Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 18:06 - 1 ноември 2009 - 1-ви брой на Списанието на блог.бг! /репортаж ;)/
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18005 Коментари: 68 Гласове:
33

Последна промяна: 04.11.2009 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Е, приятели, доживяхме :)))
Първият брой на Списанието на "свободните поети в блог.бг" е факт и някои от нас вече го държат в ръцете си! А скоро ще го разлистват и останалите желаещи :)
Ще публикувам тук нещо като кратък репортаж от мястото на събитието - Културен дом "Красно село" :) Понеже там има и обреден дом, та бяхме съседи с младоженци ;)

Най-напред искам да кажа, че бях наистина щастлива този ден. Имах стимул да стана по-рано в неделя, да се приготвя и да отида с вълнение на едно интересно събитие, единствено по рода си засега! - защото списание на сайт с блогове не зная да е било издавано досега..

В 11ч. бяхме пред Културния дом. Влязохме и най-напред се запознахме с някои блогъри - с krotalka, blackle, raylight и др. Веднага при нас с Васко дойде и comfy и ни покани да влезем в залата, връчвайки ни по един брой от списанието в ръцете :) Аз го помолих да ми го надпише лично, разбира се ;))) Така се запознах и с него - за първи път на живо, след като виртуално се познаваме вече от около 3 години, заради блог.бг естествено :)))
Хората, които влизаха в залата посрещаше и нашия кандидат-кмет Теодор Дечев :) Запознахме се и с него на живо - човек с приятно чувство за хумор :))) И той беше един от главните герои на представянето на Списанието..
И нали е представител на Партията на Зелените (дано не бъркам точно как се назовава партията!) имаше еко-агитация :) Бюлетините, които ни раздаде (№ 20), могат след гласуването да се посадят в саксия и да се оставят на слънце, за да пораснат цветя от тях! :) - направени са от рециклирана (многократно) хартия, пресована на каша, смесена със семена после и направена на нещо като картон накрая..
Влезе и ka4ak и в 11:11 започна и официалното представяне на Списанието. Ние с Васко направихме няколко снимки, а иначе документираха събитието и операторите на две телевизии - ProBG и RTV (ако не греша как се изписват..) Но репортажи не знам дали са излъчили после.. Може би нещо кратичко, в новините.. Просто не ги гледам тия телевизии :(

/Да напомня пак - КЛИК върху снимките  и ще ги видите по-ясни, големи и хубави :)/

image
Това е comfy - Кирил Кирилов, редакторът! :)

Двамата с ka4ak - Владимир Качаклиев, издателят, представиха Списанието :)
image

Както виждате бяха разпръснати броеве навсякъде, и всеки можеше да си вземе спокойно, колкото иска :) Безплатно при това.
Владо беше донесъл и бройки от Книгата и ги беше наредил до Списанието.. Всичките резултати от усилията му - накуп! :)

Поглед към публиката:
image

Имаше сравнително малко хора.. Но все пак имаше. Явно повечето са били възпрепятствани да дойдат, защото зная, че имаше не малко желаещи да присъстват.. Владо не се притесни ни най-малко, разбира се :) Или поне не му личеше да се е притеснил ;) Школуван е той..

Започва представянето - comfy, ако не ме лъже паметта, пръв говори:
image

Тук гордо (както му се полага бидейки Редакторът) държи Списанието в ръцете си.. И го отстоява. Списанието и Идеята.
image

Владо го гледа и допълва :)))
image

Ето ме и мен в публиката - радвам се на бройка от Списанието, което държа и аз в ръцете си вече: 
image
Още там го разлиствах и четях.. И раздвоявах вниманието си :)

...И други го разлистват и обсъждат :))) На снимката са chara (с детето си) и krotalka :))
Всички сме нетърпеливи да видим крайния резултат и приятно изненадани :)))image

Отново двамата главни виновници за нашето вълнение :)
image

Ух, сега се сещам, че забравих да взема автограф и от Владо.. :( 
Нищо - следващия път :)))
image

Изслушват сериозно и спокойно въпросите, които са им задавани:
image

image

Ето го и Васко (вече мой съпруг :), който не искаше да го снимам или да му публикувам снимката тук, че не бил важен той, ама аз ще я публикувам :)
image

Той направи и следващите интересни кадри.. Нали наскоро се оженихме и видяхме професионалните фотографи как снимат, та и ние сега се пробваме и им подражаваме ;-) Струва ми се - понякога сполучливо.

