Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2008 22:34 - Дали си мъж или жена всъщност няма такова значение -2
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4181 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2008 09:39


Продължение (оттук)..

Мисля още, че плюсовете и минусите на двата пола, на това да бъдеш мъж или жена, са в общи линии поравно разпределени. В относително равновесие (и дори бих казала хармония..). Няма да ги изброявам тук конкретно, предполагам всички вие ги знаете ;) Ако не- ще ги научите, рано или късно, живота ги разкрива сам, с времето.

Да, разликите между мъжете и жените са неотменими, тук са и няма да изчезнат (докато има мъже и жени). Но те са "на повърхността", те са само половината от истината. Но тъй като винаги ме е вълнувало повече общото (съответно и общочовешкото- така е устроено съзнанието ми), аз живея и виждам по-надълбоко. 
А по-надълбоко нещата -в крайна сметка- са едни и същи. И за двата пола. ("на дъното на океана на живота", поетично казано..;)

Независимо от това дали си мъж или жена, ти се раждаш на този свят, търсиш своето място под слънцето, имаш нужда от приятели, уют, семейство, себереализация, професия, любим човек, който да ти бъде опора в живота.. Тоесто- от едни и същи неща, в крайна сметка.. 
И мъжете, и жените се раждат, остаряват и умират. И са еднакво самотни (когато са самотни), и са еднакво нещастни, когато са болни, или когато са уволнени или когато почине техен близък човек (например). 
(наистина, замислете си- какво значение има дали си мъж или жена, когато плачеш като малко дете, изоставен; ако си тежко болен или остаряваш; ако си самотен или едва свързваш двата края и прехраната и живота ти са тежки...)

Искам да кажа, че всъщност за истински важните неща от живота няма значение кой пикае прав и кой седнал (с извинение), и кой колко оргазма може да получи по време на секс, и дали му се доспива след това или не..

Еднакво зле можеш да се чувстваш и като мъж, и като жена, и еднакво прекрасно..
Еднакво нещастен- поради причините, които изредих по-горе, и еднакво щастлив- ако си обичан, и имаш някой до себе си.. Или ако си млад, здрав и красив човек, който хората по принцип с лекота обикват..
Еднакво щастлив можеш да бъдеш и когато ставаш родител- в този смисъл бащинството, бащината роля и бащинското чувство доста се подценяват (най-често), а не бива..

Все пак наистина има една по-съществена разлика между двата пола (която малко нарушава равновесието между мъжете и жените) , и мисля, че тя е единствената. А именно- това че жените износват у себе си новия живот. Че те раждат
Това наистина е нещото, заради което си заслужава да се родиш, да бъдеш жена, поне според мен. Единственото, главното нещо; основната разлика.
Това е, което си заслужава да се изживее пълноценно, и което не може да бъде изживяно, ако си мъж. Не оргазмите. Или каквото и да е друго от живота.. 

Такиви ми ти работи.

;)



Тагове:   мъж,   дали,


Гласувай:
0



1. koreandur - Споделям в голяма част написаното ...
02.04.2008 23:22
Споделям в голяма част написаното от теб.Наистина.Просто моят живот се стече по особен начин - за сравнително кратко време трябваше да се справя с тежки житейски ситуации...Ето защо(може би)развих по-хедонистично чувство към живота - научих се да се наслаждавам на колкото се може повече неща.
Също така ми се струва,че секса,в пълноценната му форма с любим човек ,не е за пренебрегване и не се ограничава само с физическото общуване.
Иначе по повод моя постинг - искрено учудена съм,че толкова хора му обърнаха внимание...
Поздрави!
цитирай
2. roksolana - Поздрав!
03.04.2008 09:25
Поздрав за темата!
За кой ли път ми взимаш думите от устата (или мислите от главата :)
цитирай
3. candysays - Благодаря ти за този коментар, koreandur :))
03.04.2008 09:27
Радвам се, че прочете поста ми..
На мен също ми се наложи да преживея доста тежки житейски моменти в младостта си (която още не си е отишла де ;), и те разбирам добре..
Но странното е, че въпреки многото преживяна душевна, емоционална и дори физическа болка, не развих споменатото от теб хедонистично чувство към живота- макар че мога да разбера някой, който е развил..
Някак си такава ми е природата- повече съм "душица", и повече живея в емоционален план, отколкото физически, и удоволствията на тялото никога не са ме вълнували особено много.. (в нормални рамки само ;) Аз развих друг стремеж , вследствие на преживяната болка- стремеж към спокойствие, към покой - и на тялото, и на душата и на духа.. Това е моята алтернатива на страданието, така да се каже, а не удоволствието.
Но напълно споделям това, че секса с любим човек е (и може да бъде) нещо много повече от чисто физическо общуване- нали това тъкмо е "правенето на любов".. За щастие, имам вече любим човек до себе си, "мое момче" и наистина с него за първи път изпитах удоволствие от секса- предполагам, защото успях за първи път истински да се отпусна, защото усещах, че ме обича, и не иска да е с мен само за през нощта.. Всъщност моят път към секса е любовта, и се чувствам наистина благословен човек, че е така- това е красиво и естествено състояние на нещата.

