Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 16:31 - Изгубена в Мрежата.. (съм днес)
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4062 Коментари: 16 Гласове:
17

Последна промяна: 06.11.2009 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес се изгубих в Мрежата :P
Нищо ново под Слънцето.
Имах планове да излизам навън, да се видя с приятели.. Ама на, пак отложихме срещите. И аз какво.. Залутах се в Мрежата от сутринта. И се оплетох жестоко, като пиле в кълчища. Случва ми се понякога :) А не е като да си нямам задачки.. Може да са дребни, мои си, но имам неща за вършене.. И все ги отлагам, защото се зачитам в това и онова и не ми остава накрая енергия за първоначалните ми замисли. Ей в това отношение точно е вреден Интернета, въпреки всичките ползи от него... Поне за хора като мен, които (явно) много сериозно се зачитат във всичко, и които се опитват да обхванат... всичко. Еми невъзможно е. Особено в днешно време. Особено след като имаме на разположение "Паяжината". Днес направо се изявих и почувствах в ролята на малката мушица, чийто полет и устрем е спрян и е впримчена в нея.. :)

Пълен хаос, какво да ви разправям.. И откъде да започна понапред. Всъщност хаоса си е в моята глава, а не е в Мрежата. И зная, че не е добре в такова състояние да сядам да пиша и аз и да допринасям за хаоса, ама на - разбъбрих се пак онлайн.. Тя, Мрежата, си е много подредена даже. Социални мрежи, сайтове, подсайтчета, блогове, страници, буквички, линкове и линкчета, постинги, коментари, адреси, RSS-и, картинки, снимки и клипчета, препратки и препратчици.. Всичко те "спъва" и препраща нанякъде другаде.. И така, докато не се удавиш! Във виртуалния океан от информация и препратки, разбира се. В него всичко си е подредено, но не и в моята глава, когато се "гмурна" в него (най-често - съвсем нецеленасочено и необмислено) :(
То не бяха блогосфери (различни от нашата), паралелни блогове (понякога - няколко на един човек), то не бяха препратки между тях и море от коментари под някои постове, успели да разбунят духовете.. Това е положението. И аз вместо да си изляза навън да се видя с истински живи хора от плът и кръв, или вместо да си върша моите нещица, направих грешката, която правя понякога, а именно ДА СЕ ЗАЧЕТА и да поразцъкам ЛИНКОВЕТЕ. Big mistake! (за да ме разберат по целия свят). Така ми минава времето от сутринта. И понеже някои от темите наистина разбуниха и моя дух, сега съм пред следната дилема - дали да се включа и аз в някои от тези теми с коментар или не? Ако се включа със сигурност ще помоля никой да не ми отговаря, ако е възможно, че ще трябва да се връщам в тези страници отново и отново и така ще ми замине и другата половина от деня :( (Тя вече си отива, 16:00 часа е..)
Ей затова ще си стоя (както обикновено правя) само (или по-точно предимно) в нашия си блог.бг, понеже си го познавам най-добре и малко по-трудно се изгубвам в него.. :) 
Предвид факта, че имам имейл (даже два), Скайп (ICQ- то така и не свикнах да го ползвам), реален и виртуален адрес (виртуалния е най-вече този тук) и телефони (стационарен и мобилен (1!), за какво ми е да се регистрирам в още сайтове и социални мрежи, за какво ми е да си правя още (паралелни) блогове?! Аз вече не си помня повечето пароли, егати.. От толкоз много регистрации. Аз лично за себе си вече знам, че не искам да имам профил и акаунт навсякъде! Просто не ща. Не ми е нужно. (Макар че понякога, в момент на умопомрачение ми се струва "нужно"..) В крайна сметка функциите, които предлагат повечето сайтове се припокриват. Нужен ми е един мобилен телефон, един имейл, една социална мрежа, един блог, един Скайп. Това е. Не завиждам на този, който иска да е "на всяка манджа мерудия" ;P Просто в днешно време от такова желание най-много да те заболи главата. Пресолена е манджата накрая. Това е положението. Или поне моя извод днес за него.. 
Знаете ли колко коментари - в блогове - прочетох днес, обсъждащи Facebook? (Това малко като "сянка на сянката" вече ми се струва.. Не че сега и аз не правя същото, обсъждайки точно тази тема с вас днес). Половината хора са като мен - уморени и преситени от многобройните възможности на "Паяжината" (и съответно отдръпващи и дистанциращи се), другата половина пък се кефят и вместо да се изгубват, се намират в нея. Лошо няма! Даже супер, радвам се за тях :)))
Но това просто не е за мен.. Най-добре е всеки да реши сам за себе си и да вземе онова, което му харесва само от огромното предлагане на текстове, теми и картинки в Мрежата (както и става в крайна сметка, след известно време на отсяване), вместо да се регистрира във FB само заради многото покани от приятели, които вече имат акаунт там.. Защото времето, което можеш да изгубиш в Мрежата е адски много, а Животът ни наистина не е безкраен, за добро или зло.. Ограничен е. Това е положението.