Фотосесия на Владо Качаклиев- ka4ak  и неговите мечти-творби, вече реализирани! :)
image

image

image

Интересно се е получило, нали? :)

Имаше въпроси от едни дами - журналистки за смисъла на Списанието (не ползват блог.бг, и дори май не са влизали да го/ни четат..). На техните въпроси трудно можеше да се отговори. Защото не разбираха точно за какво става дума и иде реч.
Бяха любезни и добронамерени във всеки случай. И любопитни.. Но трудно се получи комуникацията между тях и нас. Попитаха защо има толкова малко хора, след като много повече са публикувани в първия брой.. Питаха и що за списание е нашето и дали се конкурира с някое друго? С някое литературно например? Е, как да им кажеш, че те такова Списание точно не е имало досега, и че - не, не се конкурира списанието на блог.бг с никое литературно и не се самообявява за такова.. Очевидно е- в него има твърде разнообразни "статии" /материали е по-уместно да кажем/, за да може да се класифицира в някоя специализирана категория. То просто е Списание. Това на блог.бг.  :) Ама иди че обяснявай.. Свикнали са с техните си категории. Някои от присъстващите (например регистриралия се впоследствие като pepso в блога) и една по-възрастна дама реагираха доста остро на техните въпроси, но Владо и Кирил - съвсем спокойно. Всичко в крайна сметка беше в реда на нещата и съвсем нормално :) Вдъхновени изказвания на няколко пъти направи и kasnaprolet9999 :) В защита на идеята и начинанието, разбира се.. Присъстваха още assssss и ... ъ, не помня вече... още някои блогъри.. :)))

Като цяло мисля, че мероприятието мина добре и без някакви драми :) Приятно беше. Най-вече запознаването ни на живо :)))
И тук да кажа - мисля че Comfy или Кирил се е справил страхотно с подбора - шапка му свалям, както се казва! Зная, че не му е било никак лесно и нека наистина не му се сърдят онези, които не са видели свой постинг на страниците на първия брой.. Дано има и следващи и ще се видят, живот и здраве! Със сигурност, той не е оставил извън този брой на списанието нарочно никой! Вярвайте му/ми! Работила съм като редактор и затова зная за какво става дума..
Особено и странно (и хубаво, разбира се!) е усещането да четеш там, за първи път на хартия, постинги и блогове, които си чел само онлайн досега.. Вечерта четох до късно списанието и пак ме изненада и имаше публикувани постинги вътре, които не бях чела тук.. И имам още да чета :)

Както отбеляза много правилно един господин там (каза, че няма блог, но е чел из сайта, запознат е) - хората не са писали тези свои постинги с идеята, че пишат нещо, което ще бъде публикувано, а просто защото са имали нужда да го напишат. В това е магията на блога. И те (тоест ние!) ще продължат да го правят и след появата на Списанието - точно както досега.. Ще продължат да пишат, да публикуват онлайн.. Често пъти - доста смислени неща, които си заслужават да бъдат прочетени.

... Това сме Comfy, Radalia и аз, след представянето на Списанието :)))
image

И двамата познавам, макар и само виртуално, почти от самото начало, след като се регистрирах и започнах да пиша в блог.бг - а то беше отдавна, още през 2006-та..
И затова за мен бе наистина радостно и вълнуващо да се запозная с тях двамата и на живо! И установих, че взаимната ни симпатия не е била безпочвена или пресилена.. Наистина ми стопли сърцето запознанството ни. (Обичам ви!)