Колкото до това, че толкова хора са прочели и коментирали постинга ти- то е защото е в "горещи теми", а модераторите подбират за там постове на теми, които могат да провокират интереса на повече хора ;)

поздрави отново и пак заповядай! :)*
цитирай
4. candysays - Roksolana,
03.04.2008 09:41
от сърце ти благодаря за тези думи! Високо ценя твоето мнение :))

Поздрави и от мен!
цитирай
5. cefulesteven - Най-много ми харесва, че съм мъж, ...
03.04.2008 12:13
Най-много ми харесва, че съм мъж, защото сте прекрасни жените.

:)))
цитирай
6. candysays - Благодаря, Стеф, благодаря... :)))
03.04.2008 12:59
И все пак (аз си държа на своето)- има и прекрасни мъже, и прекрасни жени, и двата пола си имат своите прекрасни (както и ужасни и противни) представители, с красиви души, красиви отвътре, че и отвън, така че пак е все тая в крайна сметка.. Поне за мен ;)
цитирай
7. svoboda64 - Здравей Крис,
03.04.2008 14:13
Съгласна съм с написаното от теб по същество. В онази "вечност" на Душата, която има нужда от различни опитности, за да се научи да разбира и твори, да опазва или променя мирозданието по различни начини.

Само искам да направя едно допълнение. В момента, поне някои източници така твърдят ;) е много важно "да се родиш жена", защото Човечеството трябва да намери баланса за себе си, а жените са някак природно "по-добрите балансьори":) Затова са и всичките движения за повече жени в управлението и политиката, за преосмисляне на етикираните като "мъжки" и "женски" качества, за тяхната роля и място в живота на всеки, бил той мъж или жена.

А това с "мъжкото" в мен си ми е направо любимо:) И по-доброто разбирателство с мъжете - защото с тях няма какво да се притесняваш да бъдеш директен/директна:) Понякога си мисля, че Господ не ми даде дъщеря, защото не мога да я науча на евините хитрости и суета...

Мда... вечни размисли...Поздрави!
цитирай
8. depressed - ..
03.04.2008 18:00
Хм, замислих се... А заради какво си заслужава да се родиш мъж?
цитирай
9. candysays - Здравей, Боди!
04.04.2008 09:45
Благодаря ти за хубавия коментар, наистина се радвам, че се отби при мен пак :))
Това за "по-добрите балансьори" не го знаех, но.. може и така да е.. ;)

Вечни размисли, да.. Не ме оставят на мира, докато не ги споделя и поразнищя.. (със сродни души ;)

Поздрави и от мен! До.. :*
цитирай
10. candysays - Dep,
04.04.2008 09:46
хм.. и аз се замислих.. Ще помисля малко, и ще ти отговоря по-късно, обещавам ;)
цитирай
11. svoboda64 - Крис и Dep,
04.04.2008 11:10
Мога ли да Ви предложа моята версия защо трябва да се родиш мъж?

За да закриляш по-слабите. За да проправяш нови пътища в джунглата, тайгата, тундрата, гората...Космоса. Факт е че мъжете имат генетично и еволюционно по-голяма физическа сила, а този свят е физически, материален.

За да се научиш как да използваш силата, агресията и... дипломацията. Да търгуваш, да договаряш с другите да имаш достъп до онова, което те вече имат и евентуално искат да го разменят с теб за неща, които нямат, а не да им отнемаш със сила...

И още много такива. Загледайте се наоколо: в по-добрите мъжки издания и ще откриете още много примери.

Да се научш да отглеждаш деца, за които никога не можеш да си сигурен, че са "твои":)

Да отстояваш принципи, да се научиш на твърдост, да можеш да се биеш, ако това се наложи, да се научиш да носиш и понесеш отговорност за себе си и другите. Да бъдеш водач. Ако ми позволите една закачка: да пикаеш прав срещу вятъра, а не да клякаш и се снишиш, докато той те бръсне неприятно:)))

И още много.

