Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2010 13:51 - Октоподът Паул - истинската звезда на Мондиал 2010 :)
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2929 Коментари: 10 Гласове:
14

Последна промяна: 12.07.2010 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Той е най-новата световна знаменитост.
Той не е завършил Харвард, нито е първият цветнокож президент на САЩ, но придоби по-бързо по-голяма популярност и спечели повече симпатизанти дори от Барак Обама преди две години..
Той не е част от нито един национален футболен отбор, който участва на Световното първенство по футбол в Южна Африка тази година, и съответно няма как да е вкарал нито един гол, но въпреки това се превърна в по-голяма звезда на този Мондиал дори от Томас Мюлер, който взе "Златната обувка". /Поне имат нещо общо - и двамата са свързани с Германия ;)/
Той е в устата на всички /би могъл да бъде и буквално, но засега - за негово щастие - е само метафорично/ - защото е най-споменаваното име в коментарите за Световното по цял свят - дори повече от името на Марадона..

Обаче в това няма никаква мистерия. Защото всички вие знаете за кого говоря :)
Той е октоподът Паул, наричан още Пол. Роден във Великобритания, но доживял своя звезден миг и час, своите "15 минути слава" в Германия /макар и заплашван от пържене  и изяждане там, заради едно от прословутите му предстазания ;)/. И все още е жив и здрав. Той може би ще си остане най-голямата световна знаменитост на 2010-та година. Но със сигурност е и ще бъде най-прославеният октопод в света. На всички времена!!!
И макар че не обичам мекотелите, сега съм просто длъжна да сложа в блога си снимка на тази супернова звезда :) /Като напишете в Google неговото име излизат сигурно десетки, стотици или може би дори хиляди страници и изображения - както подобава на една истинска прясна световна знаменитост ;))/

image

/Тук е в ролята си на палач на немските надежди за Световната купа :) /

Той се превърна буквално "за една нощ" в такава знаменитост, заради футболната страст на хората, заради "спортната злоба" и съревнованието на нациите по стадионите на ЮАР... И заради нуждата на хората да знаят какво ще се случи. Някой да предскаже, да им каже. Па макар и този някой да не е дори човек, а просто един октопод.
За един месец "светът бе футбол", нали така? Е, като всяко нещо, което има начало, и Мондиалът завърши вече. Тъжно за феновете, които живеят и дишат футбол един месец на 4 години. Но какво пък? След края на тазгодишния Мондиал започва обратното броене до следващия - през 2014-та в Бразилия. /Тогава е почти сигурно кой ще стане световен шампион впрочем, но какво да се прави../
След световната слава на един /не/обикновен октопод, което говори, че хората все пак обичат животните, имаше още поне две положителни неща на този Мондиал, според мен. А именно: по-нестандартното домакинство на Световното - ЮАР, първото първенство на така наречения Черен континент, чрез което, разбира се, хората по света научиха една идея повече за Южна Африка, и за Африка въобще, както и /донякъде/ за проблемите на хората там.. Което никога не е излишно. /Имам предвид да си информиран и запознат.. Да се знае../ И дори моя милост посети тази страна, тъкмо тази година, за първи и може би единствен път, и придоби своите впечатления за нея /някои от които сподели с вас тук :)/, подобно на множеството футболисти, фенове, коментатори, телевизионери от най-различни държави и знаменитости, които на свой ред посетиха през 2010-та ЮАР заради Мондиала.
И третото положително нещо, което аз лично видях в това Световно, бе фактът, че на финала се срещнаха два европейски, а не южноамерикански отбора / трябва да се държим за Европата, я! Не може да я отписват току-така! :)/ и че и двата не бяха ставали никога Световни шампиони по футбол. Заради това, който и да бе спечелил аз лично щях да се радвам - винаги е хубаво и някак по-справедливо, когато някой, който не е имал дадено щастие, го придобие за първи път :) Поне според мен..
Затова гледах мача спокойно, бидейки някак и за Испания, и за Холандия. Щеше да ме е яд само, ако се бе стигнало до дузпи, защото е твърде напрегнато и нечестно някак мач да се решава по подобен начин.. Още повече пък финал на Световно. Е, фазата с дузпите дишаше във врата на футболистите и на двата тима, но все пак се размина на косъм :) "Схватката" беше наистина ожесточена, което си пролича и по големия брой нарушения и жълти картони, които раздаде съдията, но именно такава игра - тип "схватка" и непрестанна борба за топката и за победа - подобава на финал за Световната купа.
Дано се възстановят бързо пострадалите от шутовете, паданията, ставанията, ритниците и контузиите футболисти и от двата тима!

...А на испанците - на футболистите от "Ла Фурия" и техните фенове, на цяла Испания - честито! Честита първа победа, честита първа титла и първа Световна купа!!! Вива и три пъти оле! :)))

П.С. Ето и един чудесен обзор за Мондиала в dnes.bg.



Гласувай:
14



1. gothic - На батко сладкото октоподче :))))
12.07.2010 15:38
На батко сладкото октоподче :))))
цитирай
2. candysays - Нали? :)))
12.07.2010 16:08
Сладур, сладур, ама не се знае още как ще приключи историята му.. :)
цитирай
3. smani - Определено е красавец!
12.07.2010 17:37
Майтап, майтап, ама горката животинка може да пострада. Редно е испанците да проявят чувство на отговорност и най-вече благодарност и да се погрижат за мекотелко. :)
цитирай
4. gothic - Нали точно това имам пред вид под ...
12.07.2010 17:43
Нали точно това имам пред вид под "сладко" :))))
цитирай
5. eleonoraknyazheva - Някой медиум може би говори чрез него.:)
14.07.2010 00:22
Интересно...
цитирай
6. candysays - Smani,
14.07.2010 09:43
за октоподките може и да е красавец, ама за мен.. хммм :)))
А сега трябва да го осиновят испанците и да му осигурят достоен живот и вкусна храна докрая на земния му път.. ;))))
цитирай
7. candysays - goth,
14.07.2010 09:43
е, да де, да :))) Разбрахме се ;)
цитирай
8. candysays - @ Елеонора,
14.07.2010 09:44
и на мен ми е интересно как успя да познае?!... Абе прочу се и познаваше - това е важното ;)
цитирай
9. sestra - От някакъв документален филм
14.07.2010 15:20
е дошло при мен знанието, че октоподът бил най-близък по интелект до човека. Ами ако надхвърля човешкия... само питам. ;))
цитирай
10. candysays - Знам ли и аз, че да ти отговоря?! ;)))
15.07.2010 12:43
Наистина има животни, за които казват, че са близки по интелект до човека.. Например - слоновете, делфините и други разни.. Но пропастта между нас и тях си остава огромна, за добро или зло..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4281595
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...