Тук явно дискутираме нещо разпалено :)))
image

И Кирчо ни е връчил по един наръч броеве от Списанието да раздаваме.. :)
Радалия, държа да отбележа, също е вложила свой труд и е отделила от своето лично време за Списанието, както Кирил и човекът, направил предпечата.. (Преглеждала и обработвала е снимки :)

След по-официалната част (доколкото имаше такава, най-малкото заради презентацията пред телевизиите) не-многото присъстващи се разделиха на групички и си поговориха.. Групичките се прегрупираха и така, докато почти всеки не говори с почти всеки :) После постепенно хората се разотидоха - всеки към неговите си дела и аангажименти, към неговия си неделен ден..
Накрая останахме само ние с Васко, Кирил и Владо. Закарахме Кирчо до автогарата, за да си вземе автобус за обратно и докато чакахме, поседяхме и си поговорихме за нещата от живота там, в кафето на гарата.

image

А сега да кажа и няколко думи от себе си за Списанието..
/Който се пита за смисъла на начинанието нека не чете следващите редове. Аз по-скоро усещам смисъла, но имам известно затруднение да го изразя с думи. Не и накратко. И сега няма и да се опитвам да формулирам мислите си.. Да речем на отговора: "Защо" бих отговорила: "А защо не?" :)/
Още преди време аз имах в представите си едно Списание на блога. Интересното е, че си го представях точно такова, каквото е. Каквото го направихме заедно. Каквото днес можете да държите в ръцете си и да четете.. Въпреки че можех да си го представя и въпреки че ми се струваше добра идея, не излишна, не лишена от смисъл, аз не можех да направя нищо кой знае какво, за да се случи то наистина. Не ми хрумваше как може да стане. Да стане реалност. Да стане наистина.
Но това беше преди ka4ak да се появи в пространството на блог.бг (или т.нар. блогосфера) и да го промени и зарази с ентусиазма си и с вярата в доброто и в хората и в това, че мечтите могат да се осъществяват, стига да действаме..
Той превърна една Идея в Реалност. Ето това се казва дарба! А Владо я притежава /Владо, няма да спираш дотук, нали?! :)/ и ни помага и на нас да участваме в творенето на реалността.. В сбъдването на мечтите.
Какво повече да добавя?


Благодаря Ви, приятели, че направихте деня ми хубав! Бях щастлива на 1-ви ноември, сиреч онзи ден, благодарение на Вас и Вашите усилия да сбъдвате мечти.. Успявате!

/ето ме и мен като едно щастливо момиче, на 1 ноември 2009, преди да влезем в Културния дом.. Точно 3 седмици след сватбата ми../
image

P.S. Засега постинги за събитието и въобще за Списанието, освен при мен, има при:
ka4ak, comfy, blackle. Ще допълвам тук с линкове :)



Гласувай:
33



1. raylight - Благодаря ти
03.11.2009 18:13
за милите думи и за това,че не си сложила моя снимка, не искам да плаша читатели и по - читатели.

Радвам се много на това събитие и дано то е начало на една традиция
цитирай
2. candysays - Дано, raylight! :)
03.11.2009 18:16
Би било чудесно!
И аз ти благодаря :)

П.С. Няма никой да уплашиш, ей.. Не си мисли такива работи!
цитирай
3. comfy - Кенди,
03.11.2009 18:21
благодаря ти уважаема! :))

... Както винаги, емоционален постинг, с много инфо и снимки, което предизвиква и ще предизвиква споемни у всички присъствали на Събитието!!

... Благодаря ти и за личната помощ, която ми оказа при подготовката на Списанието!!!

... А двамата с Васко сте родени един за друг - сигурен съм! ;)

Поздрави и прегръдки на теб, а и мъжко ръкостискане на Васко!!! :))

Благодаря ви!...

Приятна и спокойна вечер и на двама ви - супер сте!!!! :)))

ваш: к.к. ;)
цитирай
4. krotalka - Радвам се,
03.11.2009 18:27
че се запознахме на живо!
Журналистките не бяха в час! Нямаха представа от блог обществото и за това задаваха неуместни въпроси!
Хубави снимки са се получили. Компа ми нещо се скапа и не мога да сваля снимките от фотоапарата, иначе отдавна щях да ги пусна.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Добре си описала събитието,
03.11.2009 18:34
снимките са хубави, мен също ме няма, ама не съм кахърна от това, който иска да ме види-има ми снимката в блога, аз не съм анонимна и няма какво толкова да крия.
цитирай
6. анонимен - NO KOMENTS
03.11.2009 18:47
NO KOMENTS !
цитирай
7. chara - Супер си го написала!
03.11.2009 18:48
Точно и ... елегантно!!!
Целувки!
:)))
цитирай
8. comfy - Кенди,
03.11.2009 18:53
нека погледнат и тук колегите съблогъри - има линк за електронния вариант на списанието:

http://comfy.blog.bg/hobi/2009/11/03/ami-neka-prodyljim-s-koricite-na-spisanieto-2-3-i-4.428485