А да се родиш жена днес е да учиш себе си и другите как да обичат, да бъдат съпричастни към ставащото не само в семейството ти, а и "навън". Да проповядваш и отстояваш мир и мирно разрешаване на конфликтите, а не война... до дупка. Да пазиш Природата във всичките й измерения, за да я предадеш на следващите - като хора, биосфера и ноосфера... Да се научиш на издръжливост, търпение и постоянство. Защото само с такива качества може да се справиш с Живота и продължиш еволюцията:)

В много интересно време живеем. И се нуждаем от целия арсенал от качества, както и от по-доброто ценене и осъзнаване на мъжкия и женския "дял" по създаване и опазване на общото - живота на земята...

Лек ден и приятни събота и неделя ви желая!
цитирай
12. candysays - Боди, благодаря ти за чудесното включване! :))
04.04.2008 21:07
Споделям почти всичко, което си написала...

Ако трябва да отговоря от свое име на същия този въпрос, бих отговорила приблизително така:

Заслужава си да се родиш мъж, заради същото заради което си заслужава да се родиш човек.. най-общо казано.
Заслужава си, защото както света има нужда от жени, така има нужда и от мъже.. Защото е нужно равновесие, и хармония. Защото е нужна и нежност и сила в този живот. И във физически, и в духовен план.
Защото като мъж можеш да бъдеш нечий син, брат, любим и баща.. Точно както като жена можеш да бъдеш нечия дъщеря, сестра, любима, майка...
Защото колкото прекрасно (красиво и мило- и вътрешно и външно) може да бъде едно момиче (особено ако е благородно по душа, и влюбено, и одухотворено)- толкова прекрасно може да бъде и едно момче..

И най-вече заради грижата, защитата, която езин мъж може да осигури на околните.. На по-слабите. Не че една жена на може (особено ако е майка), но все пак.. Това е по-скоро "приоритет" на мъжете, мъжко качество.

А и.. за да познаеш любовта, привличането (и секса включително) от другата им страна. Противоположната на женската.

Не е малко, нали? :)

П.С. Впрочем зная, тоест предполагам, че въпроса ти не изискваше чак толкова .."дълбокомислени" отговори, но карай ;)
цитирай
13. letisi - според мен да си жена днес е проява на слабост.....
05.04.2008 16:10
затова жените мъжеят:)))))няма рязко разграничаване на половете:)))))
цитирай
14. gothic - Candy, заради Жени като теб си ст...
06.04.2008 12:00
Candy, заради Жени като теб си струва да се родиш мъж!!! Ще ми се обаче да допълня малко svoboda. Силата, агресията и дипломацията един мъж се научава да ги използва по предназначение с течение на времето. А някои не се научават никога. Като цяло мъжът се характеризира (би трябвало) с три неща: не говори много, държи на думите си и винаги стои зад постъпките си. И във никакви обстоятелства не забравя че е мъж...
цитирай
15. candysays - Letisi,
07.04.2008 12:30
и за така мисля в общи линии ;)
Радвам се, че се отби в блога ми отново :)))
цитирай
16. candysays - @ gothic,
07.04.2008 12:31
дано повече мъже разсъждават като теб!

П.С. Много ме развълнува с началото на коментара си.. Благодаря ти!!! (blush)

:-*
цитирай
17. depressed - ..
07.04.2008 12:42
Доста се пообърках по тази тема, затова ще се опитам да "изплувам".

Мъжкото и женското ги разглеждам само като енергия, характеристика на физическото тяло. Това са двата полюса между които се ражда живота в материята. Това е и смисъла. В тези две обвивки се вселяват безполовите души. За предимства и недостатъци не може да се говори, а само за характеристики, идващи от двата типа енергия.

Още мисля че става въпрос за два типа светоусещане и е трудно, ако не и невъзможно за един мъж да разбере как усеща жената и обратно.

Малко са ми опростени размислите ама това си мисля :-))))
цитирай
18. candysays - Dep,
08.04.2008 09:40
тя темата винаги си е била малко или повече обръкваща ;)

С първия абзац от коментара ти съм напълно съгласна- това написах и аз в двата си поста, посветени на темата; с втория- не съм съвсем съгласна. Но не мога да се обоснова, така че.. Най-добре да оставим нещата така- на усещанията и убежденията на всеки.

Поздрави :-)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4280454
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...