Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2008 16:59 - "Пиша това от 1000 години." ! :)
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5644 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 07.05.2008 08:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Привет отново :)
Понеже се оплаквах в миналия пост, че и много хора го прочетоха на всичкото отгоре, понеже попадна в "горещи теми", се чувствам някак длъжна да споделя сега, че се чувствам много по-добре :)) Освестих се, мина ми .. "кризата", и отново съм в нормалното си психическо и емоционално състояние.. -сиреч почти всичко ми е интересно, имам вдъхновение, живота не ми е противен, а напротив- радвам се от сърце на разни неща.. И на радостта на другите.. :)
Последното го написах по повод снощния концерт на Music Idol, който гледах по телевизията- много ми хареса! Напълниха ми душата тия хора.. И участниците, и журито, всички.. Като виждам блясък и радост в очите на някого, и в моите очи се ражда блясък и радост.. Също както когато виждам сълзи в очите на някой (независимо дали на живо, или по телевизията, или във филм), и моите очи обикновено се пълнят със сълзи.. Такъв човек съм си. За мое щастие, мога и да изпитвам състрадание, и да се радвам с радостта на другите. От сърце. Беше наистина чудесен концерт..

Успокоих се също така.. И сънувах много тази нощ.. Много и  интересни неща, цветни сънища... Доста сюрреалистични, както обикновено, но ми се мернаха и някои ..символи. По принцип сънувам реалността силно пречупена през някаква много странна призма- зная, насън, че това са еди-кои си места или хора, но никога не ги сънувам каквито са, а по-различни.. Доста богато въображение имам насън, като повечето хора, предполагам.
И никога не усещам, че сънувам, не съм в "осъзнато" състояние- потапям се в съня, и макар че визуално нещата са ми размити най-често, но чувствата и мислите, които изпитвам са ясни. Те са най-ясното нещо, когато сънувам всъщност. Понякога се страхувам или страдам за нещо и плача насън (а и наяве май), друг път съм просто.. "наблюдател" малко отстрани.
Абе много дълга и сложна е темата за сънищата, и досега не съм я захващала никога в блога си, та и сега няма да се разпростирам- много има да се пише, ако човек се отпусне...

Сега само ще ви разкажа моменти от последния си сън, от тази нощ. Доколкото мога, понеже е трудно, объркано.. :)

Така.. По едно време от съня си изпращах някакви приятелки (с които отдавна не съм се виждала в реалността), говорехме си нещо, а аз погледнах пейзажа наоколо- беше много красиво и живописно.. В един двор наблизо, видях лалета, много лалета (наистина тия дни виждам много в хорските дворове ;), но не единични, както си растат, а като храсти.. После погледнах към небето, и видях много луни- бели кръгчета, каквато е луната по пълнолуние, и докато е още светло небето, по залез, но не беше една, а бяха много, скупчени на едно място- поне петдесетина.. Красота! :) И им показах на моите приятелки- "Вижте, вижте колко луни има на небето тази вечер.." После погледнах към хоризонта- имаше планина в далечината, красива по залез и тя.. И си помислих, че трябва да си нося фотоапарата с мен, за да не пропускам да снимам такива красиви гледки. :)
После (или пък преди това) сънувах, че котето ни скочи и избяга на някъде. Уж си играехме, уж на шега, но не се върна, и аз много се притесних и страдах за него, и тогава плаках насън.. (а може би и наяве). 
В действителност тия дни прекарваме доста време с котето вкъщи (Поли е моето коте, чисто черна, много добра и нежна, и красива писана :))), тя много се гушка тия дни при нас, и дори е понапълняла най-сетне, та може би затова.. Преоткрих любовта си към нея! Толкова е сладка... 
А от утре отново сме на работа,  и тя ще си стои сама вкъщи :(( Тя е много общителна, и се депресира като е сама.. и самотна :( Дано повече спи, като сме на работа. Или да си играе там с нещо, тя умее да се забавлява :))

Но ето кое ми беше най-интересно, от онова, което сънувах тази нощ:
Сънувам аз, че седя на някакъв компютър и съм в някакъв сайт, или програма, в която като си въведеш данните- име, рождена дата и прочие (не помня подробности), ти излиза нещо като хороскоп за теб- за твоята личност, и дълбоко скрити истини за нея.. Но помня, че имах чувството, че зад тази програма или каквото там беше, седи някакъв наистина голям и проницателен разум, който знае много тайни, и ти разкрива истински неща, а не те заблуждава с разни заучени фрази и псевдо- гледане..
Ето какво прочетох на екрана, щом въведох своите данни:

Че истинското ми име е УНА ("уна" значи "една" на испански, между другото;), нещо като алтернативното име Естер на Мадона ;)), както и че следните редове описват най-добре моята личност, закодирани с в нея..:

"Търся (или "моля за") помощ от 1000 години.
Пиша това от 1000 години."

