Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2018 22:15 - НА 11 МАЙ ПОЧИТАМЕ СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИ
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2540 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image

„Избрани от Царя на силите Господ Иисус за апостоли на славянския род, богомъдри Методие и Кириле, с песни ви възхваляме, наши застъпници, а вие, с вашето предстателство, като имате дръзновение пред Господа, от всякакви беди избавяйте нас, които зовем: Радвайте се Методие и Кириле, на славянския род апостоли и богомъдри учители.“
Честит празник на всички !
Честито и на всички именици !

МОЛИТВА КЪМ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Свети равноапостолни Кириле и Методие, уверени във вашето всемогъщо застъпничество за единоверните и еднокръвни братя и сестри, ние прекланяме глави днес пред вас и усърдно се молим. Вашите дела и подвизи са свързани с нас, вашата мисъл е била обърната постоянно към непросветените, но добродушни с широки сърца славяни. Заради тях вие денем и нощем сте се молили и работили. Славянската азбука е знакът на вашата любов. Чрез нея вие сте отворили очите на славянските народи за евангелската просвета, чрез нея сте научили нашия народ на добродетели, чрез нея сте обединили славянските племена, та винаги да радеят за мир, една мисъл, една вяра. Посветени в званието на пастири Христови, вие не сте оставили нито една овца от Христовото стадо да погине. За всекиго сте полагали душата си. Подобно на първовърховните апостоли, обременени от евангелска проповед, вие сте взели и свои помощници да ви помагат и широко до сеят Христовото учение. Пред вашето свято дело ние днес се прекланяме и знаем, че светият подвиг ви постави в небесните чертози да славословите троичния Бог и да бъдете постоянни наши застъпници и закрилници. Молим ви, свети Кириле и Методие, запазете нашето Отечество в мир и единство, обединете славянските народи в единомислие, православие и миролюбие. Нека евангелското учение, което вие пръскахте с огнените си слова, се ширне навсякъде и облагородява нашите сърца. Прострете своята отеческа ръка над нашата младеж. Помагайте на професори и учители, студенти и ученици да расте просветата в нашата страна, та Отечеството ни да се слави с добри човеколюбиви, справедливи, ученолюбиви граждани, които да изграждат добруването на народа ни и растежа на Православната Църква. Нека божествената премъдрост, с която вие сте били надарени, да се излее и върху тези ученици и студенти (имената), за да могат да възприемат преподаваните им науки (да издържат предстоящите им изпити), да израснат в послушание с добри обноски и примерен характер за слава на Бога и за утеха и радост на родителите им!

Закриляйте и нас, които сега предстоим пред вашия свят образ. Тези Божии раби (имената) са като клонки от същото Божие лозе, в което вие сте работили. Помагайте ни в нашите нужди и ни пазете от злото в света, та с едно сърце и с една уста да славословим триединния Бог - Отца и Сина и Светия Дух. Амин!

 






Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3797791
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031