Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2006 13:59 - Напоследък май съм ангелче с рогца....... ;))
Автор: candysays Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1798 Коментари: 5 Гласове:
0



Напоследък се чувствам по-скоро като "АНГЕЛЧЕ С РОГЦА", вместо "ангелче с КРИЛЦА", както би трябвало да бъде... ;)))) И аз не мога да си обясня съвсем защо, но проявявам известна раздразнителност и заядливост (или по-скоро нетърпение), което не е особено характерно за мен и моя благ (иначе) характер... ;) Може би това се дължи на факта, че от една седмица съм малко болна (досадна хрема, и кашлица от време на време ме тормозят), а дискомфорта и болестта винаги правят човек малко раздразнителен. Иначе си ги обичам хората около мен (и не само) все така (всеотдаино!), но и съм в бойна готовност някак- да си покажа зъбките, както се казва, и да защитя "честта" си по-остро отколкото се налага май... когато се наложи ;)  Както направих вчера заради един анонимен и леко заядлив (наистина леко и ненарочно май) коментар под един от последните ми постинги......... А не ми се иска да се държа така. Да се самозащитавам..........Твърде рядко ми се налага наистина, защото хората май (за добро или лошо) са ме "разглезили" с прекалено хубави думи за мен..... Това е самата истина. По някаква причина. И аз хич, ама хич не съм  свикнала с някакви по-язвителни или неодобрителни думи и коментари (и в живота въобще, не само в блога) за моята скромна личност, и нещата, които правя.........Ама до такава степен не съм свикнала и ме наранява такова поведение спрямо мен, че се плаша понякога... Не е хубаво човек да е толкова уязвим и да желае одобрението и добрите чувства на всички наоколо....... Все пак хората са безкрайно различни (колкото и да си приличат в някои отношения), и никой не може да се хареса на всички.... Така поне казват. Дори и Исус Христос сигурно..... ;)
Та ми е едно малко криво.... (даже доста понякога) когато някой без причина е недобронамерен към мен, и си личи че не ме харесва... А аз се мъча и опитвам да разбера защо, тъй като не ме познава въобще... този някой (някоя).................. За това има един много хубав текст на песен на любимите ми DEPECHE MODE- "PEOPLE ARE PEOPLE"... ,  в която се пее:

"I can"t understand 
what makes a man
hate another man,
help me understand..." 

(някой път ще го постна в блога ми целия прекрасен текст)

 Та такива мисли ми се въртят в главата и малко ме измъчват от време на време..... За съжаление. Защото аз наистина подхождам към хората по принцип добронамерено. Нямам и право и основание за друго поведение, струва ми се, особено когато не ги познавам въобще що за хора са... Ама не всички хора са на този принцип, за съжаление. (И държа да отбележа, че не съм някакво хипи, което само повтаря в транс и без да има трезва представа заа деиствителността: "LOVE & PEACE".... ;)) (не се обиждайте, хипари- аз и вас ви обичам, просто се изнервам понякога от някои неща.....)

Просто не мога да разбера защо да не си ДОБРОНАМЕРЕН към някой, когото не познаваш!?!.... Никога няма да ми го побере акъла това нещо..... И все ще се чудя. Може би затова хората често обичат да ме наричат "ангел(че)"... Което нашпоследък се чувства с рогца, вместо с крилца.....
Добре че не ми е пораснала опашка още!.... ;))))))
Всъщност знам ли?!.... Трябва да проверя ;))

П.С. Ще трябва да приключвам монолога и словоизлиянието си, тъй като ДНЕС НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ МИ Е ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН! В Министерството (на културата)..... :) Ако пишех този постинг от компютъра на приятеля ми, от който обикновено влизам в Интернет, щях да публикувам и някоя снимка/рисунка на ангелче/дяволче за красота и разкош на постинга, ама няма как сега.... Друг път! :)))

П.П.С. БЛАГОДАРЯ МНОГО НА ВСИЧКИ В БЛОГА ЗА ТЯХНАТА (ПРИНЦИПНА) ДОБРОНАМЕРЕНОСТ!!! Защото повечето хора тук са наистина такива- добронамерени.... :))))))))






Тагове:   май,   напоследък,


Гласувай:
0



1. isis - ---
16.10.2006 14:02
Просто трябва да порастнеш и да приемеш не само това, че хората са различни, но и че всеки понякога е малко лош, дори и ти. Успееш ли да приемеш, че негативното съществува и у теб, ще се справяш по лесно със себе си (тогава, когато не се харесваш), а и ще приемаш по-лесно лошотията у хората.

