Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2007 22:32 - Още за зодиите (по-традиционни неща...) Първите 6 зодии.
Автор: candysays Категория: Хоби   
Прочетен: 13939 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2007 16:54


Отново ще посветя пост на Зодиака, за да разширя и допълня представата за него, след като представих в предния пост интерпретацията му от древните египтяни.
В този пост ще намерите по-познати ви неща, някои от тях си ги знаете вече, други може и да научите от мен ;) Просто целя тук една по-обширна систематизация на зодиите, за улеснение при търсенето на информация по темата- от Вас, и от мен си...

~
Та- да започвам.
Най-напред ще нахвърлям най-основните неща за всяка една зодия, и ще я представя накратко с мои думи- чрез онова, което зная вече от прочетени от мен книги по въпроса, и от мои лични наблюдения. (Няма да описвам положителните и отрицателните качества на всяка зодия, както обикновено се прави, а ще посочвам просто най-характерните черти.)
~~

Овен/ Aries

image

Планета
- Марс
Огнен, кардинален, мъжки знак

Девиз: "Аз съм."
~
Овните са наричани често от съвременните астролози "бебетата на Зодиака". Счита се че са първата зодия, в която душата се ражда, с която започва еволюцията си на този свят чрез множество прераждания, във всяко от които учи определени уроци. (Тъкмо обратното е разбирането на древните египтяни за Овните, и за Рибите съответно- но за това после ;)
Най-характерните им черти са  трудолюбието (до работохолизъм дори!), и упоритостта (инат). Те обикновено работят през целия си живот активно, дори и у дома нямат навика да си почиват. Сякаш просто не се уморяват :). 
Упорити са до степен, че не са склонни да възприемат чуждата гледна точка (и да се занимават да вникват в нея), ако са убедени в своята (а най-често са убедени!)
Но освен това, са винаги искрено добронамерени, и не умеят да се преструват, както и да лъжат- просто нямат нужда от това. И са някак странно невинни... Да, това е думата. Представителите на зодия Овен са изключително чисти по душа и невинни- досущ като деца... Не могат да мислят някому злото, искат просто другите хора да ги оставят да живеят, както намерят за добре. С лекота се установяват на нови места, общителни и приятни са обикновено.
Хора, на които може да се разчита.

~~~
 
Телец/ Taurus

image

Планета- Венера
Земен, неподвижен, женски знак

Девиз: "Аз имам."

Така. За Телците зная по-малко отколкото за други зодии, но ето основното.
Този знак, като всички земни знаци, има здрава и стабилна връзка с материалния свят. Умело борави  с финансите, с външния вид на нещата. Обича лукса, спокойствието, както и да притежава всичко онова, което харесва. Да разполага с достатъчно не само за най-необходимото (това е задължително за него!), но и за разни "екстри". Може да се каже, че представителите на тази зодия, стабилно стъпила на земята, обичат външния блясък на нещата. Което обаче не значи, че са повърхностни, и че нямат дълбока интуиция за другите хора, и света като цяло. Напротив...
Като покровителствани от Венера (символ на любовта и красотата:), представителите на тази зодия са обикновено доста харесвани и привлекателни за околните.
Още нещо- много важно и характерно- този зодиакален знак "отговаря" за гласните струни. Което ще рече, че Телците са родени певци, превъзходни вокали. Независимо дали пеят соло, или в група (хор).
Доказателство за това е, че много от прочутите пеещи хора на сцена са именно от тази зодия.
Като се почне от Дейв Геън (вокала на Депеш Мод ;), и се стигне до Лили Иванова ;))

~~~

Близнаци/ Gemini

image

Планета: Меркурий.
Въздушен, подвижен, мъжки знак.

Девиз: "Аз мисля."

