Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2007 12:09 - "Пирогов" е в пълното си право...
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7871 Коментари: 36 Гласове:
0

Последна промяна: 30.05.2007 14:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тази сутрин, преди да тръгна за работа, гледах в сутрешния блок на Нова Телевизия пряко включване на Лора Крумова от "Пирогов", където бяха излезли сутринта много от служителите- лекари и медицински сестри- на протест пред болницата, и дори бяха блокирали улицата (то май е булевард), намираща се в близост.
По този повод искам да кажа следното. 
Напълно подкрепям техния протест, и го намирам за абсолютно справедлив! Изслушах ги сутринта внимателно (говориха и лекари, и мед.сестри, изложиха оплакванията и исканията си) и смятам, че са в пълното си право. (дано не само аз и хора като мен, от които нищо не зависи в това отношение, да са ги изслушали внимателно!) 
Не разбирам от политика особено (само в най-общи линии, считам себе си за аполитичен човек, и творец, човек на изкуството, вълнуващ се от общочовешки ценности и идеали, а не от политика, ограничаваща понякога хората  в тясни граници, и противопоставяща ги изкуствено... често...) Та- не разбирам от политика, камо ли от българска (тука е  пълна дивотия, хаос и простотия, доколкото имам бегли впечатления в тази област), и затова не ми е особено ясно кой не си върши работата, и кой пренасочва пари, или не изгражда адекватна социална политика (вкл. сферата на здравеопазването), но явно има такива хора... 
Защото аз имах чувството доскоро че пари в нашата мила бедна страна няма... Обаче напоследък, от това което чета и слушам, разбирам че всъщност пари ИМА! Просто твърде често не отиват по предназначение...

Този проблем (с "Пирогов") има много измерения- и политически, и социални, и медицински, и хуманни- чисто човешки. Сега ще обърна малко внимание на последните. 
Аз например (като един средностатистически гражданин на тази държава) съм била в "Пирогов"- и като предружител на други хора, и заради мои собствени проблеми (слава Богу- леки и лесно поправими) И са ми оказвали адекватна бърза и безплатна помощ там. Винаги. Без изключение! Те го правят. Сега са решили да ги принизят до статут на обикновена редова болница (клиника). Но те не са. Това е институт за СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ. И е известен в цялата страна. Спешна и неотложна помощ. Там отиват софиянци, когато имат по-тежък проблем, който надскача възможностите на кварталната поликлиника, там отиват (и изпращат) и хора от цялата страна- винаги почти тежки случаи, нерешими без специализираната високо квалифицирана помощ, която оказват лекарите в "Пирогов". Тази болница е символ! Те не връщат никого, разбирате ли?! Не връщат хора, които имат нужда медицинска помощ, и то я оказват веднага, качествено и БЕЗПЛАТНО. И всъщност- заради неадекватно финансиране- са постоянно на загуба. Постоянно финансовите им отчети са на минус. И въпреки това продължават все така да лекуват качествено (доколкото им позволява остарялата техника, от която също се оплакват) хората. Продължават да спасяват животи. Човешки животи. Много човешки животи. 
И продължават да мизерстват...
Е, мисля, протеста им на всеки нормално мислещ човек, би се сторил абсолютно справедлив. 
И въпреки това... някой има интерес да не им се обръща внимание, какво ли, но са се отзовали да отразят протеста им САМО ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ! И аз не знам защо. А пълнят другите телевизии с простотии и безсмислици, колкото си искаш...
Не го разбирам това. Не зная каква е причината.