Усмивки! ;) *

к.к.
цитирай
9. veninski - Все едно бях и аз! Само дето нямам ...
03.11.2009 19:06
Все едно бях и аз! Само дето нямам списание...
Поздравления за постинга, Криси!
Поздрави от Родопите!
цитирай
10. cefulesteven - Много сладко. Все едно бях. Е, не е ...
03.11.2009 19:11
Много сладко. Все едно бях. Е, не е все едно. Все ще си съжалявам, но толкова живо разказваш, че част от мен го изживя.

Поздрави на всички.
цитирай
11. mamas - Страхотен репортаж!
03.11.2009 19:13
Мога само да съжалявам, че не бях там, но мисля, че на втората снимка е запечатан точно моят разговор с Кирил по телефона, непосредствено преди началото на събитието. Обаждането беше от Свиленград с пожелание за успех.
Поздравявам те!
цитирай
12. smani - Супер Кенди! Списанието много ти ...
03.11.2009 19:19
Супер Кенди!
Списанието много ти отива - снимка №7. :)))
цитирай
13. comfy - Към mamas: Да, Славе!!!!! :)))))
03.11.2009 19:39
Точно когато говорихме с теб, Кенди ни е снимала!! :)))))))))))

Отличен репортаж, наистина, Кенди! :) *

к.к.
цитирай
14. ka4ak - Благодаря ти!
03.11.2009 19:39
Пишеш прекрасно и ти си прекрасна!Васко направо шестица от тотото е уцелил!Толкова ви се радвам и не ми се тръгваше от Автогарата!А пропуска,идеален повод да се видим пак!Приказна вечер семейство!:)))
цитирай
15. candysays - @ comfy,
03.11.2009 19:42
и аз ти благодаря, уважаеми! :)))
И ти си супер!!! Продължавай в същия дух! Твориш добро за хората..
:*

П.С. Ще предам на Васко :)))
цитирай
16. candysays - @ Кроти,
03.11.2009 19:45
/нали така се обръщат към тебе съблогърите-приятели? :)/
то се видя, че не бяха в час с нашето общуване тук и нашето общество, което сме си изградили.. Ама нищо, сега може да им стане интересно и те да попрочетат и да се присъединят! ;)
Колкото до снимките - не се притеснявай, като ти се оправи компютъра - тогава :) Виж колко е полезно да има повече фотоапарати ;)

Лека вечер ти желая!
цитирай
17. анонимен - Супер!
03.11.2009 19:45
Добре сте си прекарали гледам :)))))))
цитирай
18. candysays - @ kasnaprolet9999,
03.11.2009 19:46
не е нарочно, че те няма на снимките, повярвай ми. Така се е получило, не сме хванали в кадър всеки от присъстващите - виж и Теодор Дечев го няма. Но е споменат от мен, както и ти :)

Поздрави!
цитирай
19. candysays - @ Lidis,
03.11.2009 19:48
като не ти се коментира - не коментирай! Никой не те кара насила.

Зная за твоите подозрения в конспирация срещу теб. Този път ни ги спести, please.
цитирай
20. candysays - @ chara,
03.11.2009 19:50
благодаря ти! Твоята статия, с която започва списанието, много ми хареса също! Не я бях чела в блога ти, да си призная.. Но на хартия я прочетох :))))

Целувки и от мен! Приятна вечер!
цитирай
21. candysays - @ comfy,
03.11.2009 19:51
това е много полезно, приятелю! Бравос и благодаря :)*
цитирай
22. candysays - @ veninski,
03.11.2009 19:53
мога да ти изпратя един брой, приятелю :)
Искаш ли? Ако не си поръчал вече на някой друг, за да не се дублираме..

Поздрави и лека вечер!
цитирай
23. candysays - @ Стеф,
03.11.2009 20:14
радвам се, че те доближих до събитието :) Макар и само виртуално, чрез разказа си.. Но ти най-добре знаеш силата на думите, на Словото.. Имат силата да те "телепортират", нали? ;)

Поздрави и на теб! Сърдечни..
цитирай
24. candysays - @ mamas,
03.11.2009 20:16
благодаря ти! Май е точно този ваш разговор уловен от фотоапарата :)))
Поздрави и от мен!

