Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2007 16:59 - ...Хм... за утрешния празник- св.Валентин и/или Трифон Зарезан, както всички знаят.... :)))
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3688 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2007 17:01


Здраствуйте отново, мили мои! :))

Понеже утре няма да бъда на работа (ей сегичка ще ви обясня защо...), и няма да имам достъп до Интернет до вечерта, а пък е празник (и то който живо ме вълнува, както и вас предполагам), та ви пиша предварително от днес за утре ;-))

Първо, утре е празник на ЛЮБОВТА!... И понеже всичко ще бъде залято с балони-сърца и всякакви тям подобни неща, ви показвам какво ще бъде всъщност утре по улиците на града (както от няколко години, всеки път на този празник)...

image

туй сме ние с моя човек... странно защо, но не на миналия 14-ти февруари, както бихте предположили (макар че и тогава си бяхме заедно), ами на Бъдни вечер (миналата година)... Да, тъкмо на Бъдни вечер (или малко преди да се свечери...) И тогава, оказа се, продават пред НДК балони-сърца....... :)))

                       --------------------------

Второ, утре е и празник на ВИНОТО... А аз, освен че тача любовта, съм страшен фен и на тази чудодейна напитка, от две-три години... (сиреч, дойде ми акъла в главата тогава... ;))) Много обичам да го пия- и в компания, и сама- в красива чаша, и с музика, която обичам същевременно... Пия си, танцувам си, пея си с музиката, и накрая взема че приятно се опияня, и ми се доспива сладко, и си лягам да спя.... (гореописания "процес" е едно от най-любимите ми неща на света... В този объркан живот... :) 
Обичам го- бяло, червено- няма значение..... (макар че повечето хора, забелязала съм, отдават своите предпочитания на едно от двете...) Все пак- при мен предпочитанието е сезонно обусловено- през лятото, в топлите вечери- бяло вино, през зимата- за сгряване.... всеки знае- червено!!! ;)) (дано не ме сметнете за член на клуба на анонимните алкохолици (или АА) сега.... ;-)
Абе въобще- обичам ОПИЯНЕНИЕТО, което следва от виното и любовта.... Чак краката ти омекват от емоции..:)
Ето ме тук- с чаша вино в ръка- за илюстрация на темата :)))

"In vino veritas" ... наистина!...... :)

                     --------------------------

Трето и последно- утре ще пея две песни на кастинга на Мюзик Айдъл! ;))) (само да не ми се смеете, ако обичате ;)) Не че си мисля, че нещо ще стане, нито пък искам да напредна в това състезание и да ми объркат живота и да взема да си загубя работата и да ме правят "звезда"... Не! Много далеч съм от тази мисъл... Просто искам да изпея две песни най-сетне... Ей така, пред хора, които разбират... Да ме чуят, да ме видят просто... Обожавам музиката! Обожавам да пея... Според мен, хората, които прекарват живота си с музика и в пеене, са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЩАСТЛИВЦИ на света!... Блажени са просто... (така поне аз ги усещам от моя гледна точка...) И знам, че някои песни ги пея (пия за малко да напиша ;))) учудващо добре... Които подхождат на гласа ми просто... (той е в по-високата гама по-чист (алт сиреч, доколкото знам), по-ниските тонове ми убягват, но то си е нормално- те са подходящи за басове, за по-мъжки гласове...) 
Та тъй... Реших да си направя утре този малък подарък... Да пея на деня на влюбените... (иначе съвсем за пръв път кандидатствах за участие в някакво риалити ТВ-шоу...само заради МУЗИКАТА И МОЯТА ЛЮБОВ КЪМ НЕЯ...) 
Та утре ще бъде за мен троен празник- на ЛЮБОВТА, ВИНОТО И ПЕСЕНТА....... :))) А и трите се връзват така добре... Просто чудно! Тъй че няма да изпадам в разтроение утре... ;-)
Та, стискайте ми палци утре да не се изложа много пред "уважаемата комисия" на кастинга... На малко хора казах (вече не, де... ;))) и моите приятелки казаха, че е много смело от моя страна, че съм се решила на това (нямам никаква музикална подготовка- професионална, нито някога съм ходила на солфеж... дори и един-единствен път не съм... и никой не ме е учил и съветвал как да пея...  Но туко-виж се окажа самороден талант ;-)))
А вечерта- след кастинга, ще се видим в някоя пицария сигурно с моя приятел, да хапнем и да изпием по чаша (две ;) вино по случай празника... :) После- вкъщи и сън.... чак до ранни зори ;))
И непременно на другия ден (сиреч 15-ти), като се докопам до Мрежата, ще ви обходя всичките любовни постинги по случай празника, които ще публикувате утре (предполагам ще има доста такива...) и ще ви пиша на всичките коментари, да знаете ей! ;) Няма измъкване от мене и моята любвеобвилност............ :))))))))))

