Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. ka4ak
6. mt46
7. dobrota
8. ambroziia
9. donkatoneva
10. vidima
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. ka4ak
6. mt46
7. dobrota
8. ambroziia
9. donkatoneva
10. vidima
Най-активни
1. desitomova
2. sarang
3. lamb
4. hadjito
5. metaloobrabotka
6. mimogarcia
7. bgantimafia
8. energyawakeningbg
9. siainia
10. samvoin
2. sarang
3. lamb
4. hadjito
5. metaloobrabotka
6. mimogarcia
7. bgantimafia
8. energyawakeningbg
9. siainia
10. samvoin
Постинг
26.10.2006 11:09 -
Рецепта за една вкусна и полезна манджа с моркови....:))
Автор: candysays
Категория: Хоби
Прочетен: 6691 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 26.10.2006 11:12
Прочетен: 6691 Коментари: 6 Гласове:
0
Последна промяна: 26.10.2006 11:12
Тъй... Реших да не ви "тормозя" и днес с поезия... И с каквото и да било изкуство и "храна за душата"...;)) Ето и малко храна за тялото... И то има нужда от внимание горкото...;)))
Реших да споделя с вас днес (или поне с онези в блога, които обичат да готвят) една доста простичка рецепта, която научих от майка ми, но която много ми харесва и съм й фен :)))
Ето и рецептата. Нужни са само моркови (колкото и да е- половин, или едно кило, а може и повече...), 2-3 домата (може и от бурканче, ако и зима и не разполагате с пресни домати) и чесън- колкото повече, толкова по-добре, защото става вкусен като в лещата (1 глава да речем), както и сол и олио.
Първо сипете олио (колкото да покрие дъното) в една тенджера, и включете на 2 или 3 котлона; после измийте и настържете на ренде морковите, с които разполагате (това е най-"трудната" и малко затормозяваща част от приготвянето на това ястие) и ги изсепете наведнъж в тенджерата.
Когато (след 15-20 минути) видите, че са се задушили вече (т.е. омекнали са, променили са си цвета, и им е намалял обема в тенджерата (никой да не се засяга от безумните ми разяснения!!!;) добавете към тях една чаена лъжичка сол, както и 2-3 домата нарязани наситно, или съдържанието на малко бурканче с домати и техния сос (от зимнината) и обелените скилитки чесън (цели, без да ги режете). Разбъркайте всичко в тенджерата и след около 10 минути изключете котлона.
Това е. Не е кой знае каква философия приготвянето на това ядене. Даже е доста просто. И веднъж като го направите, ще запомните много лесно рецептата, за да я приготвяте пак. Сигурна съм че ще ви хареса :) Тази манджа е много лека (за стомаха) и вкусна, и лесносмилаема. И е полезна. И е лятна в общи линии (нали тогава се ядат по-леки манджи) но все пак става и за другите сезони. Освен това яденето е вкусно и топло, и студено. И може да се яде самостоятелно, а може и да се сервира като гарнитура към друго ястие.
Да ви е сладко! Бон апети! :)))
Реших да споделя с вас днес (или поне с онези в блога, които обичат да готвят) една доста простичка рецепта, която научих от майка ми, но която много ми харесва и съм й фен :)))
Ето и рецептата. Нужни са само моркови (колкото и да е- половин, или едно кило, а може и повече...), 2-3 домата (може и от бурканче, ако и зима и не разполагате с пресни домати) и чесън- колкото повече, толкова по-добре, защото става вкусен като в лещата (1 глава да речем), както и сол и олио.
Първо сипете олио (колкото да покрие дъното) в една тенджера, и включете на 2 или 3 котлона; после измийте и настържете на ренде морковите, с които разполагате (това е най-"трудната" и малко затормозяваща част от приготвянето на това ястие) и ги изсепете наведнъж в тенджерата.
