Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2008 19:59 - Помислете си от какво не страдате..
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2459 Коментари: 12 Гласове:
0



..и ще се почувствате по-добре! :)))

Има неща, и то много неща, от които- ако се замислите, ще го установите- не страдате по принцип, и даже никога не сте страдали! Или твърде рядко..

Тогава ще установите и колко сте щастливи в някои отношения. Трудно е- по принцип човек така е усторен, че забелязва само, или предимно, онова, което няма, което му липсва, което го боли, а не онова, което има и което си му е наред и не го боли- това си го приема за даденост, и дори не може да го регистрира по принцип, може само ако се замисли.
Така сме устроени, това й е нужно на еволюцията за оцеляването и развитието на вида ни (и на който и да е вид всъщност)- регистрираме най-вече болката, защото тя сочи, че има някъде в нас някакъв проблем, независимо физически или емоционален, за да можем да се погрижим за себе си, да обърнем внимание и да се лекуваме.. Другото- онова, което е наред, не се отчита. Защото повечето неща са наред.
Винаги е било така всъщност, в дълбочина, и това е много особено (не само особена теория за реалността, но и особена истина..), ако се замисли човек !......

Е, да, отчита се и удоволствието, наред със болката, но и двете са състояния "по изключение", или поне би трябвало да е така.. (тук не ме питайте защо! Сигурна съм, че е така.)

Та- ето вчера например мен по изключение ме болеше главата, вследствие на вируса, който последно ме повали, и аз се сетих, че всъщност съм изключително благословен човек в това отношение- мен никога не ме боли глава! Почти не зная какво е усещането.. Много рядко ми се е случвало, при това за малко, и още веднъж при това- не силно. И на всичкото отгоре много бързо престава да ме боли като изпие каквото и да е средство срещу главоболие. 
А като знам при някои хора колко е зле положението.. Жал ми е направо :( Имах такава колежка в университета- много готино момиче, обаче така я мъчеше мигрена.. Все трябваше да ходи с тъмни очила, заради главоболието, а и на такива хора много трудно им влияят лекарствените средства срещу болката им, доколкото знам.. И си го представям, че е наистина ужасно! Целия свят ти става крив, главата ти мътна и боли, кисел си, няма как да си в добро настроение и да се забавляваш, а камо ли да твориш нещо, да учиш, да работиш, да танцуваш, да спортуваш.. И то не защото си инвалид и ти липсва част от тялото (не дай си Боже!), а защото те мъчи някакво си тъпо и упорито главоболие..

Наистина се чувствам благословено, че не ме боли глава, каквото ще да става! Колкото и "главоболни" мисли да съм имала в живота си (а те не са били никак малко, повярвайте ми!), може всичко друго да ме заболи, но не и главата именно, дето ми ги е пораждала тия мисли.. Парадоксално, но факт! (е, не е съвсем парадоксално, ама карай ;), нали трябва да драматизирам, за да е по-интересен постинга ;))
Тук се сещам- нямаше и да съм написала толкова постове, и въобще неща, ако страдах от мигрена и главоболие! (Тук сега някои от ненавиждащите ме блог-потребители, които за щастие не са много, ще проклинат тази съдба!, и сигурно ще пробват да ме урочасат да започне да ме боли най-сетне главата, но повечето са на моя страна, зная ;)))

Та такива неща си мисля днес, така между другото, което мисля ;)
И понеже мислите ми в случая са доста положителни (Type O" Posistive ;-), та реших, че си заслужава да ги споделя с по-широка аудитория :)

Иначе днес ми е щастлив ден, въпреки че съм все още болна. Получих много хубава новина сутринта, та затова.. Скоро ще споделя :) (не, не очаквам бебе все още ;), за друго е :))

Успешна седмица!

Поздрав с този прекрасен инструментал на Депеш Мод (може би масовата публика не знае, но те имат и страхотни интрументали, предаващи много добре специфични настроения.. Ще ги опиша в пост някой път ;) Та -поздравявам ви с:

"Nothing to fear"

(или: "Няма причини за страх" (в свободен превод)





Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. melsun - Олееее...
11.05.2008 22:26
и теб ли още те мъчи вирусчето? И мен! Колко дни станаха вече незнам..Май една седмица! Доста упорита работа излезна! А за главоболието...аз съм от тези, които доста често ги боли глава :( Но няма да се даваме на болката сега! :) Усмихвам се и положението се оправя!Взимам една шепа положителни емоции...като се поогледаш се намират в излишък...чаша добро настроение и добавям шоколадова страст...на вкус!:)
цитирай
2. eraklia - Заслужава си:))
12.05.2008 07:01
много правилни мисли, Канди! Благодаря:))
цитирай
3. candysays - Мелс,
12.05.2008 10:02
още ме мъчи вируса, и то много! :(((
Днес дори съм по-зле от вчера, гърлото адски ме боли, очите ми са сълзяли насън -като се събудих бяха подпухнали и залепнали (клепачите), и хрема имам, и въобще.. :( Но най-зле ми е гърлото, и кашлям лошо. Пак ще ходя при моята лекарка да ми даде вече антибиотик, защото просто не мога да си позволя точно сега да отсъствам повече от работа, трябва да съм на линия :)
Дано се оправим вече! Наистина е много упорит тоя вирус, а дори може в началото да ни е разболял един, а преди да успеем да се възстановим- друг, втори вирус..