Но зная, че съм на тяхна страна. Че ги подкрепям и разбирам напълно и безрезервно. 
Защото когато бях на 11 години, и си изкълчих крака (оказа се че има и счупена костица в стъпалото ми), нашите ме заведоха в "Пирогов", там ми направиха рентгенова снимка (вече и ехографи и рентгени нямат достатъчно! В 21 век, както се възмутиха самите лекари) и ми гипсираха крака. И се оправих. Не знам къде другаде щяха да го направят, и не ми се разсъждава по този въпрос. Просто хората знаят и имат в съзнанието си "Пирогов" като институт- символ, и отиват там. 
Можете ли да си пердставите какво е да работиш такава работа? (да не говорим- за жълти стотинки...) Аз се опитвам да си представя понякога. Картината всеки ден там (и няма почивен ден!) е като при военно положение... все едно има война... Апокалиптично дори. Там карат веднага хора след тежки (и всякакви) катастрофи. Там има от бебета до умиращи възрастни. Има скачали от 15-ия етаж примерно самоубийци с потрошени крака...или ръце... или глава. Или хора без някое от тези неща. Или с гнойни възпаления. Там има кръв! Има болка. Болест. Нужда, вопиюща нужда от помощ и лечение. И има доверие... Че поверяваш живота си на специалисти. На хора, които си разбират от работата. А знаете ли, че много от тях напускат? За по-добро заплащане и по-нормален режим на работа. И че хората, които остават, вече смятат себе си за леко луди. Това е всеотдайност. Себеотрицание в името на нещо важно. А какво по-важно от живота и смъртта? Аз ценя тези неща. За мен тези хора са герои. И лекарите, и медицинските сестри. За мен те извършват ежедневно подвиг. И знаети ли с какво са ги облекли? С дрехи втора употреба от Германия (така казаха тази сутрин).

Там, при тях, е истинската работа, истински важните неща, истинския живот... А не при разни pr-и от ново поколение, или всякакви други хора, които се занимават с дивотии и простотии със съмнителен принос към напредъка (или живота) на човечеството. (с извинение към всички, които ще се обидят от тези мои думи! аз не изключвам и себе си в момента от това число- на хора с леко безсмислен и съмнително-полезен труд). А доста хора взимат повече пари от тях. Някои от сестрите взимат 200-300лв. (като мен на настоящата ми работа, но те заслужават повече, аз- засега-не!), а лекарите- по 500-600. А някои джипи-та взимат хиляди. Но не лекуват и не се трепят всеотдайно като служителите на "Пирогов". 
Това е една от най-древните професии по дяволите, как може да не им обръщат внимание?! И без журналисти, рекламни агенти, имидж-мейкъри и прочие този свят (и всички ние) вярвам- може! Но без лекари, без хора, които да ни шият и закърпват раните и здравето... нашите преходни и все с дефекти и болести (рано или късно) тела- вярвам- не можем! Поне не на този свят, където духа съжителства с материята. А не летим като безплътни ангели из небесата... (извинете ме за баналностите)
Вярвам им. Вярвам на хората в "Пирогов". И зная, че ао не дай си Боже, някой ден се наложи отново, ще отида там (или ще ме закарат) и ще получа помощта и лечението, от която се нуждая. 
Още един случай за финал... Моя приятел в началото на нашата връзка, си беше срязал в едно стъкло много жестоко дясната ръка- до кокал- с нервите и сухожилията и всичко... Вечерта това се случва. И с ръка в найлонов плик, пълен с кръв, отива с такси до "Пирогов". Там, разбира се (и за щастие) не го връщат и не му се обясняват, а го оперират 3 часа (операцията е била нелека, освен по спешност), и в резултат той може да си служи с нея що-годе нормално днес, и му заздравя по добър начин, след периода на рехабилитация. Той ми каза, че е можело да бъде много по-зле, като инвалид да остане с нея, но лекарите са го оперирали (и то без да му искат пари за това!, а просто от дълг и професионализъм) са били добри специалисти, и са го зашили добре- и нервите, и сухожилията, така че да може да си възстанови ръката в последствие. 
Аз не знаех онази вечер какво се случва с него. На другия ден разбрах какво е станало, след като чух съобщение от него на телефонния секретар вкъщи... От "Пирогов".  Той ми каза, че е минал през ада тогава... Толкова болезнено е било. Но поне са се погрижили за него добре, и аз съм им благодарна. 

И им вярвам. И ги уважавам безкрайно много за това, което правят за всички нас. Все пак Хипократовата клетва е една от най-древните. Тя е нещо свещенно, свято за мен. И за  тях също, вярвам.
А защо не им обръщат дължимото внимание, и не уважават труда им други хора... от които зависи повече- аз нямам представа, и нямам отговор на този въпрос (освен мръсните политически игри и/или алчността на някои хора... Мъчно ми е за това, по дяволите. И се възмущавам като тях. И да задръстят цяла София и движението в нея, и да не мога да се прибера у дома, няма да им се разсърдя.
По мое мнение те са в пълното си право. И трябва да се чуе гласа им, а не да остава "глас в пустиня"...