Като всички подвижни знаци, Близнаците са изключително общителни, подвижни и комуникативни. Обичат да бъдат сред хора, "в обществото", както се казва, и обикновено там се справят отлично- правят с лекота добро впечатление (стига са го искат...), създават си контакти с много хора, имат много интереси, непостоянни са в живота си, не ги свърта на едно място, и обичат вечно да търсят... другаде. Да надникнат какво има ..по-нататък. Затова са склонни често (и без излишна носталгия) да сменят работата си, местожителството си, обкръжението си... Непостоянни са с една дума.
Но въпреки това, дълбоко в себе си, са изключително верни на приятелите си, на хората, които са ги впичатлили с нещо, с които имат много общи спомени и преживелици... Никога не забравят тези хора. Освен това и във връзките си с другия пол могат да бъдат учудващо сериозни и верни... на един човек. За дълго...
Може да се каже, че най-важното за тях е да се учат, да се развиват постоянно, да не остават на едно място (буквално и метафорично), да се движат, да разширяват кръгозора си... Да знаят. Да разбират... Все повече.
Като цяло са добри хора. Не са злопаметни или отмъстителни (с много редки изключения).
Търсещи и неспокойни натури са. Това е най-характерната им черта.

~~~

Рак/ Cancer

image

Планета: Луната.
Воден, кардинален, женски знак.

Девиз: "Аз чувствам."

Както си личи от "девиза" на тази зодия, Раците са изключително чувствителни и дълбоко преживяващи натури. Това е може би техния най-голям плюс, както и минус...
Умеят да се разбират с хората, и да ги усещат с развита и вярна интуиция, но са по-скоро интроверти. Обичат усамотението и изолацията си от околния свят, нуждаят се често от такива моменти (на самота) и наистина страдат ако са лишени от тях по някаква причина.
Нужни са им, защото осмислят и подреждат дълбоко в себе си всичко случващо им се... Преживяват... Отново.
Състрадателни хора са, и готови да помогнат на някои в нужда. Откликват на чуждата болка. 
Изключително много държат на най-близкия си кръг от хора, и той е от най-голямо значение за тях и за това как се чувстват. Ако всичко в семейството им е наред, ако близките им хора са добре, децата и родителите им, братята и сестрите (ако има такива), то и те са добре. Иначе се изолират и много се тревожат. Способни са на голямо вътрешно неспокойствие, което обикновено умело могат да прикрият от околните, които не са им толкова близки.
Освен на семейството си, много държат и на най-близкия си приятелски кръг. Верни и предани приятели са. Винаги могат да изслушат нечии проблеми с разбиране. Стига самите те да не са затлачени от собствени такива- тогава може да изглеждат и малко студени и безразлични към вашите проблеми. Но това е временно.
Трупат спомените си като съкровище, обичат миналото и дори вещите си, свързани с него... С някой скъп за тях човек. В такъв смисъл, може да се каже, че са сантиментални личности.
Тъй като Луната е тяхната "покровителка", менят настроенията си често и сякаш ирационално, без причина, водени от дълбоки, скрити, вътрешни импулси... Склонни са да изпададат в депресивни и мрачни интровертни състояния, и тогава трудно допускат някого до вътрешния си свят... Докато "бурята" вътре в тях не отмине, и не просветне отново Слънцето. Тогава ще ви се усмихнат от сърце...
И пак тъй като Луната е тяхна покровителка, и тъй като са воден и женски знак, Раците са много свързани с майчинския инстинкт (да се грижат за другите), с мистичното, дълбоко и ирационално начало на Жената, на водата...
Може да се обобщи тази зодия със следния прочут израз: 
"Тихите води са най-дълбоки..."

~~~

Лъв/ Leo

image

Планета (то си е цяла звезда!;)- Слънцето

Огнен, неподвижен, мъжки знак.

Девиз: "Аз мога."