Тръпки ме побиват и сега, като се сетя за тези редове от съня ми.. Хем намирам нещо хубаво и дълбоко в тях (стар дух ще да съм, безспорно ;), хем и нещо плашещо.. малко зловещо.
И кое е това "това", което пиша "от 1000 години"?! Това, което пиша и в този живот ли?...

Както и да е. Имаше и някакво отрицателно изречение за мен, нещо от сорта, че не съм оттук, от тези земи..

Абе просто сън. Но интересни неща разкриват сънищата понякога.. Символи, метафори.. Скрити мисли, страхове, желания.. А някои гении, казват, получавали и някои важни отговори насън- математически формули, идеи за гениални произведения на изкуството и така нататък..
Във всеки случай поне разведряват сънищата, ако са цветни и красиви. И са винаги тооолкова странни..

И като говорим за сънища, не мога да пропусна да спомена великолепния разказ на любимия ми писател Достоевски "Сънят на смешния човек".. Горещо препоръчвам да го прочетете! Уникален е!
А къде можете да го намерите ли?
Ето тук- направих си труда преди време да го набера и публикувам в блога си:

http://candysays.blog.bg/viewpost.php?id=11385

http://candysays.blog.bg/viewpost.php?id=11389

 
Време е да ви пожелая весело изкарване на празника днес! Много здраве и късмет, и св. Георги Победоносец да бъде с вас!

И трябва да се стягаме.. От утре отново сме на работа, въздъх.. ;)




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Интересни сънища имаш. Направо са ...
06.05.2008 17:04
Интересни сънища имаш.
Направо са си сюжети, по-интересни са и от филми и от книги....

И все така: по-бодро и по-бодро:))))))

цитирай
2. candysays - :)))
06.05.2008 17:11
Радвам се, че така мислиш, Стеф! Ценя мнението ти :)))

А знаеш ли, веднъж пък сънувах, че с приятеля ми пътуваме с автобус нанякъде, незнайно къде, и попадаме в някаква гора, сред зелелина и виждам от прозореца на рейса как минаваме под много дъги, една след друга.. Доста цветен и красив, приятен сън беше! :)

А като дете пък все се страхувах насън, сънувах смътни кошмари, без да мога да разкажа точно от какво ме е страх, само чувството на страх беше отчетливо и ясно.. И много змии сънувах- под всякаква форма и вид, през цялото ми детство. И водни в река, между камъните, и кобра, танцуваща в пещерата, която се намира под комунистическия паметник на село (за с.Батулия, става въпрос :), и въобще- всякакви. Зная, че змията е символ на злото (как иначе?!), а коня - на доброто. (Тоест хубаво е да сънуваш коне..:))
И веднъж сънувах едно малко змийче (злото намаляло вече, позагубило сила ;), увило се около копитото на кон.. Демек- борба между доброто и злото (у мене навярно?!), и повече не съм сънувала змии.. Това беше последният път :)))

Поздрави и весел Гергьовден!
цитирай
3. krotalka - Радвам се, че отново си весела
06.05.2008 17:27
Сънищата няма да тълкувам. Понякога предсказват, а аз се страхувам от предсказания.

Весел ден!

цитирай
4. candysays - Кроталка, често казано, и аз
06.05.2008 18:06
се страхувам от предсказания..
Бъдещето само ще си покаже.. Дано да е добро!

Весел ден и на теб! Поздрави!
цитирай
5. nightsentinel - Наистина
06.05.2008 22:38
доста интересен сън. Мен от змии не ме е страх толкова, колкото от насекоми и други гадинки. За щастие скоро не съм сънувала или поне като се събудя не помня нищо.
Поздрави и лек първи работен ден :)
цитирай
6. candysays - :)))
06.05.2008 22:50
Благодаря ти, nightsentinel :)

Поздрави и на теб, и успешна седмица!
цитирай
7. pti - :)
07.05.2008 10:02
Заглавието ти е уникално :)
...интересен сън!
Аз пък имах един сън, в който... срещам една жена, която ме спира и докато аз поглеждайки към къщата на баба ми, пред която се намирахме, виждам някакви непознати хора вътре(през прозореца), тя ми казва: Нали знаеш какво трябва да направиш, когато видиш някого и дойдат още двама...

ХА ДЕ.. Още си блъскам главата за какво иде реч..
цитирай
8. candysays - :)))
07.05.2008 10:18
Благодаря ти, pti! :)
Наистина, и аз си харесвам много заглавието.. Странни думи.. Предлагат много посоки за размисъл и тълкувания.. Както е присъщо за сънищата.
Но и твоят сън е много интересен! Труден е за разгадаване.. Хубаво поне, че ги помним сънуваните думи :) Понякога..