А вие как мислите? Замислете се. 

П.С. Ето още по темата днес от mattea...



Тагове:   пирогов,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shiva - :)
30.05.2007 12:22
браво!
цитирай
2. candysays - :)*
30.05.2007 12:24
Благодаря ти, shiva! Явно ти е харесало написаното от мен, и ме подкрепяш в тези разсъждения, за което благодаря...
цитирай
3. shiva - Да, Кенди
30.05.2007 12:40
подкрепям те в позицията, която защитаваш!
цитирай
4. tera - Права си
30.05.2007 12:43
и те са прави!

Поздрави!
цитирай
5. candysays - Shiva, tera-
30.05.2007 12:48
благодаря ви! :)*
цитирай
6. nakom - скоро явно не си ходила в пирогов
30.05.2007 13:16
или не ти е умирал роднина там
цитирай
7. candysays - Виж какво nakom,
30.05.2007 13:22
хора умират НАВСЯКЪДЕ! Естествено, че в "Пирогов" има смъртни случаи, в които не са могли да помогнат и да се справят. А къде няма?! Във всяко СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ е много вероятно част от пациентите да умират, и това е напълно естествено! В крайна сметка лекарите не са БОГОВЕ, че да съживяват или да могат да спасят всеки! Правят каквото могат просто. Има много тежки случаи, и след катастрофи и не само, когато почти нищо не може да се направи, за да бъдат спасени жертвите...
Това е което исках да ти кажа по въпроса в отговор.
цитирай
8. анонимен - СТИГА С ТАЯ КЛЕТВА
30.05.2007 13:41
Стига всички са споменавали Хипократовата клетва без да са наясно за какво става дума в нея. Много хора спекулират с нея, като казват, че според тази клетва лекарите са длъжни да ти работят независимо какво получават. За нищо подобно не става дума в клетвата. Лекарите могат до един да излязат от работа и да спрат да работят, като не им се плаща. Друг е въпроса, че в БГ законите са кофти и манталитета на хората е скапан. Масово всеки разсъждава на принципа, че лекарите са му длъжни да му работят.
цитирай
9. candysays - Анонимен, нещо си се объркал леко...
30.05.2007 13:48
и си ми написал доста неадекватен на моя текст коментар, заради което и мислех да го изтрия...
Аз казах по-горе, че ГИ ПОДКРЕПЯМ, а не че са ми нещо длъжни да работят, и че искам без пари да го правят. Хич, ама хич не си разбрал моята позиция явно ;) "Пирогов" по дефиниция приема хората по спешност и без да им иска да си платят. Трябва да има такава болница в страната, разбира се, иначе по-бедните да умират ли? Така ли смяташ?
И никъде не казвам, че според клетвата трябва да работят без пари- въпроса е, че трябва не пациентите да им плащат, а държавата да поеме стабилно и нормално финансирането на този институт специално.
Дано си разбрал този път.

П.С. Апропо, какво ти пречи хората да споменават Хипократовата клетва, само това не разбрах?
цитирай
10. nakom - значи нямаш кой-знае какво да кажеш
30.05.2007 13:56
което в крайна сметка си е нормално от гледна точка за възраста и житейския ти опит
цитирай
11. zarkova - вижте, аз съм ЗА увеличението на ...
30.05.2007 13:58
вижте, аз съм ЗА увеличението на заплащането им, но искам само да ви кажа, че там корупцията е просто УЖАСНАО ГОЛЯМА!!!!!аз лично изпитах на гърба си тази корупция, като в случая ставаше въпрос за 3 год. ми дъщеря!
цитирай
12. анонимен - ИЗВИНИЕНИЕ
30.05.2007 14:02
Извинявам се, ако съм бил разбран грешно. С моя пост просто изказах мнение, което да си призная нямаше конкретна връзка с твоя пост. Иначе и аз също те подкрепям и съм на твоето мнение. Просто видях, че е спомената Хипократовата клетва и се сетих за един отделен случай преди седмица-две. Във форума на Софийски университет бях постнал тема в подкрепа на лекари, учители и всички много по-интелигентни професии от шофьор в СКГТ. Всички скочиха срещу мен. Масово изказванията бяха, че лекарите са длъжни да работят и не могат да излизат в стачка. Всички споменаваха тогава Хипократовата клетва. Бях и все още съм от така нареченото бъдеще на България. Как мислят да се опрай тая държава, като младите мислят на принципа - "...ако шофьорите излязат в стачка, няма да можем да стигнем никъде, а лекарите не могат да излизат, т.е. длъжни са да работят и затова няма да пострадаме...". Ужас Ви казвам.
цитирай
13. candysays - @ Nakom,
30.05.2007 14:03
щом така смяташ- О.К., имаш си право на мнение.
Както и аз обаче ;)
А аз пък смятам (и не само аз, а и доста други хора), че имам ккаво да кажа ;)
И няма да те питам тебе дали да го кажа, или не...