...И така ще си отиде безвъзвратно този хубав ноемврийски ден... В който живях, ама не съвсем.. :( Защото не излязох.. И както наистина обичам, не поседях в тихо съзерцание на някоя пейка в някоя градинка или парк... Или в приятен реален разговор с жив човек срещу мен. Това наистина щеше да ми донесе спокойствие или някакъв спомен... (А и като си се разхождам в парка нищо не ме спъва постоянно, за разлика от разходките ми в Мрежата ;) А сега в главата ми е пълен хаос (благодарение на Мрежата), чувствам умора (умствена) и няма да мога да запомня с нищо този иначе хубав есенен ден...
Разбира се, това "изгубване" нямаше да се случи, ако не бях и безработна, освен прясно омъжена..  Но то пък и работа да имах, пак нямаше да мога да поседя на някоя пейка в хубавия есенен ден, в приятно тихо съзерцание или в приятен разговор с някой близък човек.. :( Особено като си спомня какво натоварване и лудница (без секунда свободно време) беше последната ми работа.. "Живот ли бе да го опишеш?"... Особено в днешно време. 
Това е положението.

П.С. Имах намерение да пиша съвсем други неща.. Ама понеже ми хрумнаха сто (нови постинга) накуп (от два дни насам) и нямаше как просто. Трябва да ми се успокои съзнанието, а и емоциите, които само се въртят и променят, и тогава ще мога :) Засега ви моля да ме извините, че ви занимавах с глупости днес :)
Молбата ми върви в комплект с този информативен клип за историята на Интернет, дето сега толкоз го нищих и обвинявах в разни грехове, без да искам.. Каквото и да правя, не мога без него (вече), то е ясно ;)

П.П.С. Сега няма да ви спъвам с повече линкове.. Но някой ден ще го направя! ;))) Все пак има и доста ценни неща за споделяне наоколо..




Гласувай:
17



1. анонимен - Важното е, че си го осъзнала!
06.11.2009 16:44
Престоят в мрежата наистина е пагубен за нашето здраве. Много рядко влизам в този блог, заради няколко интересни неща и хора, които наблюдавам, но не мисля да се давам и да се чувствам обсебена.
цитирай
2. candysays - Да, казват, че осъзнаването на даден проблем е половината решение..
06.11.2009 16:48
Мен наистина ме заболява главата като чета твърде много неща в Интернет (за кратко време) :( И други хора са така, зная..

Поздрави и благодаря за коментара! Дано не те обсебва нищо.. Аз не съм точно обсебена, а просто поуморена..
цитирай
3. eliteratura - Изгубена
06.11.2009 17:16
Понякога се изгубваме, за да се намерим.

http://e-literatur.blogspot.com/
цитирай
4. candysays - :))
06.11.2009 21:42
Така е, eliteratura, има го този момент наистина :)
Благодаря ти за линка!

