Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02 15:55 - ЕГИПЕТ ПРОДАДЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ЗА 10 млпд. $
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 490 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЕГИПЕТ ПРОДАДЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ЗА 10 млпд. $

 

 image

Независимо от протестите на обществеността, президентът на Египет Абдел Фаттах ас-Сиси помага на Израел да пресели 1,4 милиона палестинци от Рафа в палатъчни градчета в пустинята Синай.

В събота западните информационни агенции съобщиха, че в Париж са преминали тайни преговори, целите на които са постигане на споразумение за прекратяването на огъня в сектора на Газа. По данни на Ройтерс преговорите представляват „сериозен скок за няколко седмици, насочен към прекратяване на бойните действия в разрушения палестински анклав и освобождаване на израилски и чуждестранни заложници“. За съжаление, съобщенията от Париж бяха в по-голяма част организирана от СМИ за отвличане вниманието от реалните цели на  разговорите. Имайте предвид, че основните срещи са с участници, които не са високопоставени дипломати или преговорници, а ръководителите на разузнавателните служби, включително главата на израилскя Мосад Девида Барни, на египетската разведка Аббас Камел и директора на ЦРУ Уилям Бернс. Това не са тези хора, които могат да бъдат избрани за сключване на сделка по обмен на заложници, или споразумение за прекратяване на огня, а за извършване на електронно наблюдение, шпионаж или секретни операции. По този начин, изключително малко е вероятно, че те се срещнаха в Париж за съгласуване на план за прекратяване на бойните действия. По-вероятното обяснение се състои в това, че съответните ръководители на шпионските организации завършват плана за пробив на египетската погранична стена, за да може милиони тежко пострадали палестинци да избягат в Египет, без каквито и да било съпротива от страна на египетската армия.

Такава операция изисква значителна координация, за да се сведе до минимални усилия и в същото време да достигне своята обща цел. Естествено, за всяко нарушение ще трябва да се вини ХАМАС, който несъмнено ще стане удобен „жертвен агнец” за взривяване на части от стените, създаващи проход за хиляди бягащи в паника палестинци. По този начин Израел би могъл да характеризира масовото изгнание като «доброволна миграция», което е удобно ционистко прозвище за етническо прочистване. Във всеки случай основната част от мюсюлманското население на Гази ще бъде изгонено от своята историческа родина и ще бъде изпратено в лагерите за беженци, разхвърлени по Синайската пустиня. Това е финалът на Нетаняху, който може да се случи във всеки момент.

Има някои съмнения спрямо това, дали президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси ще сътрудничи с Израел и ще позволи на палестинците масово да влязат в Египет, но тези съмнения са основани на предположения, а не на фактите. За тези промени, които са в ход малко по-малко, има явно парични средства, които се искат в много голямо количество от египетския президент с политики, които повече отговарят на амбициозния план на Нетаняху за етническите чистки. С други думи, удоволетворение вече има.

Това е от Ройтерс:

Преговорите с Египет за разширяване на кредитната програма на МВФ са превъзходни, заявиха от там в четвъртък, и че за Египет е нужен «много комплексен пакет подкрепа» за решаване на икономическите проблеми, включително бежански натиск, предизвикан от войната в сектора на Газа.

В отговар на въпроса за влиянието на проблема с преговорите, свързан с очакваното въвеждане на беженци от Газа в Египет «Необходимо е да получим много пълен пакет поддръжка за Египет, и ние много сътрудничим както с израелските власти, така и с властите на Египет. и техните партньори , за да се гарантира, че в Египет няма да има каквито и да било допълнителни програми за потребление на финанси, а също така да се осигури макроикономическа и финансова стабилност в Египет». MВФ вижда напредък в кредитната програма на Египет на фона на натиска от страна на Гази, - Ройтерс

И така, МВФ вече предоставя финансова подкрепа за етническите чистки? Разбира се, това изглежда точно така. MВФ иска да се убеди, че  Ас-Сиси ще има достатъчно пари, за да се покрият разходите за изхранване и да се разположат един и половина милиона беженци. Но, къде ще отидат тези милиарди долара? За гладуващите палестинците, загубили дома си и всичкото свое материално имущество, или те ще изчезнат по офшорните сметки на корумпирани египетски политици, както това се случи в Украйна. Ние всички видяхме този филм много пъти и той не завършва добре.

Ето още от Financial Times :

Кристалина  Георгиева ясно дава да се разбере, че войната в сектора на Газа е била основната причина, по която МВФ провокира разширена кредитна сделка, въпреки прекратяването на плащането по предишния кредит от 3 милиарда долара за Египет...

Аналитиците казват, че преговорите между Египет и MВФ са били съсредоточени за пакет с размер не по-малко от 10 милиарда долара , част от която ще бъде предоставена на кредит, а останалата част от други донори, включително Световната банка. МВФ е «много близо» към новото кредитно споразумение с Египет, казва Кристалина Георгиева - Financial Times

Какви са  изводите:

1. Ръководителите на израилското, американското и египетското разузнаване се срещнаха в Париж (ИМО), за да внесат последните щрихи в плана за изгонване  на палестинци от сектора Газа.

2. Международният валутен фонд (МВФ) ще предостави на Египет кредит в размер на 10 милиарда долара за „осигуряване на потенциалния поток от палестински беженци, които Израел се стреми  етнически да очисти от сектора Газа“.

3. В близко бъдеще Египет ще подготви «пустинна територия с други базови удобства» за убежище на потенциални беженци.

4. ЦАХАЛ продължава ежедневните авиаудари по гражданските обекти в Рафа, за да усили чувството на тревога и паника, които помагат да провокират бягство в Египет.

5. На камионите с продовольствие е забрането влизане в Газа. Израел планира да усили глада на палестинците, за да оставят своята родина, след като се появи пролука на границата.

Всички тези мерки са насочени само към една цел – пълното унищтожение на палестинското население. И сега след кървавата четиримесечна военна кампания, целта на Израел е ясно видима.

Необходими бяха колосални усилия, за да се осъществи реализацията на този пъклен  план. Както се предполагаше още в началото на конфликта под фалшивия флаг на ХАМАС, крайната цел на цялата провокация бе изгонването на палестинците от Газа, което удоволетворява големите играчи от региона.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. radostinalassa - Обаче те не знаят...
27.02 16:33
че всичко се връща и то по 3.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3303458
Постинги: 970
Коментари: 3408
Гласове: 4707
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930