Особено щом смяташ (доста първобитно, според мен), че житейския опит на един човек се измерва с годините му....
цитирай
14. candysays - @ Госпожо Заркова,
30.05.2007 14:05
(предполагам сте госпожа, ако не- извинете ме за обръщението)
сигурно и там има корупция... Естествено е, след като навсякъде почти има у нас. Но не може така с лека ръка да приравняваме всички, които работят на дадено място едноврменно...
Навсякъде има ХОРА И ХОРА. Това е моето мнение.
цитирай
15. nakom - убеден съм в което
30.05.2007 14:06
но не ми се изпада в празни диалектики.
а ако възраста няма значение - не ми се мисли какво би станало ако Митко -Волен Сидеров стане премиер.
Сещам се за писмото му в Европейския парламент и потрепервам
цитирай
16. candysays - @ Аноничен, приемам
30.05.2007 14:07
извинението ти :)
Благодаря.
Прав си, и аз така мисля... Имат право хората на протест. Това е.
цитирай
17. candysays - @ Nakom, ами тогава...
30.05.2007 14:09
прекратяваме диалога, защото и аз, честно казано, не обичам "празни диалектики"...
Иначе, споменах в началото на поста още, че не разбирам от политика, тъй като съм по-скоро аполитичен човек, затова не мога да ти отговоря на тема Сидеров. Не се вълнувам особено от него...

:)
цитирай
18. prayer4eto - +1
30.05.2007 14:51
в подкрепа на казаното :).

Мене най-много ме дразни това, че шофьорите получиха каквото искаха, при това само с една ЗАПЛАХА за провеждане на стачка, а учителите и лекарите ги пращат да берат цветя ...

цитирай
19. candysays - Благодаря ти...
30.05.2007 15:19
за подкрепата, prayer4e :)*
цитирай
20. metmaya - Подкрепям и съм убедена, че точно в ...
30.05.2007 15:49
Подкрепям и съм убедена, че точно в Пирогов не трябва да се работи за жълти стотинки.
цитирай
21. candysays - Благодаря ти за коментара и подкрепата,
30.05.2007 15:54
и на теб, metmaya :)
Да, не бива да работят за жълти стотинки...
Но не зная дали ще им обърнат дължимото внимание...
цитирай
22. tsvetamak - Поздрави за темата на постинга!
30.05.2007 18:45
Когато човек не е "вътре" в мелачницата наречена болница - няма как да усети тежестта, отговорността, безсилието, болката, напрежението, които преживяват работещите там.
Разбира се тези, които са скептично настроени имат своето право да са недоволни, защото негативите не са никак малко.
Но! Нека не слагаме общия знаменател и да оценим труда на тези, които носят отговорността за човешкия живот. И нека не постъпваме типично по български - да подкрепяме, а не да сме против, когато някой се бори за правата си. Само тогава гласовете ни ще бъдат чути...
цитирай
23. анонимен - Учителите трябва да вземат пример от борбата на лекарите!
30.05.2007 20:18
И сега Пирогов материално са най добре от другите!
Кога не са им обръщали внимание, винаги лекарите са печелили - затова и народа е МНОГО МНОГО БОЛЕН!!!!!!!
цитирай
24. venercheto - напълно си права,
30.05.2007 21:05


и голяма част от възмущението, което чувстваш, ме залива и мене. Да, точно тия хора трябва да получават дори по-голямо от нормалното възнаграждение..В Европа, където всички са станали лекари и зъболекари за кинти, и хабер понятие си нямат за нещо извън специалността им, та даже и по нея повечето са супер дупки, където нечовешкото, пресметливо, нелекарско отношение се е превърнало в реалност одавна..в тая Европа си пожелавам да си запазим нашите лекари колкото се може по-дълго.