Както и да е! Желая ти скорошно оздравяване и на теб, положотилни емоции и усмивки :)))
Успешна седмица! :*
цитирай
4. candysays - Eraklia,
12.05.2008 10:02
благодаря ти и аз! :)))

Сърдечни поздрави от мен, с пожелание за здраве, късмет и любов!
цитирай
5. dadide - Успешна седмица и за теб!
12.05.2008 11:06
Този вирус да не "тече" в мрежата?
Три дена се "пекох" на висока температура, а при мен градусите са на max. винаги :) но имах време лежейки да изживявам отново, и отново предишния ден ... :)
цитирай
6. candysays - :)
12.05.2008 11:54
Едва ли тече в мрежата точно този вирус, но е достатъчно че тече навсякъде другаде около нас ;) И най-вече в градския транспорт и на обществени места..

Както и да е. Радвам се, че си имала нещо хубаво, което да изживяваш отново и отново, лежейки си вкъщи :))

Поздрави и скорошно оздравяване! На всички ни :)
цитирай
7. iliada - candysays
13.05.2008 07:31
Хареса ми! Имаш право- започвам да мисля!То и аз не страдам от главоболие и само когато мисля усещам главата си !!!/Просто се шегувам!/:))))))))
Намирам постинга за много актуален.... БЛагодаря и за хубавия клип!
Усмихнат ден желая!!
цитирай
8. azsymtoi - ***
13.05.2008 09:30
Ееееее ако с мен не споделиш... тцтцтц. Знаеш ли? Аз смятам, че "главоболието" ще дойде при теб, както при повечето жени в момента на сватбата :))))
Това е моментът на върховно напрежение при жените и от напрягане им пораства мозъкът ама кутията е по- малка и става съответното притискане с последващо перманентно "главоболие". Особеноста на това "главоболие" е, че се проявява само в моменти за секс, милувки, домакинстване и не на последно място когато жената иска нещо кичозно.
За да не си спечеля омразата на жените ще им кажа, че не всички са такива. Има и друг тип. Без главоболие заради горепосочените неща. Аз лично... не съм виждал, но съм чувал от самите жени да казват "Аз не съм такава". Значи има...
цитирай
9. darkanion - главоболие?
13.05.2008 21:14
всеки ден..
докато дойде 13-14 часа - когато свършвам училище поне 2еднъж леко ме е заболяла, но минава. в седмицата най-малко 2 пъти като се прибера пия веднага "Алгозон" - щото ме боли глава.
Мигрена мисля, т.е. имам чувството, според описанието, което даде, че съм я изпитвал - но това са били единични случаи.
Например когато ме боли глава и отида на фитнес - тогава е мн мн мн мн гадно!
През останалото време когато ме боли пренебрегвам болката си...

Иначе по темата на постинга - тая година учихме фейлетона на Алеко Константинов "Щастливец" или нещо подобно беше ( :D ) - нямал пари за цигари човека и само това го мъчело - пристрастяването му. Но като си представел колко мн хора има по света, които умират от неизлечими болести, колко са гладните и т.н., осъзнавал, че е щастлив. Тук критиката (отново!) според мен е грешна - той иронизирал, т.е. не го мислел наистина. А аз си мисля, че книжките (поне една) на Паулу коелю учат, че всеки си има отредена болка и радост, която е само за него. Не е нужно да страдаме болката на другия. Можем да я разберем, да се опитаме да му помогнем, но не и да я изпитваме. Най-малкото, защото тя е "нереална" болка - тя не е нашата.

:) Бих казал, че всеки, който изобщо чете тоя постинг е щатлив, най-малкото защото може д си позволи достъп до и-нет!

Поздрави, Криси, отдавна не съм влизал в блогченцето ти, а в моето влизам само да драсня някое друго стихотворение.. :) Надявам се болежката ти да ти мине..
цитирай
10. candysays - iliada,
14.05.2008 12:39
радвам се, че ти е допаднал поста ми :)))
Заповядай пак в блога ми, добре си дошла!

Поздрави и всичко добро!
цитирай
11. candysays - Пешкооооу,
14.05.2008 12:40
пак заби у твойта тема, дето си те вълнува ;)
Няма да коментирам, ако позволиш. :)
(мързи ме, не за друго ;)))
цитирай
12. candysays - Илияне,
14.05.2008 12:43
радвам се да те видя отново в блога ми :))
Прав си, благодаря ти за хубавия коментар!

А това особено ми допадна:
":) Бих казал, че всеки, който изобщо чете тоя постинг е щатлив, най-малкото защото може д си позволи достъп до и-нет!"

Направо е гениално и е много добра реклама на поста ми.. ;)))

Поздрави и до нови срещи! Успех във всичко..


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4280153
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52602
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...