорът му се пречупва най-напред по линията ляво-дясно – Съветска България или Европейска България. Безсмислено е и неползотворно да се мъчим да решим някакъв проблем, докато не сме решили като народ в каква България искаме да живеем. За каква национална доктрина може да се говори, докато комунисти като ВВ1951 съществуват необезпокоявани навсякъде. Не тълкувайте думата “съществуват” буквално. Не отричам никое тяхно право, включително и правото им да искат България по свой образец, а казвам, че тяхната НЕПРИМИРИМОСТ, крайна непримиримост стигаща до физическо премахване на другомислещия и заличаване дори на спомена за него, ТРЯБВА да изчезне, пък ако няма друг начин, дори заедно с носителя си. Толкова! И дотук! Всичко в повече не ми е по вкуса, нека така да го кажа.

А Венцитата? Венцитата нямат оправия. Слушайте:

26.04.2015 - Защо си отива моята страна?

 “На този въпрос отговорите могат да бъдат различни
-Защото не произвеждаме. Защото брутният продукт е намалял три пъти поне по съпоставими цени спрямо периода от преди четвърт век. С толкова е намаляла и покупателната способност на българина Защото половината българи живеят под екзестенц минимума. Защото сме с непосилна за възможностите ни задлъжнялост и защото взимаме заеми да покриваме кражбите на престъпници. Защото не се вижда преспектива този упадък да спре. Така би отговорил човек умеещ да чете икнономическите и статистическите бюлетини
-Защото демографската ситуация е катастрофална  и като съотношение между раждания и умирания , така и както рязко променящата се структура на населението- явна е вече тенденцията за доминация на циганския етнос в популацията. Не е драма, че българите са в изоставаща позиция в ражданията , драма е , че господстващия цигански етнос при новородените е с противостояща ценностна система  на всяко надграждане.

-Страна в която интелектуалецът и професионалистът са в подчинено положение спрямо "калинката" заслужава съдбата си. Това би казал "зевзек" прочел мемоарите на Чърчил
-Страна в която елититите се сформират на "Орлов мост" при посрещането с хляб и сол на поредния " голям брат" е обречена  би било становището на патриотите
-Страна в която изградилите я са "алчни старци на припек", в която хора се ровят за храна в боклуците, в която деца и родители умират от липса на средства , а от там и на адекватно лечение/ а тънат в разкош неграмотни и нищо не правещи овластени "тюфлеци"/ е безсмислено да я има-биха казали повечето жертви на тьй наречения преход....
Разбирам, че звуча наивно и утопично за злобата на деня. Разбирам, че справедлива ще е рапликата , че баща ми е получавал виетнамските си командировачни в долари , а не в донги, че аз говоря днес от името на недоимащитите без да съм такъв.Това е вярно, но вярно е и че "гладните" говорят това което ще засити за момента глада им.Главното в промените бе възможността да се изразяваме свободно. Тази придобивса множеството от нас я замениха с правото да  се изразяваме удобно и правилно.
Подобно изразяване дава възможност за отличниците по престижни бит, дестинации, клас автомобили, дори и лодки. Дава ни право да напсуваме и да "скъсаме трътките на опонентите си" Не ни дава право обаче да бъдем честни със себе си и толерантни с другите. И това го правим защото залъкът днес е вече кът. И това го вършим не осъзнавайки, че правейки подобен компромис ликвидираме свободата на всякакъв собствен избор. Че се превръшаме в тълпа/не народ/:чакаща на "Орлов мост" указания какъв да бъде изборът  ни”

Кой пита каква е разликата между този Венци и мен? Ами...

Венци твърди, че българите, които чакат руснаците на Орлов мост са НАРОД, а онези, които чакат там американците - ТЪЛПА. И за тълпата е приготвил Валтер. Аз тъжа е точната дума за всички българи на Орлов мост, половината от които чакат руснаците и другата половина – американците. Не искам да убивам никого. Само искам двете половини народ да се разберат най-после. За да стане България само една – НАШАТА мила родна страна!

Разбира се, че имам мнение и то е следното:  

Руснаците вече веднъж дойдоха на Орлов мост и донесоха на танковете си нещастие на България. Нали не си мислите, че ТОГАВА нашите партизани са наложили интелигентните българи да бъдат убити, затворени, пречупвани и лишавани системно и неотклонно от основни човешки права, а да ни управляват простите селяни и пролетариата! Затова ДНЕС Венцитата от Трънско - в конкретния пример - “си скъсват трътките” пред Путин. Ха, дано дойде за втори път.