Лек ден! :)
цитирай
2. sunflower - Леелееее, мила ...
16.10.2006 14:08
... има някава храмония между нас, щото и дяволските ни настроения си съвпадат понякога.
Преживях нещо подобно през последните няколко седмици ... позволих на едно дяволче в мен да се обади на веднъж, два пъти ... ама, да ти кажа, хич не ми пука ... по-важно е аз да съм си аз, отколкото да се "опитвам" да съм най-добрия възможен "аз" точно в този момент. Трябва да изчакам да дойде момента по естествен път ... та дори и да е когато се възнеса с ангелски крилца на небето някой ден ..... евентуално ... надявам се да не се пържа в ада, все пак :)))))))))))))
цитирай
3. slavei - Борба между Доброто и Злото!
16.10.2006 15:17
Нищо неестествено, не ти се е случило, мила candysays.Това е всекидневната борба, която води всеки един от нас. Борбата между Доброто и Злото. Важното е, Доброто да надделява.
Много точно си написала в постинга "...никой не може да се хареса на всички...дори и Исус Х ристос, сигурно..."
Много си права. Щом като Исус Христос не беше приет и все още не е от голяма част от хората, който беше съвършен във всичко, какво остава за нас...които сме несъвършени...
Затуй, гледай с радост и вяра в светлото и красиво бъдеще, което същият този Исус е приготвил за теб!

И много успехи на новата работа!!! :)))
цитирай
4. candysays - БЛАГОДАРЯ ВИ за милите коментари :))))
16.10.2006 16:11
на всички!
isis- прав(а) си абсолютно, и веднага се съгласявам с теб :) Само че аз вече съм пораснала, и напълно съм приела 'лошотията' и у себе си, и у хората, и съм в абсолютен мир по тази причина и със тях, и със себе си, само че ти не ме разбра докрай (каква бе мисълта ми)- а именно МРАЗЯ КОГАТО НЯКОЙ Е ЛОШ (по-точно ОЗЛОБЕН) БЕЗ ПРИЧИНА.... Понеже имам нужда от смисъл и логика да открия в нещата, за да мога да ги приема. В такъв смисъл има така да се каже (по-) СМИСЛЕНО (НЕОБХОДИМО) И БЕЗСМИСЛЕНО (НЕНУЖНО) ЗЛО... 'ПО СВЕТА И У НАС' ;)

скъпа sunflower, може би наистина има някаква невидимйа и мистериозна хармония между нас... Между ВСИЧКИ нас даже.... Зная че знаеш за какво говоря ;))))) Вярвам че човек трябва да бъде най-вече ИСТИНСКИ и СЕБЕ СИ, независимо дали се държи добре или не чак толкова с хората... Все някога- вярвам- ще се сети че просто най-добре (и за самия него) е да е добронамерен- когато е възможно- с хората....
А съм 100% сигурна за теб, слънчогледче, че няма да се пържиш в ада... Ще ни пораснат пак крилцата, каквото и да правим с теб ;))))))))

скъпа slavei- права си и ти разбира се :)) Благодаря ти, че винаги ме подкрепяш с мили думи........:))))))

Вече се чувствам по-добре наистина :)))
цитирай
5. slavei - Радвам се!
16.10.2006 16:45
Радвам се,че се чувстваш по-добре!!!:)))
Не искам никой да страда, а всички да са щастливи, но уви...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: candysays
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4280575
Постинги: 786
Коментари: 9096
Гласове: 52603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...