Поздрави от мен! Радвам се искрено отново да те видя в моя блог, много време мина...

:)*
цитирай
9. fear - И аз сънувах...
07.05.2008 10:25
Ужасен сън!
Че хората пишат постинги по-дълги от новели... :(
цитирай
10. candysays - ха-ха
07.05.2008 10:28
Така ти се пада, fear, така ти се пада ;)))
цитирай
11. innuendo - Фиър,
07.05.2008 10:45
а ти баце си най-големио бек наоколо.
Честен кръст!
цитирай
12. pti - миии то... аз си и отсъствам някъде от ... 1000
07.05.2008 10:46
години ;)
цитирай
13. fear - Сега аз ще кажа:
07.05.2008 11:00
"Ъммм... лошото е, че сънят се превърна в реалност", а ти ще кажеш.......
цитирай
14. candysays - pti,
07.05.2008 12:12
усмивки за теб ;)))))
цитирай
15. candysays - fear,
07.05.2008 12:17
а аз ще кажа... "Ъммммммммм, нещо против ли имаш? Против реалността?"

Какво, по дяволите, да кажа........
Не се страхувай, fear! Ако нещо не ти харесва, просто не го чети, подмини. Не е нужно да бъдеш на всяка манджа мерудия.. ;)
цитирай
16. fear - Не, не, НЕ, Кенди!
07.05.2008 14:39
Харесва ми разбира се! Харесва ми цялата реалност извън блога. Ти нали не смяташ че блога е реалност или?...
И сега ти ще кажеш:.....

А ти инуендо, да си напишеш постинг на тема: "по-добре най-големио бек, отколкото най-големата лигня" (сега се чудиш дали ти си лигнята или кенди, нали? ха-ха-ха! е нема да ти каем, "баце"!
п.с. как е в Перник, а?
цитирай
17. candysays - Ха-ха! Драги fear,
07.05.2008 15:09
блога е част от реалността ;) Казах аз :)))

Инуендо, ако иска, да си каже нещо от свое име..
цитирай
18. анонимен - анализ
07.05.2008 15:43
Ако позволиш, бих написал няколко думи за съня ти.
След събуждането, най-важното което трябва да се запомни е чувството което си изпитала в съня. Не тълкувай самите символи на нещата, а усещанията които са ти носили. Какво си изпитвала в него.
Цветята, луните, планините все в мн.число- ти си богато емоционална, дори свръх и ти знаеш това - понякога преувеличаваш нещата.
Приятелките на които ги показваш - искаш да изразяваш тези емоции, да ги подаряваш и на другите, не би могла без да ги споделяш и хубавите и тежките си моменти.
Мисъл за фотоапарат, искаш да увековечиш красотата- желаеш да запазиш себе си такава.
Пишеш данните си и четеш -искаш да се опознаеш по-добре, наясно си че не за първи път се депресираш поради търсене на отговори.
Може би това те кара да се чувстваш ВИНОВНА - за това че пак търсиш, пак не ги намираш и отново /за кой ли път/ споделяш с другите за търсенията си.
Авторитета който изпитваш пред проницателния разум - вярваш че има по-висш такъв от теб. Очакваш да те научи да различваш доброто от злото.
В действителност, може би се страхуваш да си признаеш - това си самата ти. Трябва да имаш повече доверие в себе си.
Винаги си се питала и ще продължаваш да се питаш.
В теб и в преоткриването ти на света, са твоите отговори и това може да ти отнеме цяла вечност /1000 години./И няма нищо лошо ако това продължава, дори напротив-:)
Успех!

Ако не ти допада написаното - изтрий го.


цитирай
19. candysays - !!! :))
07.05.2008 16:32
Допадна ми написаното! И то много.. Не бих изтрила толкова ценен коментар никога.. :)

Ако знаеш само колко си прав/а, анонимни приятелю! (позволявам си да те нарека така, надявам се нямаш нищо против ;)

Благодаря ти още веднъж! Даде ми истинска храна за размисъл.. Макар че тези неща ги зная дълбоко в себе си..