Така... Стигнахме и до "царската" зодия :)
Царствени и горди са безспорно представителите на тази зодия. Ярки и забележими личности са обикновено.
Стремят се винаги, по дълбок вътрешен импулс, към външна изява (пред много хора, пред публика най-често) на своите таланти, заложби и качества, с които често са щедро надарени.
(Това впрочем е характерно и валидно за всички огнени зодии, но най-вече за представителите на тази горда зодия- Лъв. (валидно е до голяма степен и за Стрелците, и по-малко- за Овните).
Често съдбата наистина е щедра към тях, и получават така нужното и желано признание и слава. Което не значи, че не работят много, за да го постигнат. Но определено не са работохолици като Овните... Обичат да спят и да мързелуват, досущ като представителите на семейство "котки" в животинското царство ;)
Но мързелуват само като заслужана почивка. И след постигнати цели. И мечти... Докато това не стане, са много активни. 
Обичат разкоша, и това да разполагат с много пари, но определено са щедри натури. Обичат да раздават и да помагат на нуждаещите се. Така показват (освен състрадание и загриженост) и това у кой е Силата. Това е важно за тях. Да бъдат силни и те да са в позицията на щедрия и даряващия. Ако се налага те да приемат помощ и подаяние от някого, определено страдат.
Това просто не подхожда на вроденото им чувство за гордост и достойнство. А и не приляга на личности, покровителствани не от някоя си малка планетка, а от Слънцето! От самото Слънце...
Също така са ревниви към половинките си, макар да изглеждат широко скроени. 
Обичат и имат нужда преди всичко те да са на първо място.
Това е може би най-характерното за тях, най-дълбоката им вътрешна необходимост- да бъдат оценени по достойнство... От света :)

~~~

Дева/ Virgo

image

Планета: Меркурий
(като на Близнаците)

Земен, подвижен, женски знак.

Девиз: "Аз анализирам."

Както си личи от девиза на тази зодия, Девите много обичат да анализират :)
Както и да критикуват. Винаги добронамерено, и все пак са ..."вечните критици" на Зодиака.
Те просто са "обречени" да забелязват и най-малката подробност, и най-дребния детайл... В това се корени и тяхното най-силно качество, и техния най-голям недостатък (може би..). От една страна, те са перфекционисти, и изпипват всичко, което им е възложено да направят, до най-малката подробност, с което си свършват работата идеално, по-добре от повечето зодии (особено от огнените, които в огнения си устрем имат навика да гледат наедро и да не "губят време" за подробности...).
Но от друга страна, могат да започнат да изглеждат  дребнави в очите на другите (които не разбират техния вътрешен импулс към перфекционизъм)- тази дребнавост на моменти именно е сочена като техния най-голям недостатък по принцип. 
(което са си бели кахъри, ако ме питате мене... ;))
Иначе са доста добронамерени и приятни личности.
Обичат да помагат на другите, това е сред характерните им черти. Не само на приятелите си помагат... А на който могат.
Доста интелигентни, задълбочени и  не-повърхностни хора са. Освен това много обичат реда и чистотата, и не се чувстват никак добре, ако са принудени да живеят в безредие и хаос, в мизерия и мръсотия- направо се поболяват в такива условия- така чувствителни са на тази тема.
Астролозите ги считат и за "ергените" на Зодиака- трудно се решават на брак, не им пречи самотата така, както на други хора/ зодии...
Освен това, както говори и "името" на зодията им- Дева- обичат чистите отношения с хората. И с онези, с които се свръзват от другия пол. Впечатляват се и харесват по-скоро вътрешните качества и интелигенстността на даден човек от другия пол, отколкото външността му... (в смисъл, че например един мъж Дева не би се впечатлил особено от едрогърда мадама, отколкото от скромно, но интересно момиче...)
Чисти се стремят да бъдат- като девиците сякаш... Може би оттам и името им...

~~~~~

Очаквайте продължение на темата. Скоро... 
Има още много... :)

П.С. Ето и линк към един идиотски, но иначе нелош български сайт за зодиите...



Тагове:   още,   неща,


Гласувай:
0



1. candysays - :)))
10.08.2007 11:26
Разбира се, че ще има пост и за другата половина от зодиака, furiae- още днес ;)
Мислех наведнъж да ги опиша всичките зодии в един пост, плюс други неща по темата да добавя, но се оказа, че ще стане твърде дълго- непосилно за мен да напиша всичко наведнъж, а и за четене щеше да е твръде много за един пост, затова реших да "разбия" темата на няколко поста :))

Радвам се много, че се отби при мен отново, и че ти е било интересно тук... :)
Благодаря ти!
Поздрави и от мен! И до скоро... :*
цитирай
2. svetlan - баси, пък аз съм рак
10.08.2007 13:02
баси, пък аз съм рак
цитирай
3. bubaface - Интересно,
10.08.2007 13:27
а сега си отивам в аквариума и чакам вторите 6 ;)
цитирай
4. candysays - ~
10.08.2007 14:50
@ Svetlane, баси, аз пък не знам защо, ама страхотно се разбирам с Раци- едни от най-добрите ми приятели... Виж, личи си че ги познавам доста по-добре от други зодии, и от това колко повече съм писала за тях, отколкото за други... ;)))
Прегръдка за теб специално! :*

@ bubeface, вече са на бял свят публикувани и вторите 6 в следващия ми пост, заповядай! ;)))))
цитирай
5. innersmile - много много много вярно :) винаги се ...
10.08.2007 15:18
много много много вярно :) винаги се радвам,когато пишеш за зодии :) :*
цитирай
6. candysays - :)))
10.08.2007 15:25
Радвам се, че намираш написаното от мен за вярно, миличка... Да, и на мен ми е приятно да пиша за зодии,и ще има още... :)))

Знаеш ли, вече почти се чувствам като "личния астролог на блог.бг"... ;) Как ти звучи? ;))

Поздрави и прегръдка от мен!