@ Кире, пак прегръдка! :)*
цитирай
25. candysays - @ Smani,
03.11.2009 20:17
благодаря ти! Мисля, че на всеки от нас, колегите-съблогъри, би ни отивало списанието :)))
цитирай
26. candysays - @ Владо,
03.11.2009 20:20
радвам се, че мислиш така! И на нас не ни се тръгваше, ама.. Такъв е живота. До следващия път :) До следващата среща.. И сбъдната мечта..

Непременно ще се видим пак, живот и здраве да е само! Вълшебна вечер ти желаем и ние :)))
цитирай
27. candysays - @ анонимен 17,
03.11.2009 20:22
така си беше :))) Благодаря ти!
цитирай
28. sestra - Страхотна си с този репортаж!
03.11.2009 21:47
:)))))))))
цитирай
29. priqtel12 - Хубав репортаж!
03.11.2009 21:54
Благодаря ти, че ни направи съпричастни! Спокойна нощ!
цитирай
30. radalia - Ех, Кенди...
03.11.2009 22:09
Току-що получих едно яростно и гневно ЛС от една софийска блогърка, която е пропуснала да се запознае с нас. Обещах й през някои от следващите ми идвания по вашите земи... Ето, Мелс, правя го и публично! Сигурна съм, че Кенди няма да се сърди, че го правя точно в нейния блог.
цитирай
31. kasnaprolet9999 - О, нали ти казах,
03.11.2009 22:09
това е най-малката ми грижа, просто го споменах, защото на дискусията онези хиени-журналистките наблегнаха на това, че ние не може да бъдем свободни поети, защото имаме никове и сме анонимни. Това им се виждаше много странно и се наложи да им го обясня по-простичко. За тези, които не бяха там мога да добавя, че на тези патици им казах, че има блогери, които отдавна пишат в списания и други електронни медии и не са анонимни. Те имат желание да информират нашето блогерско общество за процесите, които текат в дадена област и го правят без заплащане и мисъл за това, колко ще спечелат от тази статия, нито пък се притесняват дали тя ще бъде публикувана. Дадох им пример за Любарата, който с триста зора е публикувал три негови разказа в сп. Пламък, до като при нас в блога той няма тези притеснения, няма тези ограничения. Дадох им пример и с Ламбо, който публикува във в.Дневник някои от своите статии. Опитах се да им обясня, че между блогерите има хора, които са анонимни, защото не са набрали кураж да покажат своите произведения, било то разкази или стихове,понякога от скромност и други техни притеснения, въпреки че техните произведения много често са истински находки и са много качествени. Оценките, които пак анонимно получават е една подкрепа за тях, така те добиват самочувствие и е въпрос на време да излезнат от анонимност.Поместени в това списание те на практика получават нещо като признание за техния талант, което е необходимо за техното развитие по-нататък. Освен това, често се случва някои от тях да изтрият постингите си в момент на криза, но техните постинги ще останат в това списание и ще се четат от много хора, сигурна съм че ще принесат и някаква полза. Ето такива изказвания направих, както и им разказах какво впечатление е направила книгата "Свободни поети" на хора, които не са компютърно грамотни в с. Макоцево. Занесох един екземпляр от тази книга там и хората още си я предават от ръка на ръка и й се радват. Та това се част от моите изказвания, както ти ги нарече правилно вдъхновени, защото намерих смисъл да направя разяснения за необходимостта на това списание и да защитя неговата полезност, независимо от това, че идеята за него не е моя, независимо от това че не съм взела участие в организаторската дейност. Чувствам се съпричастна, защото съм част от това блогерско семейство и само човек, който е вътре в него може да го оцени адекватно.
цитирай
32. candysays - @ sestra,
03.11.2009 22:29
благодаря ти! Много усмивки (за лека нощ или за добро утро- ти си избери ;) и от мен :))))))))))))
цитирай
33. candysays - @ priqtel12,
03.11.2009 22:31
и аз ти благодаря за коментара! Радвам се, че съпреживяхте срещата чрез моя скромен "репортаж" :)
Между другото, прочетох в този първи брой на Списанието и твой постинг, който истински ми хареса! Приеми моите поздравления за него! :)