За финал на този чуден постинг ви пращам една въздушна целувка по мрежата (че и виртуална на всичкото отгоре... дано можете да си я представите ;-))) и още една снимка моя с балон-сърце, за да си ме визуализирате още по-добре (как ви я пращам въздушната целувка ;)))

image

И съвсем за финал една-доколкото знам- китайска (или поне източна) поговорка, която гласи следното прекрасно нещо:

"Всички ние, хората, сме ангели с едно крило. И за да можем да полетим, трябва да се прегърнем...."

(прекрасна е, нали?!)

И съвсем, съвсем накрая- кратък цитат от една любима моя песен на Депеш Мод от последния им албум, която е писана от Дейв и се нарича (многозначително)- "Nothing"s impossible"...

"I still believe in love at first sight,
nothing"s impossible...
IF YOU BELIEVE IN LOVE AT FIRST SIGHT-
NOTHING"S IMPOSSIBLE..."

в превод- за всеки случай:

"АКО ВЯРВАШ В ЛЮБОВТА ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД-
(ТОГАВА) НЯМА НИЩО НЕВЪЗМОЖНО..."

Целувки и предсрочно (може би съм първа?! ;-)):

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ВЛЮБЕНИ ДВОЙКИ!... а И ЕДИНИЦИ... (защо не?!) НЕКА ЛЮБОВТА ВИ СЪПЪТСТВА ВИНАГИ В ЖИВОТА... :)))



Тагове:   както,


Гласувай:
0



1. wildroses - Весело тройно празнуване, Кенди!
13.02.2007 17:10
Благодаря за поговорката и цитата..въобще целият постинг е много жизнерадостен и радва :)))
цитирай
2. tanque - ***
13.02.2007 17:13
Пожелавам ти много вино и любов, красавице:)
цитирай
3. candysays - Ой, благодаря ви от сърце!!! :)))
13.02.2007 17:17
И на двечките! И аз връщам пожеланията за вино и любов!... (само без "шампанско и сълзи", моля! ;-)))

