Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2015 23:35 - СЛУЖБИТЕ... - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1428 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.09.2015 14:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                                                С посвещение на г/н В…:

 

               СЛУЖБИТЕ – НАЙ-ТРУДНО  ПОДАВАЩАТА

                    СЕ   НА  РЕФОРМИ  ИНСТИТУЦИЯ

 

    Службите, които са съхранили автентичността си и функционират и сега с мощ в някои държава като Русия и Северна Корея  имат метастази в още доста страни, видими с просто око в някои от бившите социалистически страни и различими от специалисти в страни на ЕС, на първо място от които е Австрия. Ние също сме засегнати от този процес, който е дирижиран от метастазите на службите и вече четвърт век чрез ромелектората си и задкулисието управлява страната, независимо каква партия е спечелила изборите или какъв месия е турнат за най-първи. Някои бивши социалистичеси страни са пример в борбата с отстраняването на тези метастази на службите при тях, като на първо място е Чехия.

   Присъствието на службите във всички сферии на култуата, стопанската и всякакъв вид дейност изисква те да разполагат с огромен апарат, което става невъзможно. Поради това много техни служители биват както казват моите приятели гедерманци казват, aus dem Gebrauch geworfen, което ще рече бракувани и изхвърлени от употреба. Този процес тече и сред жриците на любовта, където комисия се сбира веднаж в годината и бракува част от контингента, отваряйки нови работни места за по-привлекателните. Дългогодишното присъствие на тези служители във всички сфери на живота ги е направило стандартизирани като излъчване, като мислене, като поведение, като жестове и поради това изключително лесно разпознаваеми кому служат. Като роден още преди свободата на страната ни да изгрее, /преди 9. 09. 44. / аз цял живот съм съжителствал с такива личности и след кратък контакт с тях, след прочитане на нещо написано от тях, след като ги виждам в разговор с друг, като видя някои от жестовете им, те вече са ми ясни. И то не само какво „работят”, но добивам представа и за сферата, в която са били разработвани да обслужват оперативно. С такива личности е най-пълно е в областта на културата ни. На някои директно съм им казал, на други не казвам, защото ще получат колос. Това понятие е оперативен термин.

    Голяма част от тези хора днес са изхвърлени от службите поради трудности с финансирането им. Въвеждам един таг - много поевтиня петролът. Точно от тези среди идва напливът за кандидати за бойци на тихия фронт на Путин, неговите хибридни войници на длъжност тролове в социалните мрежи.  Много малко от троловете обаче са щатни, те се познават по делата им, по написаното от тях. Други бракувани оперативни служители искат да бъдат поканени за тролове, надявайки се да се сдобият по този начин с поминък и се скъсват да пишат по парещи казуси като напр. „Украина”. Трети нямат и намерение да се предлагат, те просто изпълняват заповедите на чипа си, чиито команди в Центъра са били променени доста от вложените им Божии и търсят поле на изява според разработката си, да смърдят както пора, за който това е нещо съвсем естествено.

    Има и хора, попаднали сред службите, макар и не работили за тях директно. Личи им. Други пък са с увредено мислене в резултат от индиректен контакт със службите, извършван продължително време по административен, логистичен или други начин. И на тях им личи. Специалистът ги разпознава по половин тяхно написано изречение,  а ако е заглавно, една-две думи от заглавието са му достатъчни, останалите думи може и да не ги чете. Тези хора след излизането си от сферата на службите осъзнават травмите в мисленето си и които са по-качествени от тях се опитват да възстановят нормалните си сношения не само с хората, но и с възприемането на света, като се опитват да се преборят с промиването на мозъците им. Такива има 4 в Блог. бг, които следя до къде са стигнали. Те са двама човека и две жени. Едната от тях има потенциал на творец и изобщо не разбира, че така ако продължава никога няма да бъде свободен човек. А има качества, но ако й се проговори на тази тема, страшно ще стане. Може да се размисли жената и да перкуляса, а тя сега е в предклимактериум. Другата е много зле. Тя знае, че е увредена и иска да си остане такава, уважавам правото й на избор. От двата човека единият е точно като нея, а другият по душа е като предклимактеричката, бори се да излезе от това състояние, но като специалист в тази област мисля, че няма да стане – твърде дълги тодини е работил човекът в тези среди, макар и не като оперативен работник, а като редови служител в определен спомагателен ресор. Никога този човек няма да се почувства свободен.

