Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2017 06:14 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 477 Труд
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2018 16:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 477
Труд

 image

1.
В световен мащаб трудът се оказа, не бреме и проблем, а привилегия!
Ситуацията е уникална!
Трудът се превърна в богатство, а това се случва, за първи път в човешката история!Огромни маси хора, в трудоспособна възраст, нямат работа, не заради това, че властта не може да я осигури, а, защото икономиката, не може да отговори на специализацията им. Процесът на пасване, едни към други е двустранен и вярвам, че обществата ще се научат на това. Изключвам нашето, защото - нито работодателите са ни читави, нито защитаващата ги власт, нито образованието е в нормална кондиция!
Като че ли, икономическият растеж престава да е в зависимост от заетостта!
*
Какво ще правят изостаналите икономики като нашата, когато ще си паснат образованието и технологиите, е неясно? Отговорът е с условие – само, ако има хора, за които икономиката си заслужава да се преобразява! Ако няма – ще търси работна ръка от вън като Германия, като Щатите и Канада. И ние бихме постигнали благоденствие, ако привлечем умна работна сила като тях, и от тях.

Способността, с малко труд, да се произвежда повече и по-леко да се достигат търсените нива на живот, ще създаде в бъдеще много и различни жизнени шансове. Знаменателно ще е, ако се успее да се намалят отработените човекочасове, а да расте брутният вътрешен продукт и благоденствието, с него. Днес, вече възможностите за труд съществуват вътре и вън от света на труда.

Предстои създаване на нов обществен договор!
Предстои и промяна на формите на общественото управление!

Не у нас, за съжаление! Ние оставаме чужди на световните тенденции на общественото развитие!  Оставаме си, деца на демодираната и нищо, не произвеждаща икономика, на малкото ум в политиката, на ограниченост на полета на въображението в изкуството и културата - родени от измамна виртуална имитация! Амин! Състоянието ни прилича на времето на петдесетте – гладните години, след края на световната война, изтерзани от отмъщенията на озверелия от глад и безумие, неграмотен човешки вид.
2.
Без лостове и реални действия за политически промени, без подкрепата на чисти и коректни инвестиции, на икономическо преструктуриране и модернизация, без предприемачество и свободна стопанска инициатива, болестта ще се развива, а лечението ще се бюрократизира!  Скоростта на развитие ще пада непрестанно, след което ще дойдат нови завоеватели, ще последват нови отмъщения, априлски пленуми, унгарски, чешки и други събития като всички ще пъплим след ураганните ветрове, носещи технологичната човешка цивилизация, превърнали се в мутанти и нечии доброволни роби!

Не е възможно да просперираме и да излезем от дупката на бедността, ако използваме капацитета на ума и творческите възможности, само, на пет процента от населението, обитаващо постоянно територията на страната, и то – некачественото! Както искате го разбирайте!

Очаквам скорошни задължителни и неминуеми промени!
И тъй като, властта е доказан хамелеон - ще помогне за тях, без „политически“ скрупули.  И светът ще ни принуди – дори, да не искаме, защото мястото ни в ЕС е изключително важно, нищо, че цървулите говорят и мислят, единствено за миниатюрността ни, подобна на тяхната!
мп




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381198
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031