Трябва да продължават да стачкуват, това е. Едва ли ше има някои, коитo да не е на тяхна страна.

поздрави от мен :)
цитирай
25. tera - Не мога да разбера
30.05.2007 22:49
откъде идва целия този негативизъм.
Има действитрлно отвратителни неща наоколо, но не всичко е такова.
Моя близка беше наскоро оперирана там и всичко е наред. Не може всичко да се мери с един аршин и покрай сухото да гори и суровото. Това са пословици и ако на някой не му е ясно мога да дам и пояснения.
цитирай
26. krasi2g - Мдам,
31.05.2007 08:19
Имаш и моята подкрепа. Мисля си точно същото, но нямам време и нерви да го напиша. Браво!
Много мога да кажа по темата, но ме хващат дяволите като я зачекна. Но на тези условия и за тези пари аз не бих работил. Поздрав.
цитирай
27. candysays - @ Tsveta, @Venercheto, @ krasi2g,
31.05.2007 09:32
благодаря ви за коментарите и подкрепата! Радвам се, че мислите като мен... Струва ми се, че това е нормалната и трезва позиция по въпроса.
Иначе тълкувания, разсъждания и гледни точки- винаги има много... Особено когато има и доволни и потърпевши по една или друга причина...

Благодаря ви че ги подкрепяте като мен. Важно е да ги подкрепим, така ми се струва...

П.С. Между другото, в днешния сутрешен блок пък чух, че имали безпрецедентна подкрепа от хората- 90%!... Това се казва единство (и единомислие!) по даден въпрос...

Поздрави... :)
цитирай
28. candysays - @ Sekira, не мисля, че си права в случая...
31.05.2007 09:37
Не мисля въобще, че материално "Пирогов" са най-добре от другите... И не само не мисля, но и не е така. Явно не си запозната с фактите по тази тема...
Нито е вярно, че лекарите винаги са печелили... Това важи само за някои- особено за общопрактикуващите лекари (т.нар. също лични лекари) Но не и за тези, които работят (неуморно) в "Пирогов"...
А и лекарите също са част от народа... И те не са много по-здрави от останалото население, дори напротив!... За съжаление...
цитирай
29. candysays - @ Tera, благодаря ти и на теб за коментара :)
31.05.2007 09:37
Права си............................
цитирай
30. darkanion - Кенди,
31.05.2007 21:05
Не мислих да чета всичките коментари, по причината, че колкото е голям постингът ти, толкова са много и те (коментарите). Но ги прочетох...
Не знам откъде да започна, но.. До колкото разбрах от училище (с учители май е ставало на въпрос), тксиметровите шофьори получават 800 лв. заплата. Добре че тая година уча Етика и право, та сме споменавали някой работи. Относно заплащането. И справедливостта (значи е било в час по Етика).. Господинът (учителят, ако някой не ме разбере) попита "Справедливо ли е една чистачка да взема заплата, голяма колкото моята, например?" Ами не, каза той, защото всеки може да свърши работата на чистачката, но през него(учителят)( по психология, логика, етика, право, философия) са минали и минават доста ученици, които той учи на морал и знание.. И ги прави (поне някои) ХОРА.
Та нещата тука някак си си приличат. И когато стане въпрос за "случаят Питогов" , мисля че човек трябва да си зададе въпроса "Справедливо ли е хора, на които всеки може да им върши работата (поне повечето хора, които могат да "управляват" лавтомобил) да получават повече заплата, от тези, чиято професия ги пренатоварва с нерви (пак ще спомена господина ми - казвал е неведнъж, че , най-вече личните лекари, ама се отнася и за всички доктори и изобщо занимаващите се с медецина, се чувстват доста по-зле от другите, защото всеки ден им се оплакват голяма част хора и чрез оплакванията си те им прехвърлят част от негативната си "енергия", т.е. лекуващия се зарежда с отрицтелна енергия , от което следва, че за да птодължи работата си "спокойно той (лекуващия) трябва да е със стабилна психика) и вършат ужасно много по-полезна обществена работа, да получават понякога дори по малко от половината на първоспоменатите (т.е. шофьорите)?"
Ами аз мисля, че не е . И изобщо не би трябвало да се вдигат лекарите на стачка - досега е трябвало да им бъде определа заплата, която реално заслужават. И затова да не се е стигало до стачката.
ама се е стигнало. Аз напълно подкрепям мнението на Кенди, и смятам, че постингът й е достатъчно добър да се публикува нкъде, където да бъде проетен от политиците или хора, които да сде сетят, че всичко от написаното й е вярно.
Защото нистина "Тази болница е символ!" Макар , ми се струва, че Кенди беше споменала в постинга си това изречение в малко п-различен смисъл, от този, който влагам аз в момента, наистина смятам, че тъй като няма друга като нея в България и всеки е чувал за не, и е чувал и знае за авторите който има, че това е Болница-символ. На знание и наука (защото там раотят, мисля, не кой-да-е, а изключително образовани хора), и както казва Кенди - най-вече на хуманизъм.
И както се е споменавало пак в часовете при :господина", този път по Право - в другите държави, когато нкои се вдигнат на стачка, вдига се заедно с тях и целят народ. А ние нали сме вече "европейци"; са и живеем според законите на конституцията, която дава на всеки равни права и задължения и т.н., та, ако хората (зрители, слупатели и т.н.) са знаели за тази стачка (защото, знам че училищата ако обявяват стачка, трябва да уведомят седмица по-рано министерството май беше, за предстоящата стачка), те също е трябвало да излезнат заедно с тях и да ги подкрепят. И не само в София, ами навсякъде, из цялата страна. Всички заедно да сапсим Болницата "си" от несправедливостта!
цитирай
31. candysays - Много ти благодаря за подкрепата...
01.06.2007 11:22
и изказаното мнение, darkanion! Радвам се, че и тук имаме единомислие... Значи не всичко е загубено... Каузата не е загубена, надявам се... :)