    Имах интетересни срещи в Лос Анжелес с тамошни чужденци, всякакви – грузинци, украинци, руснаци, бошняци, македонци. Всичките са наясно не само с обстановката в страните си и в САЩ, но и с техния проблем. Ще се сезирам само върху украинката, изключително интелигентна жена:

   Тя е татарка, което значи с българска кръв, женена за евреин от Киев и живяла там до 1979 г, когато по соразумение с Израел евреите могат да напуснат Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на света. Вместо в Израел евреинът отива при сестра си в Лос Анжелес. Той е лекар, държи изпити, трудно е. Украинката е инженер, работи на много места, просперират материално с много труд. Говорихме си за Украйна и за Путин, но ще кажа нещо, което касае само нея. Тя казва, че на 36 години излязла от Голямата страна, но счита, че това е прекалено късно. Вече 36 години тя живее в САЩ и още не може да се отърве от глупостите, вкарани в главата й докато е била млада в резултат на промиването на мозъците на хората в Украйна, които руските служби просто не са зачитали за хора. Хващам се, казва жената, че мисля погрешно, глупаво, боря се със себе си, мъча се, така ме е формирала системата в СССР през проживяните там 36 години от живота ми. Съпругът й бързо се оправил в това отношение. Синът ми, каазва тя, е съвсем различен от мен. И той станал лекар както баща си. Още нещо каза жената – защо казва тя, не той, а аз не бях еврейката в семейството, съвсем различно щеше да бъде. Запознатите с този казус ще ме разберат, трудно е да го обясня.

 

    Сега ще дам пример за консервативността на службите, която те не считат за такава, а наричат приемственост. Започвам с един провал на службите още в самото им създаване, когато на власт е Ленин. Той турга начело на службите, чиято задача е предимно да убиват несъгласните с режима товарщ ФЕД. Тези служби Лениин създава с цел да убиват несъгласните с прилагането на промените от правителството на Ленин, като при назначаването на Дзерджински Ленин казва следното:

    Може 90% от хората да загинат, важното е правителството да оцелее.

Това е и сърцевината на дейността на службите, която те провеждат твърдо в началото, после – не толкова. Всичко кадърно, изучило се, годно да мисли става ообект на подозрение на службите на ФЕД, защото Ленин го нарича реакционна маса и бива изпращано от войниците на службите по лагери - тогава лагерите са по манастирте – или избивано. Има обаче едно изключение и то става по разпореждане на комисаря по културата тогава, назначен лично от Ленин и поради това с голяма тежест в правителството, Луначарский. При него отива Сергей Прокофиев и иска разрешение да напусне СССР. Става чудото -  Луначарский го пуска, но тъй като навсякъде е опасно, той излиза от СССР от Далечния изок и отива в Япония. От там пътува до САЩ, после в Западна Европа и през трдестте години се завръща в СССР. Има една много тъмна история с жена му, кояято е изпратена в Гулаг и там умира. Това е плътна сянка върху този гений на ХХ век, която остава за сега в архивите на КГБ.

    ЧК се утвърждава, дейността му се разширява, назначават се нови служители, които вече са специализирани да „работят” към различни области, привлечени на работа към ЧК са най-добрите специалисти. Ленин умира от сифилис, идва Сталин който умираа на бързо ФЕД и си турга негов човек, товарищ Менжинский. За да го убие по-късно, както и следващите, Ягода, Ежов. ЧК е нещо старо, от времето на Ленин, счита  Сталин. Поради това той променя тази служба не само чрез умирането на  ФЕД, но и чрез назначаването на негови хора в нея.  Службата вече се нарича НКВД и има огромен щат. Освен насоките за развитие на Сталин за тази зловеща служба за развитието й допринасят и ръковидителите й Ягода, който я оглавява доста дълго и Ежов, който е само три години, ще стане въпрос за казус от неговото време. Създава се репресевиен апарат, който щом е създаден трябва да работи. Този репресивен апарат работи до 1953 г., изпращайки в Сибир на лагер или избивайки милиони хора, както посочи Хрущо в доклада си при поемането на поста генсек.  Войници на този репресивен апарат са сред войниците на фронта по време на ВСВ като расстрелячи на бойците, които имат намерение да отстъпят от позициите си или са загубили личното си оръжие. Този метод на застрелваане на отстъпващите не е измислен от Сталин, а от Троцки по времее на ВОСР.