И какво като дойде? Ще се върне на власт простотията, о, пардон – разните кандидати и доктори на социалистическата планова наука. Които, която, ще роди втори път същото като първия път. Онова, дето загуби войната за бъдещето на Света и няма сили дори да започне нова, а камо ли да я спечели. Сори, комунисти, няма да споря с вас дали съм прав. Само ще ви попитам защо днес като сте “по-силни и много” децата ви са в Брюксел, а не в Москва? А и още - боли ли ви от това? Нека ви боли! Напразно сте пропиляли живота си!

Плащайте си и се махайте! Първото е задължително и неотменимо като Смъртта. Доброто е в това – че не остава ненаказано Зло. Второто също е задължително, но има начин да останете сред добрите хора. Покайте се и приемете в сърцата си ТЯХНАТА правда.

Ако думите “тяхната правда” ви дразнят, може би сте донякъде прави. Това е БОЖИЯТА правда!



Тагове:   блогър vencivaleri1951,


Гласувай:
2



1. onlyfun - Абе, тъпоумен,
23.06.2015 20:03
Като си се ровил из постингите на Венци, да ги беше прочел изцяло, а не да цитираш избирателно.
Венци страда от дислексия, а ти се подиграваш на правописа му, вместо да се възхищаваш, как е успял с това нарушение да защити дисертация.
Баси, все едно да се подигравам на майка ти, че има рак.
И аз не споделям политическите му възгледи, затова не коментирам в блога му, но да му измислям биография и да се надсмивам над страданието му, не бих си позволил.

Я скрий това недоразумение и се извини на Венци.
цитирай
2. dobronameren - Значи да го направим президент, щом страда от дислекция.
23.06.2015 21:18
Не може ако не владееш дадена работа на общоприетото ниво, да бъдеш извиняван с нещо друго, вкл. и болест. За 15 пропуснати запетайки на здравите ученици пишат двойка на матурата по български, а ти искаш да му ръкопляскам на Венци и да го предложим за министър на образованието например. Интелигентен човек би си потърсил подходящата за него работа. Както си тръгнал що не предложиш циганската простотия за еталон на българите? Така де, те заслужават това, защото това е техен вековен начин на живот, нали. По твоята логика това е достатъчно за уважение.
И гледайте кой защитава усилията (неуспешни засега, след 60 години!) на Венци да се научи да пише правилно. Блогър, който е избрал за свой ник onlyfun, демек "само удоволствие". Ами работата, бе другарю? - твоята. Кой я върши?
Не смятам да се извинявам на д.и.н.Венци как му беше името. Най-малкото заради две неща. Първото, че на времето е заел мястото на някой здрав и знаещ, обаче неориентиран правилно комунистически, човек, и второто, защото днес настоява - при това с Валтер в ръка! - МОЯТА родина, чуваш ли фънчо, МОЯТА родина! да се върне ОТНОВО зад желязната завеса, че там била икономическата истина. Това му е Венци знанието. Никаква файда няма от такива. Здрав-болен, можещ-неможещ, упорит-разпилян, Венци-Фънци... няма никакво значение.
цитирай
3. dobronameren - Заинтересовах се кой е onlyfun. Все пак той ме нарича "тъпоумен". Я да го видим умника:
24.06.2015 06:15
Зад "обичащия само удоволствието" стои анонимник на име Fun Only. Толкоз. Нищо повече. В блога му няма постинги. На снимката му виждам един намръщеняк, приличащ на маршал Жуков, в съветска униформа и говорещ по полеви телефон, на главата си сложил шапка тип "догановка" с извезан знака на долара отпред.
Това са защитниците на WW-тата. Принципни страхливци. Вземете им оръжието и ако махнете трите букви (отпред или отзад на името им според това титла ли имат или чин) на организацията, която ги крепи, от тях остава only аква нуда. И тези, такива, искат държава да управляват. Айде стига, бе, ненаиграли се 70 години. Дръпнете се, че закривате слънцето ни.
цитирай
4. yoan2015 - Лъже, та чак понамазва.
24.06.2015 07:43
И аз не споделям политическите му възгледи, затова не коментирам в блога му, но да му измислям биография и да се надсмивам над страданието му, не бих си позволил.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873275
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031