Когато (след 15-20 минути) видите, че са се задушили вече (т.е. омекнали са, променили са си цвета, и им е намалял обема в тенджерата (никой да не се засяга от безумните ми разяснения!!!;) добавете към тях една чаена лъжичка сол, както и 2-3 домата нарязани наситно, или съдържанието на малко бурканче с домати и техния сос (от зимнината) и обелените скилитки чесън (цели, без да ги режете). Разбъркайте всичко в тенджерата и след около 10 минути изключете котлона.
Това е. Не е кой знае каква философия приготвянето на това ядене. Даже е доста просто. И веднъж като го направите, ще запомните много лесно рецептата, за да я приготвяте пак. Сигурна съм че ще ви хареса :) Тази манджа е много лека (за стомаха) и вкусна, и лесносмилаема. И е полезна. И е лятна в общи линии (нали тогава се ядат по-леки манджи) но все пак става и за другите сезони. Освен това яденето е вкусно и топло, и студено. И може да се яде самостоятелно, а може и да се сервира като гарнитура към друго ястие.
Да ви е сладко! Бон апети! :)))
Следващ постинг
Предишен постинг
А и как позна, че имам морковки, дето чакат да ги направя нещо :)))
Аз обикновено ги правя на салата : След оная затормозяващата част, слагам само лимон, магданоз, много малко олио и МНОГО малко сол..... мммммммм . Мислела съм да добавя някой път орехи - два, три .. хехе
Поздрави!
цитирайАз обикновено ги правя на салата : След оная затормозяващата част, слагам само лимон, магданоз, много малко олио и МНОГО малко сол..... мммммммм . Мислела съм да добавя някой път орехи - два, три .. хехе
Поздрави!
И на салата са хубави, и аз обичам за ги ям и така... Но опитай да приготвиш и тая манджа и ще видиш че ще ти хареса :)))))
цитирайЩЕ!
цитирайРецептата, наистина ми допадна, а и предпочитам такива, леки ястия...със сигурност скоро ще я приготвя и ще ти кажа, дали съм успяла!:)))
цитирайТъкмо за това щях да ви помоля... ;) Който го сготви туй ястие по моята рецепта, да ми пише после дали му е харесало.... :)))))))
цитирайНяма проблеми...ще имаш отзиви, относно това, природосъобразно ястие...:)))))
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 52837
Блогрол
1. Книгата ми "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ Е ТЪЖНО-СИНЯ", 2014 г.
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...
2. ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ - мой проект за интервюта с най-различни хора за същественото в човешкия Живот
3. Аз избрах Любовта
4. Втората ми книга - "СЛЪНЧОГЛЕДИТЕ СЕ ПРЕРАЖДАТ В СЛЪНЦА"
5. Love letter to God
6. Моите залези. От една сестра /по душа/ на Малкият принц...
7. Душата ми е поле от слънчогледи...
8. Малко поток на съзнанието... Моето съзнание.
9. Нещо смислено..
10. Най-важното!...
11. За Детето - с Любов и уважение. Друга моя фейсбук-страница...
12. Един сайт, който създаде един специален човек за мен - с мои творби
13. Моят профил във Фейсбук
14. За моята книга... Един от първите отзиви след отпечатването й.
15. Мое интервю за "Новата журналистика"
16. Най-добрият начин да живееш
17. МОЯТ ПИСАТЕЛСКИ БЛОГ
18. Още един мой блог... ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ
19. Моят профил и моите текстове в сайта ГНЕЗДОТО
20. ТРЕТАТА МИ КНИГА - ЕДИН ОТ НАС СПОДЕЛЯ, изд. Либра Скорп, 2018 /с интервюта от едноименния ми проект/
21. "ЛЮБОВТА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ БЕЗКРАЯ" - четвъртата ми книга
22. За и от мен - в сайта на издателство "Либра Скорп", гр. Бургас
23. "БОГ И САМОТНАТА ГАРА"
24. МОЯТ ЛЮБИМ ЧОВЕК
25. Моят профил във Фото-Форум
26. Идеята за МУЗЕЙ НА ДОБРОТО
27. ВЯРА В ЖИВОТА - още един мой проект/блог
28. Статия за мен в УИКИПЕДИЯ
29. СЪКРОВИЩА...