До четене/писане!
цитирай
34. candysays - Ради,
03.11.2009 22:34
съжалявам, че така се е получило и че те издадох къде си била :(
Вярвам, че няма да ти се сърди дълго Мелс :)
И, разбира се, не се сърдя, че й обещаваш публично да се видите именно в моя блог - напротив, за мен е чест, както се казва! :)))

Лека нощ!
цитирай
35. candysays - @ kasnaprolet9999,
03.11.2009 22:39
напълно съм съгласна с всичко онова, което си написала тук, в коментара си при мен и което каза и там, на представянето на списанието! Подкрепям думите ти, защото и моето разбиране е доста сходно с твоето :)
И ти благодаря, че повтори част от изказванията си и тук, за да могат да добият пълна представа за "картинката" хората, които не успяха да присъстват. Аз просто не можех да преразкажа всичко..

Поздрави!
цитирай
36. анонимен - Честито !
04.11.2009 06:46
Пожелавам ви успех в начинанието ! №*_*№
Къде мога да получа брой № 1 на списанието ви?
Дали сте линк, но аз си обичам да разлиствам и да ми мирише на списание !
цитирай
37. emil60 - На добър час на всички!
04.11.2009 09:28
На всички, които правят добро... да им се връща стократно...
цитирай
38. nalik - В БЛОГА ИМА КЪДЕ КЪДЕ ПО-ВАЖНИ РАБОТИ, ВИЕ ПОЕЗИЯТА РЕАЛИЗИРАХТЕ...
04.11.2009 10:07
НЯМА ЛОШО, АМА ТОВА ЛИ Е СЪЩИНАТА НА ТОЯ БЛОГ???

С ТЪГА НА СЪРЦЕТО ЩЕ КАЖА, ЧЕ МАЙ ДА.... :((
цитирай
39. candysays - @ анонимен 36,
04.11.2009 10:43
благодаря!
Можеш да получиш брой от списанието от Владо Качаклиев - ka4ak.blog.bg - ако искаш се уговорете в неговия блог как точно да стане:
http://ka4ak.blog.bg/politika/2009/11/02/priiateli-molia-za-pomosht-kak-nasheto-spisanie-da-stigne-do.427902
Май има два варианта за теб - да му дадеш по някакъв начин адреса си, ако не си от София, и той да ти прати брой по пощата (или чрез други хора), а другия е по-лесен - ако си от София или имаш път насам - да отидеш до Люлин, където е фондацията му (за борба с наркотиците) и да си го вземеш лично от него броя:
Фондация "Право на свободен изброр"-София-1324
жк ЛЮЛИН бл 909-П срещу 12-та Поликлиника
вход през Аптеката 08.00-22.00 часа

Поздрави и успех! :)
цитирай
40. candysays - @ emil60,
04.11.2009 10:57
Благодаря ти! Дано!...
цитирай
41. анонимен - Потрес
04.11.2009 11:00
Вие всичките не сте си хич добре. Ама гледам сте си самодостатъчни... та занимавайте се там
цитирай
42. candysays - Уважаеми Налик,
04.11.2009 11:04
трябва да ти кажа, че си останал със съвсем погрешно впечатление. Явно не си чел други постове за Списанието (или си ги чел твърде повърхностно) и си пропуснал да забележиш, че името на списанието ("Свободни поети в блог.бг") е подвеждащо - в него въобще няма само поезия! Напротив - тя е малка част от списанието, точно както и от блога! Блог.бг е представен като цяло, с най-разнообразни (по съдържание и тематика) постинги, от всички категории мисля. Това бе и стремежът на редактора, това е и концепцията на списанието - то не е списание за поезия, не е литературно списание.

Така че вместо да тъжиш в сърцето си, по-добре иди и се сдобий с една бройка, прочети я и тогава коментирай! :)

С най-добри чувства: К.
цитирай
43. candysays - Re: 41
04.11.2009 11:06
Добре, потресений анонимен! Ще се занимаваме.. Мерси за разрешението ;)
цитирай
44. nalik - Потресения е прав и аз съм така... То е хубаво да се занимавате, ама така само си правите кеф на вас си...
04.11.2009 11:29
ако това ви е целта - доста ниска летва сте си сложили...