П.С. Трябва да се чуем и видим скоро, ей! :-*
цитирай
7. pti - 'за овена'
11.08.2007 00:33
!!!!
<Представителите на зодия Овен са изключително чисти по душа и невинни - досущ като деца... Не могат да мислят някому злото, искат просто другите хора да ги оставят да живеят, както намерят за добре. >

ей това е много вярни... хихииии
цитирай
8. candysays - :)
11.08.2007 11:43
Pti, радвам се, че ти допада написаното от мен ;)))
В случая не преписвах отникъде, а писах каквото знам и помня от прочетеното, плюс мои си наблюдения- това, което си цитирила е лично мой извод ;) Все пак мама е Овен, както и нейния баща, та имам преки наблюдения...

:)))
цитирай
9. pti - у дома..
11.08.2007 11:52
не съществува спор коя зодия ПО я бива :))) по простата причина, че и двамата сме Овни..

Нещата стоят така : въпреки, че мислим по един и същ начин и няма нужда да си говорим, все пак го правим ;) ... и то непрекъснато, и колкото и да е странно(нали инат.. това, онова) почти не спорим :)
цитирай
10. candysays - :)))
11.08.2007 11:55
Е, не спорите, защото и двамата сте си Овни ;)))
Иначе да видиш какво става... Аз зная... Мама е Овен, а баща ми Скорпион- и не мога да ти опиша как тези две горди, всяка за себе си, зодии съжителстват... Пълен ад! Хич не е препоръчителна тази комбинация...

Иначе споровете коя зодия е ПО са май стари като света... ;))) Всеки си държи на своята собствена...
:)))

П.С. Аз пък съм Стрелец, а приятеля ми- Дева, и комбинацията хич не е лоша, честно казано... ;))
цитирай
11. candysays - :))
13.08.2007 16:33
@ teachme, и аз ти благодаря- за коментара! :)))
Радвам се, че си намерила истина в думите ми... Значи вече съм развила добре интуицията си (и) за тези неща...
Колкото до мъжете Дева- да, наистина са много точни партньори в живота! Вече го зная... :))))

Поздрави и всичко най-добро! :)*
цитирай
12. danistar - :) :)
14.08.2007 19:28
Стана ми много забавно,не се бях сетила ,че мога да прочета зодията и на половинката си :) това за лъвоветеее ;) хаха :) мда :) абсолютно всичко e така :)Дори и това :)
"Също така са ревниви към половинките си, макар да изглеждат широко скроени.
Обичат и имат нужда преди всичко те да са на първо място. "

Обадих му се по телефона и заедно се посляхме :) на Рибите и Лъвовете :) колко сме различни и двамата :) -но се допълваме-аз имам мужда от неговото силно рамо,а той от това да ми го даде :)
Весела вечер :) и до скоро :)
цитирай
13. candysays - :)))
14.08.2007 19:41
Много се радвам, че съм ви била от полза ;-)))

Колкото до това:
"колко сме различни и двамата :) -но се допълваме-аз имам мужда от неговото силно рамо,а той от това да ми го даде :)"
Точно така е! Затова сме различни- за да се допълваме... :) И това е най-прекрасното и смислено нещо на света може би...

:)))

Поздрави и на двама ви!
цитирай
14. анонимен - telecccc
13.06.2008 08:48
az sum telec i min haresa si4ko
цитирай
15. анонимен - Lyv
07.04.2009 00:44
Ами... искам да ти благодаря както и много други предполагам, че си се постарала за да ни предоставиш тази информация за всички зодии. Наистина съм възхитена от начина им на описване и 99% всичко е така ... може би и от мои наблиудения. Наистин а мн интересно макар, че савсем случайно открих сайта, за което не съжалявм. Много успехи ти желая :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4293916
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52627
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...