П.С. Забравих да ви кажа кои песни си избрах да пея утре на кастинга: "Yesterday" на Бийтълс, и "Enjoy the silence" на Депеш... :)
А сега се прибирам вкъщи да репетирам! ;-))))
цитирай
4. wildroses - Късмет на кастинга!
13.02.2007 17:25
Щом музиката е в теб и песните са от сърце, това ще си проличи ;) Важното е да ти носи удоволствие, пък каквото стане, стане. :)))
цитирай
5. candysays - Хм, да... от сърце са! :)
13.02.2007 17:27
... а и мен наистина не ми пука особено в случая... А това има значение обикновено... ;-)
цитирай
6. pill - ***
13.02.2007 17:46
Eее, утрешния ден ще е незабравим - 3 в 1 :) Я кажи, кои песни възнамеряваш да пееш на кастинга
цитирай
7. sis - :):):)
13.02.2007 18:33
Късмет!
Бъди много щастлива ...утре и цял живот!
И с Момчето - да се обичате, както на Бъдни вечер, като утре, така и всеки ден!!!
:):):):):):)
цитирай
8. sunflower - Ауууууу .... а дано те вземат, да те гледаме по TV-то!!!
13.02.2007 19:03
Стискам палци! :))))
И честит празник ... въпреки трезвия ми пост!
Аз си вярвам в любовта, ама я броя много повече за преживяване на 'божествената" част у човека, отколкото каквото и да било земно ....затова съм скептично настроена към земните и проявления ... но вие си се обичайте много, де! :)))))
цитирай
9. sashetu - :)
14.02.2007 00:18
ъм.. аз окъснях пак с преглеждането на блога Ангелче.. ноооооооооо пожелавам КЪсМеТ(нищо, че знам, че си добра:)) :-*
цитирай
10. candysays - Pill, sis, sunflower, sashetu, krissi- благодаря ви много...
14.02.2007 14:58
за милите думи и коментари на всички... :)))
Вече се върнах от кастинга /и се докопах до нета, както си личи/. Всичко приключи, не продължавам нататъка /както повечето хора, които се явяват, де/, но не се притеснявайте хич за мен /и моля, не ме утешавайте... ;)/- екстра съм си, въобще не страдам и не изпитвам каквото и да е разочарование. Наистина. Не възлагах особени надежди, а и малко хора продължават напред, всичко става много бързо, не те оставят дори да си изпееш двете песни целите /само един, два куплета/, изслушват хиляди хора, така че най-вероятно запомнят по-атрактивните... Аз исках просто да си изпея песните, беше ми приятно /и с приятни хора се запознах на кастинга, и те не продължиха/, пях чисто и добре, според мен /всеки си има вътрешно усещане и преценка как се е справил/, но се държах малко по-сковано... абе, като глътнал бастун човек, дето има една приказка... ;))) Но то и е трудно да си покажеш цялото излъчване и умения така набързо....Тъй че съм сигурна 100% че има доста хора, които не бяха избрани за следващите етапи, а могат да пеят наистина...

Тъй че- всичко е О.К. Сега хапвам, че умирах от глад вече, а и на всички ни подгизнаха крачетата заради дъжда и водата, която не може да се оттече около НДК, така че сега по-важно е да не настина и да не се разболея... ;)) /суша си чорапките на парното в момента...;)/ Така че, Съни, няма да мое да ме гледате по ТВ /поне засега...;-))))/

А сега ми остава приятното очакване на вечерта, на виното и любовта... :))) Когато моето момче се върне от работа /дано поне днес да не е много уморен...:(/

Още веднъж- и на самия ден- ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!... :))
цитирай
11. candysays - П.С. Pill- написала ги бях песните, но явно не си видяла ;)-
14.02.2007 15:00
"Yesterday" на Бийтълс, и "Enjoy the silence" на Депеш...
:)
цитирай
12. tsvetamak - Ти си толкова позитивен човек! Р...
14.02.2007 16:59
Ти си толкова позитивен човек! Радвам ти се и ти пожелавам да не се променяш, да имаш много успехи ( в любовта, пеенето, общуването...).
Поздрави!
цитирай
13. candysays - О! Благодаря ти, tsvetamak :)))
14.02.2007 17:32
Много мили думи настина, благодаря ти!
Най-странното е, че аз дълги години се мислех за доста тъжен, мрачен и нещастен човек, и страшен песимист, разбира се /те си вървят в комплект обикновено/, а пък с времето взех че се оказах едновременно с това и доста ведър, слънчев и усмихнат човек!....във възприятията на другите за мен... Предполагам просто съм пълноценен, истински човек, и като всеки такъв си имам тези две страни... във себе си дълбоко... :)
Ти си втория човек днес, който ме нарича "много позитивен човек"... Явно тъй съм тия дни... :) Във всеки случай топлотата и любовта винаги са били най-дълбоко внедрени в сърцето ми, така че всичко е наред... :)

Поздрави и на теб! :)))

цитирай
14. pill - ***
14.02.2007 19:05
Ох, че съм кьорца :) Чак сега видях в коментарите, че си написала песните. Да ти кажа честно, мисля, че "Enjoy the silence" не е много подходяща за такъв тип кастинги, а "Yesterday"е твърде трудна. Но ти по-добре знаеш кое ти пасва на гласа, така, че да го представиш по най-добрия начин. Важното е, че си се забавлявала :)
Обаче ти честно си завиждане днес - песни, вино, че и любов на всичкото отгоре. ТцТц
Айде, хев фън и поздрави :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4281663
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...