И видях списанието, да. Има поезия, малко е, но е достатъчно да ти развали вкуса... Много на момичешко и на старческо бие с таа поезия и с това силно присъствие на хора, преполовили живота си...

Нищо лично, възрастните могат да бъдат куул и готини, ама една малка част от тях - примерно 5-10%, както само една малка част - примерно 5-10% от младите могат да са отговорни и възпитани... Просто възрастта си казва своето...

И ДА ЗНАЕТЕ, ТОВА, ЧЕ В СПИСАНИЕТО ИМА ТОЛКОВА МАЛКО ПОЕЗИЯ, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ И В БЛОГА Е ТАКА...

ТУКА ИМА С Т О Т И Ц И ПРОФИЛИ, ОТ КОИТО САМО ТОВА СЕ ПУСКА... ОТДЕЛНО И ДРУГИТЕ, КОИТО СИ ПИШАТ ЕЙ ТАКА, ПО МУЖДУДРУГОТО... ТУКА ПОЕЗИЯТА И НАЙ-ВЕЧЕ ТЪПАТА И НЕКАДЪРНА ПОЕЗИЯ Е СТРАШШШШНО МНОГО... ПРОСТО МНООООГО!!!
цитирай
45. candysays - @ nalik,
04.11.2009 11:38
"То е хубаво да се занимавате, ама така само си правите кеф на вас си..." - не смятам, че си прав. Не е това целта.

Щом поезията в списанието (която наистина е малко) ти е развалила вкуса - съжалявам. Твой проблем. И не мога да коментирам и да ти помогна за това, че в блог.бг има много профили, каквито си описал по-горе.. В блога има всичко, не разбираш ли? Всеки може да се изяви. Ти също. И младите, и възрастните, и тия, дето ги намираш за "куул" и тия, дето не ги намираш за такива. Просто четеш това, което ти харесва (след като го намериш) и толкоз. Иначе ще започнеш твърде много да се дразниш на хора, които нищо не са ти направили и да се заяждаш с тях, удряйки по самочувствието им. Има и немалко такива тук, които се регистрират в блог.бг, за да правят точно това. Само това. Ти това ли искаш да правиш? /Отговорът не ме интересува- твоя работа си е, твоя воля. Просто ти задавам въпрос, за да си го зададеш и ти евентуално../

Колкото до възрастта - може би си прав.. От твоята си гледна точка със сигурност си прав. Но блог.бг не е място за "куул" млади хора и профили, а за ВСИЧКО И ВСЕКИ, разбираш ли?
И всеки потребител сам трябва да си отсява и намира сред Всичкото онова, което харесва и да си го чете него..
цитирай
46. анонимен - както коментирах
04.11.2009 18:03
и при comfy-поздравления за инициативата!!!
Хубава вечер!
цитирай
47. candysays - Мерси,
04.11.2009 18:07
приятел! :)))
Приятна вечер и на теб!
цитирай
48. alexooo - след като видях и себе си в списан...
04.11.2009 18:11
след като видях и себе си в списанието през целия ден ми беше едно такова възвишено и хубаво! дори си пях наум! :)))
цитирай
49. candysays - Нали е много вълнуващо, alexooo? :)))
04.11.2009 18:14
И аз бях така :)
Сърдечни поздрави от мен!
С пожелание пак да ни е такова.. възвишено и хубаво! Успех!
цитирай
50. alexooo - да! това е смисълът на всяко едно ...
04.11.2009 18:17
да! това е смисълът на всяко едно добро начинание!...въпреки "ню-ню" критиченцата!
цитирай
51. kundalini - Хубаво е да сбъдваш мечтите си!
04.11.2009 21:48
Както е хубаво да споделяш красотата в стихове и проза.
Много сте истински, всички!
Поздрави.:)