Поздрави!
цитирай
5. him - Да,
06.11.2009 23:21
има доста верни неща в поста, несъмнено. Аз лично правя и доста други неща от седенето в нета, въпреки, че през времето, когато съм у нас се занимавам предимно с това. Обожавам информацията, но когато има слънце предпочитам него. Според мен си има време за всичко. Въпроса е да не си въобразиш, че мрежата е твоя живот и може да замести реалните усещания.
цитирай
6. rosy - Изгубена
07.11.2009 06:36
Наистина , повечето време в мрежата е загубено, но има и неща, които могат да се научат! Всичко си има значение, не трябва да се прекалява!
цитирай
7. mamas - Позната картинка
07.11.2009 18:18
Ама като ми е хубаво да се губя така, какво да направя! Ето, от половин час започвам да стържа една тиква (тиквеник ще правя) и още не съм започнала! Ама нощта е моя, ще го направя - и без това е за утре :)))
цитирай
8. priqtel12 - Ехоооо, здравей!
07.11.2009 20:06
Ти сякаш си влязла в моята глава и си описала моя ден днес.....Май и аз се изгубих в мрежата , но един ден след теб....и може би затова попаднах и на постинга ти.....И сега ми предстои да стана и да свърша най-необходимото, но "Паяжината" така ме е обхванала, че не зная дали ще съм в състояние да изляза от нея.....Ще видим...
Поздрав с усмивка от мен и пожелание за хубава вечер!
цитирай
9. candysays - @ him, rosy
07.11.2009 21:31
разбира се :) Аз лично не си въобразявам (и мисля, че никой не си въобразява всъщност), че Мрежата е моят живот. Границата е ясна. Понякога има преливане - от реално във виртуално и обратно :) Но въпросът е в загубата на време.. Не всяко време, прекарано в "обятията" на интернет е загубено време, напротив - има и много смислени и полезни неща. Въпросът е да не се залита в онези, които черпят твърде много време и енергия и засмукват деня ти.. Реалният ден.

Поздрави! :)
цитирай
10. candysays - @ mamas,
07.11.2009 21:33
хубаво е някой да те разбере и да е като теб, нали?! :))) Колкото до тиквеника, който ти предстои да правиш - вярвам, че ще стане и че ще бъде превъзходен! Нощта е пред теб ;)

Лека да е! Прегръщам те! :)*
цитирай
11. candysays - @ priqtel12,
07.11.2009 21:35
случва се понякога наистина :)
Желая ти успех в измъкването от нея.. до следващия път, когато те оплете в мрежите си! ;) Радвам се, че описах и твоите мисли в поста си и че ги споделяме тук..
Поздрав и от мен! Лека и приятна вечер! :)
цитирай
12. diamantsredstaklata - "Защото времето, което можеш ...
08.11.2009 08:50
"Защото времето, което можеш да изгубиш в Мрежата е адски много, а Животът ни наистина не е безкраен, за добро или зло.. Ограничен е." Така е. Това си е зависимост, която може да се окаже пагубна за ного хора...
цитирай
13. compassion - Направи живота си прост
09.11.2009 10:31
и щастлив! Стой само в блога! Тук е истината! Другото не е реален живот, а холограма.... ха-ха-ха....
цитирай
14. candysays - @ diamantsredstaklata,
09.11.2009 10:45
Благодаря ти за коментара :) За онези от нас, които са по-осъзнати няма да се окаже пагубна, вярвам.. Но за другите, не зная.. Особено за хлапетата :(

Поздрави!
цитирай
15. candysays - @ compassion,
09.11.2009 10:45
ми аз точно така си правя! :)))
Усмивки :)*
цитирай
16. razkazvachka - Това си е принципно положение:
11.12.2009 23:18
да се изгубиш из градините,
където паяците тъкат мрежите си
из безвремието.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4280575
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...