П.С. И си много прав, че въобще не трябваше да се стига до протест и стачка от страна на лекарите и сестрите от "Пирогов"... Можеше просто да им дадат заслуженото, по внай-нормалния начин, подходящ за цивилизована европейска държава, каквато уж сме...

Много поздрави на теб, и всичко най-добро! :-*
цитирай
32. darkanion - :)
01.06.2007 20:18
миси..
цитирай
33. candysays - :))
02.06.2007 12:08
Пак заповядай ;)))
цитирай
34. анонимен - една медицинска сестра от пирогов
08.06.2007 01:50
Благодаря ви на всички за високата оценка.Ще добавя още нещо-Пирогов е тръпка,за това още сме там и ние.Нищо не може да се сравни с пеещото ми сърце,когато с ясен поглед ме наблюдават с благодарност очи,които са били до скоро премрежени от крилете на ангелите.Няма равно чувството,което те обзема,когато под пръстите ти започне да тупти отново замиращо сърце.Ще се борим до край да ни има.Благодаря,че сте с нас,винаги ще даваме максимума от себе си за своите пациенти.Просто искаме да живеем нормално.Бъдете живи и здрави!
цитирай
35. candysays - !... Толкова се радвам, че сте го прочели моя пост...
08.06.2007 09:33
Поклон пред вас! Прекрасни сте... От вашите думи го разбрах окончателно! :)
Вие правите чудеса, и ще ви подкрепяме винаги... Имаме нужда от вас. Така се радвам, че сте силни хора и успявате... имате желание да се борите, а не изоставяте всичко "в ръцете на съдбата"...
Дано, дано да ви осигурят нормални условия за живот и работа! От все сърце се надявам...

Бъдете живи и здрави и вие!
Нужни сте ни! На всички нас...

Всичко най-добро и успешен ден :)
цитирай
36. анонимен - една медицинска сестра от пирогов
16.06.2007 22:53
НА 21 ЮНИ В 14 ЧАСА ОТ "ПИРОГОВ" ТРЪГВА ВЪОРЪЖЕН СЪС СПРИНЦОВКИ "ЛЕЧЕБЕН ПОХОД НА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ"! ЩЕ ЛЕКУВАМЕ МИН. НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , МИН.СЪВЕТ И ПАРЛАМЕНТА ! КАНИМ ВСИЧКИ КОЛЕГИ И ГРАЖДАНИ ДА ЗАЩИТИМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И СЕБЕ СИ !
Подкрепете ни с действия,скъпи съотечественици!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4280535
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...