цитирай
52. anastasiia - Поздрави, Кенди!:)))
05.11.2009 09:10
Много приятно и хубаво си описала всичко...:)
Пък и хубави хора си срещнала там...:) Познавам някои от тях и напълно разбирам хубавите емоции, които си преживяла от срещата...:)
Поздрави от Пловдив :)))
цитирай
53. candysays - @ Така е, alexooo :)
05.11.2009 11:24
Поздрави отново!
цитирай
54. candysays - @ kundalini,
05.11.2009 11:26
благодаря ти за добрите думи! Несъмнено е така - относно сбъднатите мечти и споделената красота!
И аз смятам, че сме истински. Определено някои не сме само никове, а реални личности, стоящи зад тях :))

Поздрави и от мен! И заповядай пак :)
цитирай
55. candysays - @ Ася,
05.11.2009 11:28
не се и съмнявам, че напълно ме разбираш :))) Но този път бяхме на наша територия! ;) Аз и преди съм се срещала с някои, но с Кирчо и Радалия сега се запознах и ми стана много драго от това :)
За съжаление е трудно да се съберем всички на едно място, от толкоз градове в страната.. Дано и с теб някой хубав ден се запознаем и на живо! Сигурна съм, че ще се харесаме.. :)))

Поздрави от София :)))
цитирай
56. diamantsredstaklata - Впечатена съм много приятно :) П...
05.11.2009 13:00
Впечатена съм много приятно :) Поздравления!
Оформя се една ново гражданско общество, както виждам.
Давайте все така и успех!
цитирай
57. priqtel12 - Благодаря ти за хубавите думи!!!!
05.11.2009 16:48
До скоро в блога!
:) Поздрави!
цитирай
58. candysays - @ Диамант сред стъклата,
05.11.2009 17:16
радвам се, че ти харесва нашето списание! :)
Мисля, че има полза и от него, както и от обществото, което наистина формираме тук..
Всичко най-добро ти желая и аз!

П.С. И се отбивай пак в блога ми - имам доста стари постинги за четене, а някои от тях ми се струва, че биха ти харесали и биха те заинтригували - съдя по публикуваното в твоя блог засега :)))
цитирай
59. candysays - @ priqtel12,
05.11.2009 17:17
до скоро! Поздрави и от мен! :)))*

Лека вечер!
цитирай
60. iia - Браво!
06.11.2009 13:06
Хубава инициатива!
цитирай
61. panazea - candysays,
06.11.2009 14:06
Честито ! Щастливо момиче! Успех ти желая в живота!
Много добре си представила събитието!
А на журналистките какво ще им обясняваме! Те щом нямат желание,никога няма да разберат. Поздрави за теб и съпруга ти!
цитирай
62. candysays - Ия,
06.11.2009 15:34
благодаря! Наистина е хубава инициативата. :)
А главната заслуга за нея е на ka4ak, така че той е най-заслужил поздравленията по темата! :)))
цитирай
63. candysays - @ panazea,
06.11.2009 15:35
благодаря ти! Поздрави и на теб! Сърдечни :)*
цитирай
64. анонимен - Дали ?
06.11.2009 15:58
Дали списанието блогърско е харно,
туй нека всеки лично прецени.
Защото всичко ново се посреща, вярно,
със оценки от "Осанна" до " Разпни".

Поздрави за инициативата ! :))))
цитирай
65. candysays - Много вярно, Андрешко, много вярно.. :)))
06.11.2009 16:58
Благодаря ти! Поздрави и на теб!
цитирай
66. kombakova - Благодаря Ви!
11.11.2009 22:01
Мила с репортажа помогна на хората от провинцията,които не успяхме да присъстваме на презентирането да почустваме и видим хората които направиха това невероятно списание.Още веднъж ти благодаря!
цитирай
67. candysays - И аз ти благодаря!
12.11.2009 11:20
Много мили думи - трогнаха ме!
Добре дошла си винаги тук :)

Желая ти всичко най-добро!!! От сърце.
цитирай
68. tanyarisemova - Този постинг съм го добавила в един ...
01.12.2009 10:54
Този постинг съм го добавила в един друг мой постинг, които има за цел да събере на едно място всички блогъри които представиха в блога си списанието. И тъй като този постинг е най-хубавият го сложих на първо място.
http://tanyarisemova.blog.bg/zabavlenie/2009/11/28/za-nasheto-spisanie-svobodnite-poeti-v-blog-bg-mneniia-i-kom.445076
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4280201
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52602
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...