   След идването на власт на Хрущо, НКВД се трансформира на КГБ и не е толкова жесток спямо хората. Хрущо маха всички сталински кадри при трансформацията и слага свои хора. По това време има върнати от лагерите като неправилно репресирани, между тях академиик Сахаров и писателя Солженицин. С идването на неосталиниста Брежнев КГБ има най-многочисления си персонал по целия свят начело е Андропов, известен с това, че не е крал както нашия Кирчо Киров.  Няма такъв огромен завод в СССР с толкова много служители, колкото „работници” тогава има тогава КГБ в целия свят. Отклонявам се с едно изречение, сега е същото при Путин. Той има служители дори в нашия парламент. Но май го закъсва с издължаванията си към, много паднаха цените на петрола.

   А сега един казус от времето на Ежов:

  Това са годините на репресии спрямо Украина, когато се провежда разработката „Голод”. Дейците на културата, творците, макар и недостатъчно информилани за този геноцид с техните си сетива вярно долавят какво става около тях и го отразяват в творбите си. Това сторва и Шостакович в неговата Четвърта симфония, която е написана по случай случващото се в Украйна, а то е трагично – смърт на между 3 и 7 милиона украинци през  една зима от глад. Шостакович е разобличен и изходът за него може да бъде само един, летален. Но не става така. Вместо да го убият и да изгорят симфонията му, срещу него се организират митинги с участие на колхозници и селяни. Те се събират и протестират срещу симфонията му, макар никой от тях да не я е чувал и понятие да си няма от такива работи. Шостакович е громен като творец, заклеймяван и бичуван по целия СССР. Цялата страна е възмутена от него. Това е разработка на НКВД, явяща се обаче контраразработка на  стандартния сценарий при такива случаи, убиване.  Писал съм в блога си как Шостакович изкупва вината си, с Петата си симфония, а Четвъртата бива изпълнена след четърт век по времето на Хрущо, но след приемането на определи условия от него.

   За тогаващното време, разработката със свикване на митиинги с хора, по същество с умствено развитие примати, които да громят значима творба,  защото била много шумна, защото ако Бах я чуел щял да се обърне в гроба, при това всичката тази кампания подсилена с много плакати, лозунги и митинги на възмутени от него граждани срещу глупеца /пардону твореца/ пред дома му.  Студентите по оперативни дела винаги са сезирани върху този метод на работа на службите, който е останал до днес.

   И още един такъв случай изучаван облигатно от студентите по оперативни дела, казусът „Го Мо Жо”. Това е шефът на Китайската академия на науките по време на културната революция. Тамощните служби, създадени по бразец на съветските имат изпълнители хунвейбини, които получават от Центъра плакати, наричани дацзибао и ги лепят където им е казано. Появи  ли се името на някой на дацзибао, свършено е с него. Хунвейбините тръгват срещу него, искат изгонвонето му на село, затвор, смърт.  Но с казуса „Го Мо Жо” стана същото както с казуса „Шостакович”.  При вторият казус е ясно, причината е тогавашният комисар по култрата Андрей Жданов, страшилището за съветската интелигинция. При първия случай изпратиха контрахунвейбини да отлепят от стената на позораа името на китайстия учен, от чиято научна дейност примати бяха възмутени.

    Същите пениси се ползват днес в социалните мрежи. Прегледът на специалист върху подобни разработки довежда до изводът, че те не са поръчан от специален център, не преследват определена цел, а са помиярски по същество. Те са дело на търсещи компенсативни форми на изяви от изхвърлени от употреба оперативни работници. Те могат да бъдат разпознати от специалист по оперативни разработки само по един от ползваните в тези служби термини като „прогнило бичме”, „помияри” и други, строго стандартни за службите.