Поздрави! Успех и на теб!
цитирай
20. fenris - вероятно
07.05.2008 16:33
сме бишли приятелки в предишния ни живот! Познавам те някак си! Тези терзания са етап, в един момент ще почнеш да намираш и тогава ще разбереш, че търсенето няма нещо общо с намереното, а намереното е безкрайно и често имаме шанс да го намерим!Поздравления за постта!
цитирай
21. candysays - P.S.
07.05.2008 16:36
Чувството, което остана у мен след съня, не бе неприятно.. Имах усещане за ведрост, за багри, за мъдрост.. За разкриване на други, вътрешни, красиви светове, за нови хоризонти, скрити от ежедневното.. Паралелно съществуващи и истински обаче :)

Иначе, най-хубавият сън в живота ми беше само емоция точно.. Разбираш от тези неща явно :)
Някой път може да го "разкажа", в блога си и него, да предам чувството..
цитирай
22. анонимен - анонимен 18
07.05.2008 17:01
Кенди, надявам се да ме разбереш за анонимността.
Всъщност - да, разбирам от тези неща.
По-важното обаче е, че когато си осъзнала какво точно се случва с теб / в случая -в съня, т.е. латентно състояние, отпускане, излизане от условностите/ си почувствала облекчение.
Защото в търсенето няма нищо лошо. То е необходимо за идентифициране на личността. Само трябва човек да приема нормално и не намирането на отговори. Да не се обвинява за това.
Все някога ще ги намери.

"Когато ученикът е готов, учителят идва."

Винаги идва!-:)
цитирай
23. candysays - :)))
07.05.2008 17:36
Вярвам в това! Че идва.. Когато си готов... :)

Не се виня.. Наистина. Преди се винях обаче.. За това ме усети също много добре :))

Колкото до анонимността- не е проблем за мен. Щом така предпочиташ по някакви причини.. Важното е, че ми написа коментари, за това ти благодаря!

:)
цитирай
24. candysays - fenris,
07.05.2008 17:38
благодаря ти! :))
Може и да сме се познавали, кой знае ;)
Човек дали усеща и с кой е бил любовник преди.. дори и преди хиляди години... ? Интересен въпрос, нали :)

Сърдечни поздрави и на теб!
цитирай
25. fenris - не знам
08.05.2008 08:11
за другите но аз усещам, ама все пак да уточня, че в предишния си живот съм бил жена, а ти?;)
цитирай
26. candysays - А аз..
08.05.2008 08:59
имам чувството, че съм била мъж.. Ама знам ли.. ;)
цитирай
27. fenris - е значи
08.05.2008 09:17
е напълно възможно да сме били повече от приягели!:))))
цитирай
28. candysays - :)))
08.05.2008 09:25
Ммм.. възможно е ;) Кой знае?! Всичко е възможно..
Пък може и да сме писали заедно.. 1000 години ;)))
цитирай
29. fenris - о да
09.05.2008 07:54
и това е възможно, защото аз прописах преди три години, сякаш до сега не знаех, че мога да пиша а се оказа , че мога! Следователно това трябва да ми е от много отдавна и просто не съм знаел?:)
цитирай
30. feminaslim2007 - Според мен
10.05.2008 21:18
няма от какво да се страхуваш. Че си стар дух си личи. Може би в този живот ще напишеш това, което пишеш от 1000 години и ще намериш това, което търсиш от толкова време. Но със сигурност ще разбереш по-късно, надявам се да е доста по-късно.
Радвам се, че вече си много по-добре и че си преодоляла кризата! Това е хубава новина!
Поздрави и лека вечер! :)
цитирай
31. candysays - fenris,
11.05.2008 14:06
така е, откриваме понякога неподозирани таланти у себе си.. Дори и на по-късен етап от живота си. И това никак не е лошо, нали? :)
Напротив- чудесно е! Че човек може да се развива, да се преоткрива, да се учи (както гласи народната мъдрост) до края на дните си на този свят!!!... Прекрасно е това дори.. Дава надежда.. Много надежда. Все пак и хората минали 50 или 60 години (да речем) не са за изхвърляне, нали? И те може тепърва да откриват нови заложби у себе си, и това е просто прекрасно!

Поздрави, вълколюбецо! ;)*
цитирай
32. candysays - feminka,
11.05.2008 14:11
Благодаря ти много за топлите и окуражителни думи!
Аз винаги преодолявам кризите, за щастие.. Всъщност малцина от хората не успяват, и ми е наистина мъчно за тях.....

И знаеш ли, аз истински УСЕЩАМ, че в този именно живот правя голям пробив, голям скок напред, в развитието и освобождението, дори спасението, на душата си! Усещам, че сега е дошъл моментът, в който съм събрала вече достатъчно вътрешни сили, чистота (вследствие от пречистване) и мъдрост, благост, любов, че мога да постигна чудеса!!! И вече дори започнах да ги постигам.. Усещането, равносметката, са за много ценен живот, в който ще оставя истинска и светла диря след себе си..
И когато се сетя за това, то ми дава много сили, всеки божи ден, ден след ден.. Искам да превърна живота си в шедьовър! В нещо красиво и смислено.. И мисля, че вече съм започнала, че се получава...

:)))

Поздрави и прегръдка от мен! :*
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4281031
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...