    Ето пример за приемственост на службите, създаени по времето на Ленин и после доусъвършенствани във връзка с развитието на информационните технологии:

    От Центъра разпореждат да се сбират работници и селяни на митинги и да протестират срещу симфонията на Шостакович. И те се сбират и протестират, макар хабер от понятие да си нямат защо и срещу какво. Но викат: Балумба Шостакович!

 

    Още един пример:

    На Го Мо Жо мамето че му разплачем, решава някой и хунвейбините го отпочват. Какво е сгрешил академиикът, как, защо, хунвейбините, на ниво на образованоост примати, въобще не знаят, но викат: Балумба Го Мо Жо!

      

      Трети пример:

      Социално-мрежови труженици тоже с умствено ниво примати се обединяват срещу по-съвърщшенните от тях и при подаване на сигнал на биринджията им срещу някого, те наскачват срещу него и го отпочват. За какво, разбират ли нещо от тази материя, защо пак има викове Балумби, те самите не знаят.  Бириинджията им така иска, а той обикновено освен, че е в най-ниската точка на интелекта, е и в най-ниската точка на морала.

    Аз наскоро писах за Шостакович, сега ще приложа един плакат за него, който написах по случай 100 години от рождението му. Поставих го преди 9 годинии на най-видното място в предприятието, където работех, нека знаят хората за този велик човек.

    А в този постинг прилагам „плаката” на Шостакович на приматите за поучение. А също и останалата част на постинга ми…

   Внимателно четете, тролове, и се учете, ако не искате да ставате за кашмер…

 

       С  А  М  И  З  Д  А  Т   2 0 0 6

 

  През настоящата година преди 100 години се е родил великият руснак Дмитрий Шостакович.В културната история на света той остава като  композитор,но истината е,че Митя е богатир и на руската и на световната култура.Заради своите прелюдии и фуги той е наречен Бах на 20-и век,но това определение е непълно.Той пише квартети както Бетховен,симфонии както Брамс.Въпреки това си остава руснак.Продължава творческото кредо на Мусоргский,но романтизмът на Чайковский и Рахманинов му остава чужд.Освен композитор,Шостакович е и художник.Неговите платна наподобяват ораториите на Хендел и картините на Верещагин,защото са сътворени през 20-и век,дълбоко трагичен и за Русия и за целия свят.Поради тази причина Шостакович се явявя и историк.В най-преломните моменти на страната си той твори по едно произведение,в което исторически честно определя точно мястото на събитието в историята на Русия.През време на колективизацията през 1936/37 година  само в Украйна от глад умират 7 000 000 души.Шостакович отразява тази трагедия в Четвъртата си симфония и едва не заплаща за това с живота си.През време на войната пише Седма симфония,наречена Ленинградска и Осма в гр.Куйбишев.През 1953 година умира Сталин.В концлагерите са ликвидирани от НКВД до този момент повече от           30 000 000 души,интелигенцията на Русия.Безизходният трагизъм от това време Шостакович изобразява в своята Десета симфония.През 1956/57 година е смазано Унгарското въстание.Шостакович пише своята Единадесета симфония,наречена 1905 година.През тази фатална година руските царе разстрелват бедните протестиращи хора,което доведе до разработка на световната мафия,която се възползва от тези събития и през 1917 година им набутва с локомотив от Финландия сифилитикът с прякор Ленин,с марксически книжки под мишница,по които да ликвидира тази велика държава.И после мафията да раздели Европа така,че да зависи от нея завинаги.За своята дейност Шостакович е клиент на Лубянка през целия си живот и е един от най-тероризираените руски културни творци.Освен симфоничното си творчество,той ни оставя и много камерни творби,от които най-значителни са неговите струнни квартети.В тях той разкрива своята душа,душа-вселена,която не може да бъде разбрана от службите по сигурността към Лубянка.А само от нас,неговите приятели.Тези,които го разбираме и поради това и ценим и обичаме.Които можем чрез музиката му,през неговите  очи да се запознаем с историята на Русия през 20-и век!

Познавайки творбите на Шостакович,няма как да не сме по-богати и различни!

 

       ГОССОВНАРХОЗКУЛТУРПОЛИТКОМИСАР

       города Калуга............./п/............

 

                      /Товарищ К. Иванов, друг музыки/   




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189359
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031